2015. március 28., szombat

Így élünk mi - DSTV

Ahogyan megígértem folytatódnak a videós napok itt a blogon belül!
Ez a bejegyzés arról, szól hogyan is dolgozunk mi a DS-nél, hogyan zajlik egy illetve több napunk, valamint végigkövethetitek a különböző munkafolyamatokat, és azt, hogyan "élünk" egymás mellett!
Remélem tetszeni fog!

2015. március 25., szerda

Kick box aerobic edzés - videó

Tovább folytatódnak a "videós napok" itt a piszkos útinaplóban!
Ahogyan a címből is kiderül ezúttal a kick box aerobicot próbáltam ki. Összességében elmondhatom, hogy a mozgáskoordinációmon van mit javítani, de erővel jól bírtam a tréninget, de hogy mennyire jól, az alábbi videóból kiderül...

2015. március 21., szombat

Boldog szülinapot DSTV - videós különkiadás - 1. rész

Sziasztok!

Ezen a héten - és még a jövőhéten is - egy kis extra audiovizuális bejegyzéssel jelentkezem. A címből bizonyára kiderül, hogy imádott munkahelyem megélte a 10 éves kort! Ezen alkalomból március 20-án egy fergeteges partival emlékeztünk meg erről. Az élményekről napestig tudnék mesélni, de azt hiszem hagyom ülepedni picit a dolgot. Addig is álljon itt 4!!!! videó amit a "főszerkesztőasszony" állított össze.
Az első három audiovizuális egyveleg a tv-nél dolgozó szerkesztőkről készült, arról, hogy milyenek vagyunk amikor dolgozunk, arról, hogy bármily meglepő, mi is tudunk hibázni, illetve, milyen "rigolyáink" vannak.


Az utolsó összeállítás pedig, egy picit talán visszaadja, milyen is a hangulat "odabenn" nálunk, milyen érzés egy tv-nél dolgozni


Ami a folytatást illeti, van még egy videóm számotokra, valamint a képekből mindben bizonnyal galéria is készül majd. Élménybeszámolót nem merek ígérni, mert olyan dolgok is történtek, amit még a nettsztyeppe eme kietlen pusztasága sem bírna el... addig is, nézzétek, ENJOY IT

és HAPPY BIRTHDAY "DSTV"

2015. március 18., szerda

A teljes fizikai megsemmisülés, avagy a ZSÍRÉGETÉS rejtelmei - VIDEÓ

Aloha!

Csodaszép eddig a március, a madarak csicseregnek, a fák rügyeznek, és Dávid továbbra is az edzőteremben kínozza magát. Mondhatnánk nincs új a nap alatt. Azonban az általam kipróbált edzés színt pontosabban fájdalmat hozott a mindennapokba...

Javaslom egyszer mindenki látogasson el egy ilyen edzésre, és próbálja teljes erőbedobással, rendesen végigcsinálni, aztán bírja ameddig bírja... bár a videó végén azt tanácsolom, hogy a kezdők még a gondolatot is verjék ki a fejükből, de amondó vagyok ami nem öl meg... 

Figyelem, a nyugalom megzavarására alkalmas kép és hanganyag következik!

2015. március 16., hétfő

Vendégposzt 3.0

Halihó!

Újabb hónap újabb vendégposzt! Ezúttal a terrarisztika világából kaphattok egy kis ízelítőt! Íme:
Igazság szerint nem is tudom hol és hogyan kezdjem ezt az egész bejegyzés írásos történetet.  Már legalább 2 hete azon gondolkodom miről is írhatnék.Mert ugye ha az ember blogot ír az céllal teszi, vagy egy adott témában akarja kifejteni a véleményét több alkalommal, vagy csak az életét próbálja megosztani (ami persze senkit nem érdekel ;P ). De egy bejegyzésben mit osszon meg az ember?
Így hát a világ nagy dolgainak megválaszolása helyett, inkább írók az életem egy részéről. Van egy hobbim ami igazság szerint egy bizonyos életformát vonz magával. A környezetem már elfogadta, vagy is inkább megszokta különc érdeklődésemet, de ha valakinek először mesélem el mindig ledöbben és időbe kerül míg felfogja.
Hallottatok már a terrarisztikáról?
Nem, nem írtam el! Nem akvárium, hanem terrárium.
Ez egy elég tág hobbi, olyan értelemben véve, hogy igen sok fajta állatot lehet terráriumban tartani.
Annak idején én egy madárpókkal kezdtem. Persze akkor még szegény pók alig volt nagyobb egy 20 forintosnál, de később elérte a 16 cm-t. Tudom, sokan írtoznak a pókoktól, a húgom is így állt hozzá, de mivel megszökni nem tudott így megszokta, és félelme is alább hagyott.

