2016. december 13., kedd

kinek van jegye a GREEN DAY koncertre?

Nekem.
Merthogy a GREEN DAY kis hazánkba látogat 2017 június 18-án. Ezen sorok írója pedig odáig van meg vissza punk-pop bandától - ahogyan arról már beszéltem nektek egy korábbi zenei kritikát tartalmazó bejegyzésben. A trió mihelyst nyilvánosságra hozta dátumot meg is rendeltem a ticketet a fővárosi koncertre.
Ezzel véget is érhetne a bejegyzés, hiszen a címben feltett kérdést hamar megválaszoltam, de mivel régen találkoztunk...
Persze ez az én hibám. Hiszen nálunk a TV-ben már harmadik éve indult a #nagykarácsonyihajtás ami miatt nem sok másra jut időm. Szerencsére az ünnepekre mindenkinek megvan az ajándék, így a karácsony "csőre van töltve". Természetesen 1-2 meglepetést még be kell szerezzek.
Ha már karácsony, megérkezett BORI. BORI az ukulelém. Egyik fogadalmam volt, hogy 2016-ban elkezdek megtanulni valamiféle hangszeren játszani. Eleinte a gitárt preferáltam - és nem is tettem le erről - aztán úgy voltam vele "oké, kezdjük kicsiben". Így esett a választásom a fent említett hangszerre. És hogy miért BORI? Nos ha a húgoméknak lányuk születik, BORI lesz a neve, ezért az ukulele is ezt a nevet kapta, ha már a baba...
Amennyiben olvastátok az előző bejegyzést tudjátok, a húgom gazdatest babát vár. Mint ahogy az lenni szokott már most felmerültek gyereknevelési kérdések. Mármint köztem és a húgom között. Abban mindketten egyetértünk, hogy az idegen nyelv fontos, csak ő éppen az angolt preferálja, én pedig a klingolnt.
Mindkettőnk számára fontos a mozgás. Ő inkább a hagyományos sportokkal szimpatizál, én pedig azt hogy tanuljon meg fénykarddal is bánni... Ilyen és ehhez hasonló viták tarkítják mostanában a kettőnk viszonyát, várom a folytatást 

#comeonMALIK

epilógus - ha már GREEN DAY volt a kezdés...

2016. december 4., vasárnap

(kereszt)APAI örömök előtt...

ja és nagybácsi is leszek!

...bizony...

Na jó kezdjük az elején. Itt a december és a tél, meg hideg is van - WHAAAT? Ennyit az általános tényekről.
A címet nem olvastátok félre, tényleg KERESZTAPA leszek - meg nagybácsi is. Nem kell rosszra gondolni nem alapítok bűnbandát - hiszen már van egy - csak éppen a kishúgom SZTYUÁRT na meg a sógorom babával gyarapítják az amúgy is méretes családfát.
Őszintén szólva anyuékkal már november eleje óta tudjuk, de a párocska megkért minket, hogy ez maradjon titok. Tegnap és ma azonban hivatalossá vált/válik a dolog.
Az ominózus bejelentés óta sok minden kavarog bennem - főleg miután a hugi a tudtomra adta a NAGYBÁCSI titulus mellé megkapom a "KERESZTAPA" rangot is. Szó se róla, megtisztelő feladat, és már listák hosszú sorát írtam össze arról, mit fogok tanítani a kis "jövevénynek". - erről majd egy külön bejegyzés is születik. Így az sem kérdés ki lesz a legjobb NAGYBÁCSI/KERESZTAPA közép-Európában.
Persze ezen kívül más is eszembe jutott. Fiú, vagy lány lesz a kicsi "MALIK" - merthogy neki ez lesz a kódneve, ahogy ZSófinak az UMBERTO. Hogy lesz abból a lányból felelős, és gondoskodó ANYA, aki általános iskolás korában még az ABC mögött "jósolt" a barátnőinek? Jól fogja csinálni? Hogyan lehet másképp?
Ha emlékeztek egy korábbi bejegyzésemre, ott azt írtam róla "PONTOSAN OLYAN MINT ANYA" - nos ha fele olyan jó anya lesz a húgomból, mint amilyen a miénk, a kicsi MALIKnak nagyon boldog élete lesz!

Úgy gondolom az első decemberi bejegyzés elég ünnepire sikerült, szóval most pszt...!