2015. július 27., hétfő

A leghosszabb 7

Szombatig legalábbis mindenképpen!

Azt se tudom hol kezdjem! A végén. Szóval szombaton nyelv vizsgázom. Már meg is kaptam a "behívómat" hol, mikor, hogyan jelenjek meg, és ha izgulni ugyan nem izgulok - nem olyan családból származom - akkor is jó lenne végre túl lenni rajta - persze sikeresen! El is terveztem hogy a hét minden napján angolozom valamennyit, bár az órára pillantva azt hiszem ezt ma már buktam.

Aztán, a munka mellett, még többet kellene dolgozzak, ugyanis jövő héten, végre kikapcsolódom picit. Irány a Balaton a haverokkal, ahogyan tavaly is! Bár őszintén szólva, remélem idén jobb időnk lesz, már várom. Ennek hozadékaként viszont elő kell készítenem a terepet a magazinom következő heti adásának, hiszen "SHOW MUST GO ON" ezt nem bíznám másra. Mondanom sem kell, de ez további forgatásokat, plusz szervezést igényel, a napi feladatok mellett.

Aztán van olyan is amit nem szívesen fejtek ki, itt a nagy nyilvánosság előtt, de csak hogy tudjátok VAN!  - bocsi. Aztán az utóbbi időben - mivel ismét megkaptam "ÜGYIT" - elhanyagoltam az edzést. Négy teljes napig, felteszem nem kell mondanom mi volt az első dolgom, amikor ma hazaértem... Valamiféle társadalmi életet is kéne élni ebben a pár napban, de azt hiszem, ennek nem most van itt az ideje.

Pfúúú azt hiszem így első ennyi, látjátok lesz dolgom dögivel! Az biztos, hogy szombatig én már nem feltétlen fogok következni, de vendégposzt még biztosan lesz a hónapban! Jah és mivel már irtó régen próbáltam formálni a közízlést íme, egy kis zene!

2015. július 22., szerda

Labdarúgás & Dávid - videó

Nos a cím csalóka, hiszen a Dunaújváros PASE csapatánál eltöltött edzésen nem találkoztam labdával! Ugyanakkor legmerészebb álmaimban sem gondoltam volna, hogy ennyiféleképpen lehet futni... különböző távokat, különböző tempóban, néha a társadat, húzva magad után... egyszóval fárasztó volt na! Előre szólok nézni is izzasztó lesz!

2015. július 19., vasárnap

Ctrl + S - avagy ÉLET-mentés - KRITIKA

Hali!

Az e havi soros kritika egy picit rendhagyó lesz, több szempontból is. Ha jól emlékszem blogger karrierem során még nem volt példa arra, hogy egy magyar filmet elemezzek. Ezt most jól meg lesz téve! Olyan alkotáshoz meg aztán végképp nem volt szerencsém, amelynek a szerzőjét személyesen is ismerem. De hát valahol el kell kezdeni íme SZABÓ NIL FILMJE az ÉLET-MENTÉS

A történet! Adott KARCSI a jóravaló jó lelkű picit lúzer srác, aki egy nap különleges képességet kap. Lehetősége lesz arra, hogy megállítsa és visszatekerje az időt, ezáltal újraélhet bizonyos pillanatokat, élethelyzeteket. Többet nem szeretnék elárulni, hiszen nem szeretném szétspoilerezni a filmet, másfelől a kritika alatti linken megtekinthető a teljes film.

Tehát a film története bizonyára sokaknak ismerős, hiszen az IDŐRŐL IDŐRE /ABOUT TIME/ hasonló struktúrájú, ugyanakkor le kell szögezzem, még mielőtt, bárki plagizálás címén legyintene rá, ez az alkotás korábban készült el mint a fent említett másik. Azt azért elmondanám, sztori terén vékony film, a cselekmény lineáris, picit kiszámítható valamint egy központi csavar van benne, de arra egy bizonyos szintig számítani lehet. Ami ezen a téren kiemelkedő az élethelyzetek bemutatása. Próbálták minél életszerűbb környezetben ábrázolni a cselekményt, és ez sikerült! A dialógusok, a férfi-nő dinamika, az állásinterjú a f*szkalap főnökkel... ezek mind mind olyan szituációk, amelyeket nagy valószínűséggel, mind átéltünk, vagy át fogunk élni. Viszont nem megy át klisématinébe! Pontosan annyi ilyen elemet dobtak bele, amin mosolyog a néző, és egy pillanatra átvetíti az ő saját életére. Ezzel is adhat egy személyesebb élményt.

