2015. május 27., szerda

Ilyen a BOX - part II.

Halihó!

Második hetéhez érkezett a "Dávid & Boldi kipróbálja az ökölvívást, hogy aztán egymást ütlegeljék"- rovatunk. A második heti edzésmunkáról összeállított audiovizuális gyönyört most megtekinthetitek.

2015. május 25., hétfő

Edge Of Tomorrow - kritika

Hey God, it's me BARNEY...

Na szóval, ez a hónap sem múlhat el a már megszokott kritika nélkül! Pünkösd havában pedig a tavalyi év egyik legjobban sikerült sci-fi alkotását szedem ízekre. Lássunk hozzá!

A történet! Az emberiség a nem túl távoli jövőben/ jelenben az életben maradásért küzd az idegen fajjal a "MIMIKKEL". Az emberveszteségek nagyok az esély a győzelemre kicsi. Egészen addig amíg új páncélokat nem kapnak a katonák - amik baromi jól néznek ki - és onnantól fordulni látszik a szerencse.

Maverick/Jack Reacher/Lestat/ Ethan Hunt/ szóval Tom Cruise egy nyámnyila PR menedzsert alakít aki próbálja eladni hogy a háború megnyerhető a páncélok által. Egy nap bizonyításképpen a tűzvonalba kerül ahol meghal ugyan, de magával visz egy "alfát" amelynek köszönhetően újraéli életének utolsó napját. Megkeresi a félisteni státuszban álló Emily Bluntot és ketten mentik meg a világot a pusztulástól, hogy zászlajuk alatt...

Ez a film baromi jó! A dialógusok pattogósak, a humor a helyén van, olykor még Bill Cage halála is baromi viccesen van fel véve a vászonra! - drága magyar tanáraim most biztosan tagadják, hogy valaha látogattam az óráikat. Na de, a látvány elsőrangú, a szett dizájn remek, a páncélok tényleg élethűen hatnak, lemerülnek, kifogynak a lőszerből, sőt még koszolódnak is - wattafuck??? Az ellenség, egyszerre ijesztő és lenyűgöző - már ami az ábrázolást illeti. Szóval WOW!

A felszínen! Oké, menjünk mélyebbre. A storyban kevés eredetiség van... elég csak a Forráskódot vagy az Időről időre filmeket említeni. Szinte teljes koppintása ezen alkotásoknak, már ami az alapkoncepciót illeti. A karakterek. Jól érzitek nem igazán lényegesek, hiszen Rita, és Bill a két főhős, rajtuk kívül, nincs igazán kibontva senki, sőt még ők maguk sem igazán... Aztán az "élsz + meghalsz + újraéledsz" kombó picit unalmas lesz kb a film felétől, bár innentől belép a képbe Emily Blunt karaktere amely valamelyest visszahoz minket, és az alkotást a teljes totális unalomból.

Na de a vége! Felb*szott! Oké, SPOILER következik, szóval aki nem látta a filmet az egyrészt nézze meg, másfelől ne olvasson tovább! 3,2,1! Tehát a végén ugye meghal az omega (és vele együtt az egész idegen faj) ! De vele hal a két hős is, Rita & Bill! Ennél a résznél tapsoltam! Mármint hogy, ez az, végre nem a tipikus Hollywoodi nyáltenger, hogy a rosszak elbuknak a jók nyernek! Erre mit ad isten mi történik? Visszalöknek a film elejére ahol mindenki él és virul, viszont az ellen "beadta a kulcsot"! Miért??? Miért nem lehetett halva hagyni a hősöket és az idegen fajt is??? Ennél a résznél miért nem mert újat adni a rendező??? Illetve számomra elég nagy logikai bukfenc is, hiszen meghaltak az idegenek és a főhőseink is. Ha már visszadobtak a story elejére, miért nem maradt halva vagy éledt fel mindkét fél? miért csak az egyik???

SPOILER VÉGE! Szóval igen számomra a vége el lett szúrva! Ennek ellenére, mindenkinek csak ajánlani tudom, mert egy nagyon látványos, és ami a legfontosabb szórakoztató alkotás! Amit egy olyan eső áztatta napon, mint a mai, bármikor be lehet dobni...

