2015. június 13., szombat

100. ünnepi bejegyzés - avagy családom kritikája az IGAZSÁG LIGÁJÁVAL tálalva

Sziasztok!

Hát ezt is megértük! Egy év sem kellett hozzá, és elértük a 100. bejegyzést. Mivel az évnek ezen hónapjában ez már a második ilyen jeles "happening" ezúttal egy különleges "kritikát" kaptok a családomról! Mint azt bizonyára tudjátok, a magánéletemet azért nem nagyon teregetem az olvasóközönség elé, ezért most érezzétek magatokat nagyon megtisztelve, hogy - rendhagyó módon ugyan - de bepillantást kaptok MORVÁÉK akarom mondani az IGAZSÁG LIGÁJA mindennapjaiba. Kezdjük!

APA - SUPERMAN - kripton utolsó fia, a banda vezetője, az igazság ligájának legerősebb tagja, mind fizikális, mind mentális képességeit tekintve - bár tény BATMAN öles léptekkel közeledik afelé, hogy letaszítsa a "trónról" és átvegye az alfa hím szerepét. A csapatot szigorú erkölcsi értékrend szerint vezeti, semmiféle fegyelmezetlenséget, vagy lazítást nem enged meg a többieknek. Alteregója "APA" a százhalombattai kőolaj finomítóban tengeti mindennapjait. Földöntúli erejével, és kitartásával - na meg persze különböző szuper képességeivel - számtalanszor megmentette már a várost a teljes pusztulástól. Természetesen az acélember sem hibátlan, gyengéje a KRIPTONIT - valamint az igazság ligájának másik tagjához (WONDER WOMAN - ANYA) fűződő kapcsolata.

Ha már megemlítettem folytassuk a sort WONDER WOMANNEL. A csapat legerősebb - legrigolyásabb női tagja. Erejét, csak szíve nemessége múlja felül. Jó példát mutat HAWKGIRLnek. Gyengéje az állandó megfelelési és bizonyítási kényszer, amely miatt néha vita támad közte és a többiek közt, de ezeket általában rövid úton megoldják. Alteregója ANYA óvónő. Talán övé a legtökéletesebb álca, hiszen ki gondolná róla, hogy ez az ártatlan - bár picit piffedt nő - az igazság lasszójával képes bárkit és bármit két vállra fektetni? Az óvodában betöltött szerepének köszönhetően előszeretettel hirdeti dominanciáját a ligában, emiatt néha szembekerül a többiekkel.

HAWKGIRL - HUGI. A liga másik női tagja. Igen jól érzitek emiatt közte, és WONDER WOMAN közt van a legtöbb konfliktus, amelyek néha csak szurkálódások, néha viszont elég komollyá tudnak dagadni, akárcsak... no mindegy. Ő a csapat legfiatalabb hőse. Talán ennek tulajdonítható, olykor nyers természete és meggondolatlansága. Ezen hibái ellenére a liga talán legszerethetőbb, és nem MELLESleg az egyik legbefolyásosabb tagja. Nagyon keményen dolgozik nap mint nap, hogy a fent említett hiányosságait pótolja, jó úton jár, hogy egy nap - ami talán nincs is távol - átvegye WONDER WOMAN helyét.

BATMAN - ÉN. Meglepődtetek igaz? Szóval, BATMAN egy nagyon ambivalens személyiség. Ennek köszönhetően talán a liga legmegosztóbb tagja. Lehet utálni, vagy imádni, egy dolgot nem lehet, közömbösnek maradni vele szemben. A fent említett hősök közül - mivel ő csak egy ember - talán ő látja át legracionálisabban a különböző helyzeteket. Emiatt ugyanakkor, néha kiszámítható. Ez, valamint öntörvényűsége, és "a nem vagyok hajlandó segítséget kérni" attitűdje miatt már többször bajba került, képességei ezidáig mindig kihúzták a csávából. Alteregója a szerkesztő riporterként dolgozó hiúsággal, és önértékelési gondokkal küszködő playboy abszolút hiteles. Hiszen senki sem gondolná róla, hogy ez a gyönyörű pofozni való idióta éjszakánként denevérjelmezt ölt, és harcol a bűn ellen.

Nos ez volt az én 100. ünnepi bejegyzésem, remélem jól szórakoztatok!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése