2015. június 30., kedd

Vendégposzt - avagy a színpadon SZABÓ NIL

AHOY!

Tudom, tudom jó régen volt, hogy virtuálisan jelentkeztem felétek, de nézzétek el nekem, sűrű volt az utóbbi napok programja,de hogy miért arról több(!) videós bejegyzés formájában is be fogok számolni!
A rendszeres olvasók számára kiderült, hogy a nyár első hónapjában, még nem volt "vendége" a blognak. Nos eljött ez a nap is! Ezúttal felkértem a munkatársamat - akiről egyébként a következő hónapban még lesz szó - aki a "NIL A MINTAPOLGÁR" néven tett szert hírnévre/hírhedtségre tegye tiszteletét köztünk! Következzenek hát az ő magvas gondolatai!

Ha kell címet adni, akkor ennek a címe:
„Batman Vs. Főgonosz, akinek nincs frappáns neve” - Ha nem kell címet adni, akkor értelemszerűen ezt ugorjátok át! J

Sziasztok, Csókolom, Jó napot kívánok!
Dávid megkért, hogy írjak egy vendégposztot a blogjába. Mivel, tudtam, hogy ő egy olyan ember, aki mindent előre megtervez, ezért simán bevállaltam. Kíváncsian vártam, hogy mit talált ki nekem, hogy miről kell írnom…
Kiderült, hogy semmit. Úgy döntött, írjak bármiről, bármilyen hosszan…
Egyrészt, ez – őt ismerve – eléggé meglepő volt, másrészt, szerintem ez a legnehezebb feladat.
Mint, amikor, mondjuk, be kell állítani a hangerőt, és akkor eléd tolják a mikrofont, ezzel a felkiáltással: „Beszélj!”
Aztán, hiába magyaráztál folyamatosan az elmúlt fél órában, mert amint ezt közlik veled, azonnal elnémulsz. És jön a kérdésed: „Miről?” Valahogy én is így vagyok ezzel. Szeretek írni. Mondhatni, naponta telef*som a fészbúk üzenőfalat a folyamatos agymenéseimmel.
Viszont, abban a pillanatban, hogy Dávid közölte, hogy írjak, onnantól kezdve teljesen elszállt minden gondolatom. Fogalmam sem volt, hogy mit.

A másik kérdés, hogy kiknek? Kik olvassák a blogot?
Bevallom, én sosem olvastam. Viszont, próbálom kitalálni, hogy mégis kik lehetnek a célközönség.
Én úgy képzelem, hogy „tizensok-huszonkevés” éves lányok, akik visítva rajonganak Dávidért, és, őrjöngve dobálják a bugyijukat a monitornak, miközben olvassák a Nagy Bálványuk sorait.
(Ezúton szeretném megkérni Dávid családját, és a barátait – tehát, azt a 6 embert, akik valóban olvassák a blogot -, hogy hagyják meg nekem ezt az illúziót, és ne buktassák le előttem Dávidot!)

Azt a Dávidot, aki mellesleg Batman, meg a többi szuperhős is egyben, meg úgy egy igazi Világmegmentő Fő Izé!
Viszont, nem tudja az igazságot… Úgyhogy, megkérném az összes olvasót (főleg a visító tiniket), hogy ne is áruljátok el neki, amit most meg fogtok rólam tudni! (Ja, Dávid anyukájától elnézést kérek, amiért most letegeztem. Sajnos, tegeződve tudok csak „vendégposztot” írni, de ezt ne tessék tiszteletlenségnek venni.)