2015. május 20., szerda

Ilyen a BOX - videó

Halihó!

Ismét eltelt egy hét jelentkezik - a mozgóképes rovatunk! Mostantól egy hónapig bokszolni fogunk az egyik kollégával, hogy aztán... Na de nem spoilerezek...

2015. május 18., hétfő

Visszavagyok...

Igen igen tudom jó régen volt hogy így normális keretek közt társalgunk egymással!
...és igen ez az én hibám...
BOCSÁNAT
Kezdjük az elején. A múlt héten szenvedtem. Persze mondhatnátok, hogy na de DÁVID minek ittál annyit a Lelkes Péter & László Réka esküvőn?
Én erre azt felelném - pajtim kedvenc szavaival élve - néha "el kell engedni" a gyeplőt, és hadd szóljon. De a viccet félre téve betegség miatt gyötrődtem a múlt héten, mégpedig a hányinger-fejfájás-hasmenés tünetegyüttes tett egy picit játékon kívülre.

Ezt leküzdve elhatároztam, hogy visszafoglalom a nettsztyeppét. És most újra itt... A mögöttünk hagyott hét krónikájához hozzátartozik, a tegnapi nap egészen fantasztikus volt. A terrarisztikás írásból már általatok is megismert barátommal megnéztük az argo 2-t, előtte-utána pedig vállalhatatlan mennyiségű fagyit nyomtunk magunkba a Velence- Budapest távon kiűzve ezzel a betegség minden baciját.

Közben visszavonhatatlanul megérkezett a sokak által már várt, és beharangozott TAVASZ/NYÁR. Imádom ezt az időszakot, a tavasz illatot, sokkal szabadabbnak érzi magát az ember, még akkor is ha valójában nem az, hiszen az olyan társadalmi konvenciók mint a munka állandó velejárói a hétköznapoknak. De akkor is, valahogy másabb jobb...

2015. május 13., szerda

LÉPCSŐFUTÁS - video

Tudom tudom, jó régen írtam már, de jó okom van rá! De erről majd később, addig is gyönyörködjetek a lépcsőfutásomban... megéri!

2015. május 6., szerda

Kültéri Funkcionális edzés - videó

Halihó!
Itt a tavasz/nyár - nevezze ki minek akarja a lényeg, hogy meleg van! Ebből az alkalomból először forgattuk kültéren az e heti próbapadot, íme az eredmény!

2015. május 3., vasárnap

Az ideális anya receptje...

Igen, május első vasárnapja az anyáké!

És mivel bármily meglepő engem is anya szült, így alábbi írással emlékeznék meg a fent már taglalt anya napról. Azt bizonyára kitaláljátok, hogy a következő sorok az én édesanyámról szólnak!


A tökéletes anya receptje


Hozzávalók négy személyre

85 kg szeretet
Ízlés szerint háj
Nagy adag megértés
1 csipet rendmánia
Hatalmas tolerancia
47 év tapasztalat
564 hónap türelem
Rengeteg dominancia
Egy kis bénaság
Egy darab 53 éves férj kifacsart leve

Elkészítés

A „85 kiló szeretetet” kikeverjük a „nagy adag megértéssel” valamint a „hatalmas toleranciával”. Egy kis ideig állni hagyjuk, majd hozzáadjuk „az 50 éves férj levét”. A későbbiekben ennek jelentős szerepe lesz. 
A kész „családot” 4 részre bontjuk.  A részeket az „ízlés szerinti hájjal” kikent tepsibe tesszük. 1000 fokos szerelemmel 9 hónapig sütjük, majd az így kapott piskóta lapokat megtöltjük a töltelékkel.

A töltelék:

„Egy kis bénaságot”, és a „rengeteg dominanciát” lassú tűzön csomómentesre keverjük, majd hozzáadjuk „44 év tapasztalatát”. A masszához folyamatos keverés mellett hozzáöntjük az „528 hónapos türelmet”.
Az elkészült krémet egyenlő részekre osztva elosztjuk a piskótákon. Az így kapott CSALÁD tetejét megszórjuk egy „csipet rendmániával”.

Jó étvágyat & Boldog anyák napját