Azóta rengeteg állatot tartottam, amiknek jelenleg már a töredéke van csak meg. Sajnos ezen állatok élete kiszámíthatatlan. Ugyan egy madárpók akár megélheti a 20 évest kort is (vagy még többet), azért erre ritkán van példa.
Nem csak pókokat lehet tartani. Különböző rovarokat, bogarakat, és egyéb pók féléket, ha maradni akarunk az ízeltlábúaknál. Persze itt mondhatná akárki, hogy „oké, fogsz 4 cserebogarat a kertben”. Ugyan ez is benne van a pakliban de különböző hazai börzéken egzotikusabb fajokhoz is hozzá juthatunk, megfizethető áron.
De mért is állnánk meg itt, hisz én sem tettem. Tarthat az ember különböző kígyókat, a legváltozatosabb gyíkokat a pici színestől elkezdve, méteresre megnövő varánuszokig. Persze ne feledkezzünk meg a teknősökről és békákról sem.
Napestig sorolhatnám, mennyi féle fajta állatot lehet tartani. Mindenki megtalálhatja a neki tetszőt.

Most gondolom vannak akik nem értik, hogy lehet ilyen állatokat tartani? Pedig igazán az ember szívéhez nőhetnek.
Részletes tartás leírásba nem mennék bele, de elhiheti mindenki, hogy nem nagy ördöngösség. Ez a hobbi még az elfoglalt emberek számára is belefér, hiszen napi pár perces „ellenőrzéssel” kedvencünk teljes mértékig jól érzi magát.
Fontos tévhit! Ez teljesen legális! Minden állat melyet itt említettem törvényesen tartható. Ugyan a hüllők egy részéhez kell, származást igazoló okirat, de ezt a megfelelő helyen történő vásárlással, megoldottnak tekinthetjük. Nincs szükség ellen méregre, sem komoly védő felszerelésekre, mindössze egy 30 centis csipeszre és egy kevés oda figyelésre! Ennyi a nagy titok.
Ha őszinte akarok lenni, hosszasan taglalhatnék mindent, na de ki olvasna végig egy 100 oldalas bejegyzést? Na ugye, hogy senki!
Remélem ez kicsit felkeltette az érdeklődését egy-két olvasónak… Hisz ki ne akarna egy dínót tartani otthon?

Ezzel be is fejezném, apró szösszenetemet. Végezetül csak annyit tennék, hozzá: egy szépen berendezett terrárium házunk, lakásunk, szobánk megfelelő dísze lehet. Legalább is én hiszek benne, hogy  az alább illusztrált látvány megnyeri másnak is a tetszését.

Most már tényleg végeztem. Ha valakit érdekel még valami javaslom jó barátunkat a google-t -à terrarisztika! Jó éjszakát ;)


(Az összes kép saját, nem az internetről szedett!)








2015. március 13., péntek

53, böjti hetek

Kedves Naplóm!

Lassan elérek, saját magam önsanyargatásának feléig, már ami a hús megvonását illeti. Azt hiszem kezdem megközelíteni teljesítőképességem határát, ugyanis a héten két alkalommal is a fent említett mennyei mannával álmodtam, pontosabban arról, hogy megszegem a fogadalmat. Az ébredés után örömmel konstatáltam, hogy nem egy tonna csirkehús vesz körül, illetve hogy a próba még mindig áll.

Ami az elmúlt napok történéseit illeti, nos meggratuláltuk édesapát, hogy sikerrel betöltötte 53. életévét. Picit fura, valahogy megragadtam annál amikor 38 éves korában "könyörgött" anyunak, hogy csak még egy évet had focizzon az öregek közt... nem ma volt, de azt hiszem, apa nekem megmarad 38 évesnek.

Holnap végre hétvége pihenek, és végre találkozok egy nagyon jó barátommal, akivel nyakunkba vesszük a fővárost, annak minden rémségével, és szépségével. Még mondja valaki, hogy semmi jó nem történik péntek 13-án



2015. március 10., kedd

Intervall - avagy ezt még nézni is fárasztó - videó

Újabb csodálatos hétre virradtunk!

Nőnap után de még nemzeti ünnepünk előtt, ezúttal egy intervallum edzéssel tettem magam próbára, vagy az engem ez még nincs eldöntve! Nem is szaporítom tovább a szót, minden mást láthattok a videóban!