Szóval, ott tartottam, hogy a Szuperhős Dávidunknak ne áruljátok el, ki vagyok én.
Napi szinten elég sok forgatásra ketten megyünk, és eddig sikerült elaltatnom a gyanúját. Nem is sejti az igazságot, szóval, nem szeretném, ha most lebuktatnátok. Szóval, csak nektek árulom el!
Én vagyok a Szuperhősöket Leverő Főgonosz Világmegrontó Főizé!
Ez a hivatalos megnevezésem, de gondolkodom valami frappánsabb, és – főleg rövidebb – szupergonosz névben. Az a baj, hogy már az összes - ami jól hangzik - már foglalt.
Amíg nem találok jó nevet, nem tárom Dávid elé az igazságot. Jaaaa, meg láttam boxolni a hétvégén!
Kemény a fószer, na! Szóval, ha a szupererőmmel nem tudom legyőzni, akkor ökölharc lesz, ott meg biztosan veszítenék!
Dávid folyamatosan előadja, hogy ő mennyire békés figura, meg pacifista, meg tényleg csupa jót állít magáról (gondolom, a visítozó tini rajongói kedvéért), közben meg egy vadállat! De tényleg!
A főnökömet majdnem péppé verte. Aki amúgy neki is főnöke! Már azon agyaltam a ring mellett, hogy bedobjuk a törölközőt, és sírva hazarohanunk, mert Dávid cséphadaróként megindult, és le sem állt a gongig! Szóval, le a kalappal, vadállat boxoló, és tuti olimpiai bajnok lesz belőle!
(Remélem, Dávid, most is rám szólsz, hogy elrugaszkodok a valóságtól.)

Akkor most – miután  mindenféle csodásat kamuztam Dávidról – elárulom, hogy a célom a világuralom, és Dávid az egyetlen, aki meg tudna állítani. Ha tudná, ki is vagyok valójában…
Remélem, mire megtudja az igazságot, már késő lesz.
Azt mondják: „tartsd közel a barátaidat, de még közelebb az ellenségeidet.” Dávid eléggé közel van hozzám. Rendszeresen ülünk egy autóban, meg sokat állunk egymás mellett forgatásokon, szóval, tényleg közel engedtem. Nem hiszem, hogy barátok lettünk, hisz azért annyira nem vagyunk jóban, szóval, akkor kizárásos alapon az ellenségem lehet csak.
Én is meglepődöm ezen az okfejtésen, de logikusnak hangzik azért ám… ÉS, ha már ellenségem, akkor nekem kell lennem a fő gonosznak. Tulajdonképpen, most azt csináltam, hogy még az elején kijelentettem valamit, amit most visszafelé elmagyaráztam, és a konzekvencia az lett ,amit már az elején közöltem. Nem hiszem, hogy Dávid ilyen vendégposztot remélt tőlem, de most jól megkapta!

És – miután egy ilyen írást beengedett a blogjába - elveszti az összes tini rajongóját, és marad a család, meg a barátok. Így jár, aki Nilt kéri fel vendégposzt írásra.
Ja, igen, be sem mutatkoztam! Nil vagyok! Szevasztok! (Dávid anyukájának pedig „Csókolom”, apukájának meg „Jó napot kívánok!”) Többieknek szevasztok!


Viccet félretéve! Azért vállaltam el, hogy írok Dávidnak, mert megnézte – kínkeservesen – a filmem, amit rendeztem. És, nem volt hajlandó nekem elárulni a véleményét. Azt mondta, majd megírja a blogjában. Kizárólag ezért vállaltam be, hogy én is írok, mert nagyon érdekel, hogy Dávid mit szól a filmemhez…

Remélem, már megírta előre, és nem fog rosszakat írni, miután ezt elolvassa. VAGY! Ha rosszakat ír, akkor majd ráfogom, hogy azért, mert én ilyen posztot írtam! (Tényleg egy rafinált főgonosz vagyok!)

A lényeg, hogy, szorítsatok Dávidnak, hogy végül megmentse a világot! Vagy szurkoljatok nekem, hogy végre kitaláljak valami jól hangzó nevet, és leigázhassak mindenkit! (Titeket nem foglak, mert ti szorítottatok!)

Jól van, köszönöm szépen a lehetőséget, a türelmet, és üdvözlök mindenkit!