A karakterek! Nem árulok el nagy titkot, hogy a karakterek viszik a filmet! Nagyon okosan itt is meghagyták a fent már említett nosztalgiafaktort! Egészen biztos vagyok benne, hogy mindenkinek aki megnézni a filmet, ismerősek lesznek! Minden baráti társaságban, van egy KARCSI, egy BAJNOK, vagy egy GUSZTÁV akivel tudunk azonosulni, vagy azonosítani velük a saját baráti társaságunkból valakit. Ami talán negatívum lehet ezen a téren, hogy számomra túlságosan is letisztultak, és szögletesek, egydimenziósak, de ez nem vesz el annyit a filmből, hogy élvezhetetlen lenne.A fent már oly sokszor emlegetett nosztalgiafaktorra, az is rásegít, hogy maga a történet Dunaújvárosban játszódik, olyan helyszíneken ahol naponta megfordul az emberfia, így aki legalább egyszer járt már ebben a Duna-menti vasporos városkában, annak még többet adhat a film.

A film üzenete! Egy picit szájbarágós, ugyan, érezni lehet a túlbuzgóságot, azt hogy a rendező, mindenképpen mondani, vagy ha úgy tetszik adni akart valamit a nézőknek, de az alkotás mondanivalójából ez semmit nem von le.

Hát hölgyek-urak azt kell mondjam, a dunaújvárosiak számára, mindenképpen kötelező, már csak a helyszínek miatt is, de alapjában véve, mindenki találhat benne a maga számára érdekességet! Alant megtalálható a film teljes egészében!


2015. július 15., szerda

First Time avagy az első ügyelet

Sziasztok!

A cím ne tévesszen meg senkit, nem az első csókomat, vagy szexuális élményemet fogom megosztani veletek - ugyanis az baromi rövid bejegyzés lenne. Az elmúlt héten egy másik igen jelentős esemény történt velem, ennek krónikáját osztom meg veletek. Elérkezett az első alkalom, hogy megkaptam az ügyeletes telefont, és ezzel együtt a teljes TV fölötti felelősséget és uralmat - még ha csak egy hétvégére is.
Meg kell mondjam az elején nem kicsit paráztam, sőt túlzottan mélyen sem aludtam, hiszen bennem volt a para, mi van ha ne adj isten átalszok egy riasztást, vagy csak éppen akkor történik valami amikor nem vagyok ébren. Hál' istennek - vagy sem - nem történt semmi igazán jelentős esemény, ami miatt kifordult volna a világ a négy sarkából. 

A képek pedig ne tévesszenek meg senkit, ezek az alkalmi szálláshelyemen készültek, ugyanis 25 évet kellett rá várni de csak megtörtént... elköltöztem otthonról és kollégista lettem, legalábbis erre a hétvégére. Tény hogy nagyon élveztem a dolgot , már csak a szállás minősége miatt is, ugyanakkor picit egyedül éreztem magam, még ha mindkét estére sikerült is társaságot szereznem, azért nem volt az igazi...

Na mindegy is! A lényeg, hogy az első alkalmat még ebben a hónapban követi a második amikor megkapom "ÜGYIT" és a vele járó összes terhet és felelősséget!



2015. július 10., péntek

DARTS - videó

Halihó!

Az utóbbi időben megszaporodtak az audiovizuális bejegyzések a blogban! Ez egy picit a "személyesebb" bejegyzések rovására megy, de még a hétvége folyamán ez orvosolva lesz! (elvileg) Szóval addig is Dávid & a célba dobás, avagy előre a kocsmasportokért!

2015. július 6., hétfő

REakciók a bokszmérkőzés után - videó

Sziasztok!

Ahogyan azt már előrevetítettem bónusz videós bejegyzéssel jelentkezem. Megvolt életem első anyaga, amelyben mint interjúalany vettem részt. A címből kitalálhattátok, hogy az oly sokat emlegetett bokszmérkőzés utáni értékelésről készült felvételeket osztom meg veletek! Íme -

2015. július 2., csütörtök

FINAL ROUND - az évszázad BOXmérkőzése

HALIHÓ!

Mivel is kezdhetném az új hónapot, mint egy videós bejegyzéssel! Íme az ok ami miatt egy picit kevesebbszer jelentkeztem, fel kellett készülnöm életem csatájára a főnökömmel! Hatalmas élmény volt a 4 menetes ütközet, és baromira elfáradtam! Ugyanakkor ennek hatására eldöntöttem, folytatni fogom a bokszot, még ha csak edzések formájában is.