2015. március 6., péntek

A. Turing & Enigma - avagy BEN Cumbertbatch a homoszexuális kódfejtő kalandjai - KRITIKA

Halihó!

Elérkeztünk ebben a hónapban soros kritikánkhoz! Ki tudja? ha nagyon belejövök elképzelhető, hogy havi szinten többet kaptok, de felelőtlen ígérgetésekbe nem bocsátkoznék - ezúttal sem!

Az e heti/ havi alkotás amelyet górcső alá vettem, nem más mint a számos OSCAR jelöléssel rendelkező, ám végül egyiket sem díjra váltó - ez de szép magyar volt - IMITATION GAME - azaz a KÓDJÁTSZMA.
Csakúgy, mint az előző hónapban citált filmünk, ez is valós történeten alapszik. Alan Turingról szól, aki a második világháború alatt nagyon fontos résztvevője volt annak a Bletchley Park-i kódtörő csoportnak, amely a nácik hírhedt Enigmáját törte fel. Az Enigma kódjainak megfejtése döntő jelentőségű volt a németek legyőzésében. Becslések szerint Turing munkája Európában mintegy 2 évvel rövidítette le a második világháborút. Az alkotás az ő és lelkes cserkész csapata munkájának állít emléket.

A film a jelenben játszódik (1952) a folyamatos visszaemlékezéseknek köszönhetően ismerhetjük meg Alan gyermekkorát illetve a háború alatti munkásságát. A részek közti átvezető narrációk/monológok nagyon jól kötik össze ezeket a darabokat.Kezdjük a pozitívumokkal! BENEDICT CUMBERBATCH!
"Kedves BEN te fantasztikusan fura fejű fenegyerek! Már megint, sokadszorra is zseniális vagy, és hatalmasat alakítasz! Bár a szerepeid egy bizonyos szintig egy kaptafára készülnek (SHERLOCK, KAHN, ALAN TURING) de tény nagyon jól áll neked a félőrült megszállott szociopata szerepe." - oké de most tényleg, fantasztikusat jól hozta a karaktert.
Véleményem szerint "OSCAR - bácsi" azért nem jött, mert a film dramaturgiája nem fordít kellő hangsúlyt a... másságára. Igen ám, merthogy a főhős meleg. De erről majd később. A képi világ megfelelő, és alapjában véve egy szép történet kapunk, ami kerek egész filmélményt ad, ráadásul mindezt annyira abszurd, és remekül megírt dialógusokkal színezik, hogy ezt az alapvetően száraz dramaturgiát - de erről megint csak később - élvezetessé tudja tenni. Ennyi.

Folytassuk a sort a negatívumokkal!
BEN remek alakítása mellett, a többiek epizódszerephez - sem - jutnak. Ami egyszerre jó és rossz, mert tény, élvezetes nézni azt a fura fejet, de a többiek csak úgy "vannak" a vásznon és pont. Van például egy rész amikor az egyik kódfejtő rokona meghal, de nem érzünk semmi sajnálatot - maximum a morális döntés súlyát - mert egyszerűen sem a kódfejtő, sem a rokon nincs kibontva, hogy kicsoda, micsoda ő valójában.
A száraz dramaturgia. Igen a film a kódfejtőkről szól, de azért hogy egy háborús filmben csak elvétve pár másodperces snittek legyenek a történelem egyik legszörnyűbb időszakáról... bagatell számomra, így egysíkúvá válhat helyenként a film, de NEM unalmassá, ami mindenképp pozitív.
A főhős meleg. A film viszont nem foglalkozik kellőképpen ezzel a dologgal, na meg azzal hogy 70 évvel ezelőtt ezt még nem tolerálták annyira fenemód, mint manapság. Holott ez a rész igencsak jelentős szerepet tölt be mind a cselekményben, mind pedig a főhős életében.

Félreértés ne essék a film így sem rossz, sőt a dialógusoknak és a fanyar, néhol abszurd humornak köszönhetően igazán kommersz tud lenni - az hogy ennek ellenére is Oscar díjakra jelölték... PACSI. Összegzésként, én csak ajánlani tudom, viszont eredeti nyelven, úgy lesz igazán élvezetes!

2015. március 3., kedd

Crossfit - No.3

HAlihó!

Véget ért a 3 hetes etapom, már ami a crossfit edzéseket illeti. Az utolsó heti videót alább megtekinthetitek. Bár nem mindig ezt éreztem, összességében nagyon hasznos és jó dolog volt végigcsinálni, hiszen nem egy statikus mozgás, illetve edzésformáról beszélünk.
Íme a videó