Nil

2015. június 24., szerda

A dunai hajós - akarom mondani SÁRKÁNYhajós - videó

Halihó!

Újra itt! Ezúttal a sárkányhajózás rejtelmeibe nyertem bepillantást. Meg kell mondjam az egyik legkedvesebb forgatásom volt. Irtó módon élveztem. Napsütés, Duna, lapátolás... nyár illat a levegőben... de nem fokozom tovább próbáljátok ki mindenképpen!

2015. június 21., vasárnap

Az unalom 50 árnyalata - kritika

Nos igen, elérkeztünk ehhez is.

Megadva magam a nyomásnak  megnéztem az utóbbi évek - szerintem - leginkább túlhypeolt könyvéből készült filmet, a "Szürke 50 árnyalatát". Előre szólok nem olvastam a regényt - és minden bizonnyal nem is fogom - de az film...

A történet! Adott egy misztikusan szexis pasi és egy ostoba lány, akik egymásba habarodnak, dugnak párszor furán és vitatkoznak egy szerződésről. - aki szerint bármi lényegeset kihagytam kérem jelezze. Igen, ez a film a játékidő ellenére ami több mint 2 órát ölel fel (!) istentelenül unalmas. De nem az a gondolkodtatóan unalmas amiről azt gondolod a székből felállva, hogy "hmmm f*ckin smart" hanem az "ezt nem hiszem el bazd meg" - kategória.

Igen a legnagyobb probléma az hogy semmi nem történik, és az is csak alig, ezért pedig, minél több randevút/szájharapdálást/elfenekelést megpróbálnak beleszuszakolni, csak hogy növeljék a játékidőt. A karaktereket mintha az "alkonyatból" szalajtották volna. Van a "beledögleszannyiraszexi" pasi, és a "mitlehetebbeacsajbaszeretni,nemtudomdeaztnagyon" butuska lány. A legidegőrlőbb az egészben, hogy a néző előre látja, ennek az egész mizériának a végét, hogy ebben valaki sérülni fog - MR GREYnek hála fizikálisan is - mégsem fog elmenekülni a butuska lány hanem hagyja hogy bucira verjék.

Kérdezhetnétek, hogy na de Dávid, miért utálod ezt a filmet ilyen égő gyűlölettel? - én erre meg azt felelném, hogy azért mert a főhős gonosz és manipulatív, amit pedig ezzel a szegény butuska lánnyal tesz, az vérlázító... és a butuska lányt sem véletlenül illetem ezzel a jelzővel, merthogy ő meg dalolva hagyja...

10 perc szünet míg megnyugszom

I'm back! Oké vannak pozitívumok is! A karakterek... bármennyire is ütlegeltem a fentiekben ezt a filmet a szereplők számomra hitelesek, és ha lehet kémiának nevezni azt ami köztük van, az nekem működik. Valamint a Soundtrack, nos igen a jó öreg Danny Elfman, pöpec kis listát válogatott össze, valamint a szexjelenetek is ízlésesen vannak felvéve! Szóval a körítés megfelelő a tartalom a legkevésbé sem.
Hölgyek urak összegzésként annyit mondanék, hogy mivel ez egy trilógia - SAY WHAT? - nyitódarabja, önmagában unalmas és semmitmondó, így számomra megbukik mint önálló alkotás. Persze aki olvasta a könyvet annak nyilván mást és többet ad(hat) a film, de nekem elsőre így ennyi... PEACE


2015. június 17., szerda

Egy teniszcsillag születése - videó

Hali!

Andre Agassi, Pete Sampras és Raffael Nadal után, én is ütőt ragadtam, és elindultam azon a hosszú úton, hogy a tenisz "hall of fame" tagja legyek! - nos ez ha 1000 évig élek sem fog sikerülni, de szabadidős foglalkozás gyanánt ez a sport remek szórakozás! próbáljátok ki, nálam ügyetlenebbek úgysem lesztek!

2015. június 13., szombat

100. ünnepi bejegyzés - avagy családom kritikája az IGAZSÁG LIGÁJÁVAL tálalva

Sziasztok!

Hát ezt is megértük! Egy év sem kellett hozzá, és elértük a 100. bejegyzést. Mivel az évnek ezen hónapjában ez már a második ilyen jeles "happening" ezúttal egy különleges "kritikát" kaptok a családomról! Mint azt bizonyára tudjátok, a magánéletemet azért nem nagyon teregetem az olvasóközönség elé, ezért most érezzétek magatokat nagyon megtisztelve, hogy - rendhagyó módon ugyan - de bepillantást kaptok MORVÁÉK akarom mondani az IGAZSÁG LIGÁJA mindennapjaiba. Kezdjük!

APA - SUPERMAN - kripton utolsó fia, a banda vezetője, az igazság ligájának legerősebb tagja, mind fizikális, mind mentális képességeit tekintve - bár tény BATMAN öles léptekkel közeledik afelé, hogy letaszítsa a "trónról" és átvegye az alfa hím szerepét. A csapatot szigorú erkölcsi értékrend szerint vezeti, semmiféle fegyelmezetlenséget, vagy lazítást nem enged meg a többieknek. Alteregója "APA" a százhalombattai kőolaj finomítóban tengeti mindennapjait. Földöntúli erejével, és kitartásával - na meg persze különböző szuper képességeivel - számtalanszor megmentette már a várost a teljes pusztulástól. Természetesen az acélember sem hibátlan, gyengéje a KRIPTONIT - valamint az igazság ligájának másik tagjához (WONDER WOMAN - ANYA) fűződő kapcsolata.

Ha már megemlítettem folytassuk a sort WONDER WOMANNEL. A csapat legerősebb - legrigolyásabb női tagja. Erejét, csak szíve nemessége múlja felül. Jó példát mutat HAWKGIRLnek. Gyengéje az állandó megfelelési és bizonyítási kényszer, amely miatt néha vita támad közte és a többiek közt, de ezeket általában rövid úton megoldják. Alteregója ANYA óvónő. Talán övé a legtökéletesebb álca, hiszen ki gondolná róla, hogy ez az ártatlan - bár picit piffedt nő - az igazság lasszójával képes bárkit és bármit két vállra fektetni? Az óvodában betöltött szerepének köszönhetően előszeretettel hirdeti dominanciáját a ligában, emiatt néha szembekerül a többiekkel.

HAWKGIRL - HUGI. A liga másik női tagja. Igen jól érzitek emiatt közte, és WONDER WOMAN közt van a legtöbb konfliktus, amelyek néha csak szurkálódások, néha viszont elég komollyá tudnak dagadni, akárcsak... no mindegy. Ő a csapat legfiatalabb hőse. Talán ennek tulajdonítható, olykor nyers természete és meggondolatlansága. Ezen hibái ellenére a liga talán legszerethetőbb, és nem MELLESleg az egyik legbefolyásosabb tagja. Nagyon keményen dolgozik nap mint nap, hogy a fent említett hiányosságait pótolja, jó úton jár, hogy egy nap - ami talán nincs is távol - átvegye WONDER WOMAN helyét.

BATMAN - ÉN. Meglepődtetek igaz? Szóval, BATMAN egy nagyon ambivalens személyiség. Ennek köszönhetően talán a liga legmegosztóbb tagja. Lehet utálni, vagy imádni, egy dolgot nem lehet, közömbösnek maradni vele szemben. A fent említett hősök közül - mivel ő csak egy ember - talán ő látja át legracionálisabban a különböző helyzeteket. Emiatt ugyanakkor, néha kiszámítható. Ez, valamint öntörvényűsége, és "a nem vagyok hajlandó segítséget kérni" attitűdje miatt már többször bajba került, képességei ezidáig mindig kihúzták a csávából. Alteregója a szerkesztő riporterként dolgozó hiúsággal, és önértékelési gondokkal küszködő playboy abszolút hiteles. Hiszen senki sem gondolná róla, hogy ez a gyönyörű pofozni való idióta éjszakánként denevérjelmezt ölt, és harcol a bűn ellen.

Nos ez volt az én 100. ünnepi bejegyzésem, remélem jól szórakoztatok!



2015. június 10., szerda

FINAL ROUND - avagy bokszkarrierem végállomása - videó

Igen, és egyben intéznék is egy felhívást felétek! Amennyiben tudtok Dunaújvárosban működő, vagy legalábbis használható ringről, kérlek ne habozzatok kommentár formájában jelezni, ugyanis kollégámmal szeretnénk összemérni - nem létező - tudásunkat, amit egy hónap alatt sikerült elsajátítani, már ami az ÖKÖLVÍVÁST illeti.

Addig is gyönyörködjetek az utolsó hét megpróbáltatásairól készült videóban.

 

2015. június 8., hétfő

Médiatörténeti pillanat

Sziasztok!

Ezúttal egy rendhagyó VIDEÓS bejegyzéssel jelentkezem. No nem kell megijedni ezen a héten sem marad ki a már megszokottá vált, "DÁVID BÉNÁZIK" - audiovizuális egyveleg, viszont ezúttal más is lesz.

Olyasmi történt a hétvégén ami csak egyszerűen wow... ÉN azaz Morva Dávid/a legek ura/ Batman híradót vezettem! Fel tudjátok ezt fogni? Ez a gyönyörű pofozni való idióta híradót vezetett, mindjárt 2-t is. Nagyon nagy élmény volt. Ja hogy nem hiszitek el? alant megtekinthető mindkét adás.


Ja igen, szóval bréking nyúz! nem nem vagyok rákos, sem leukémiás, sőt nem jártam meg auschwitz-et sem - ahogyan édesanyám mondta - pusztán megváltam hajkoronámtól, íme


Na jó most lóhalálában egyelőre ennyi. HAPPYNESS

2015. június 5., péntek

Elköltöztünk, átléptük

No nem kell megijedni, én maradtam a Kinizsiben!

Munkahelyem a DSTV költözött másfél épülettel hátrébb az eddig megszokottnál! Azt nem mondanám, hogy készen vagyunk, vagy hogy zökkenőmentesen ment, és azt sem, hogy most már minden a helyére került, de egész jól állunk!

A másik nagy mérföldkő ami történt, hogy a BLOG átlépte az 5.000-res látogatottságot! SAY WHAT??? - álleejtés - nekem ez hatalmas dolog! Belegondolva lassan egy éve hogy elkezdtem pötyögni, első körben leginkább magamnak, aztán ahogy jöttek az ötletek, gyűltek a bejegyzések, most pedig már ott tartunk hogy...5.000

Történt azért más is, egyfelől naptárilag is beléptünk a nyárba, hiszen június van! Ráadásul a kishúgom sztyuárt is hazaköltözött, már csak vizsgázni megy vissza a cívis városba. Megjelent a LIFEHOUSE új albuma, szerveződik a nyaralás, a fagyi finom, és a lányok gyönyörűek... szóval zajlik az élet.

+ 1 a hétfői boksz után, már sírás nélkül tudom kifújni az orromat


2015. június 2., kedd

A pofonok földjén - avagy ha orrba vernek az kellemetlen - VIDEÓ

Hali!

A nyár első videós bejegyzésével jelentkezem! Többre nincs is időm, se erőm... per pillanat fizikai és mentális fáradtság lett úrrá rajtam, a jóég tudja miért... Egyelőre érjétek be ennyivel! Mindenesetre annyit elárulhatok, 25 évet kellett rá várni, hogy megkapjam életem első igazi fülesét... nem kellemes... az orrfújás leírhatatlan fájdalmakkal jár... de az értem aggódókat megnyugtatom - van ilyen???? - az ellenfél rosszabbul járt