2015. október 28., szerda

A JURA-kori VILÁG - kritika

Tehát a múlt hónapban ott tartottam, hogy 2 nap alatt sikerült két vállalhatatlanul sz*r filmet megnéznem, és úgy fejeztem be a kritikát, hogy félig meddig átnyergeltem e havi filmünkre a JURASSIC WORLD-re. Fogjunk hozzá!

Kedves korombeliek - és idősebbek fiatalok - Ugye mindannyian emlékszünk a vállalhatatlan mennyiségű és minőségű "ZS" kategóriás dinófilmre? És akkor jött 1993 és a JURASSIC PARK aminek hatására mindenki  - a már meglévő okleves JEDI/SITH képesítés mellet - paleontológus (is)akart lenni! Ezt követte a -minőségben SZERINTEM gyengébb - de összességében mégiscsak monumentálisabb JURASSIC PARK II, majd a fent emlegetett "ZS" - kategóriás dinófilmekre hajazó harmadik rész.

Csaknem másfél évtizeddel később pedig megérkezett a 4. felvonás! Mivel csakúgy mint a STAR WARS esetében, itt is gyermekkorom egyik legmeghatározóbb filmélményéről van szó, tehát igencsak nehéz elfogulatlanul írni. Éppen ezért kezdjük a negatívumokkal!
Hmmm ez kemény, mert hát ami miatt ez a film kevésbé jó, pont azért imádom, ugyanis visszavitt a gyerekkoromba, megadta azt az élményt amit kölyökként éreztem a T-REX üvöltésénél vagy a RAPTOROK rohangálásánál - a magas füvet egyébként azóta is kerülöm. Amit mondani szeretnék az az, hogy a film nem ad igazán újat! A karakterek terén sem, a történet terén sem, az akciójelenetek terén pedig a "finálét" leszámítva szintén nem! - ergo a film legnagyobb hibája a túlzott biztonságra való törekvés...

... Aminek az eredménye világviszonylatban 1,5 MILLIÁRD DOLLÁR! Tehát summa summarum bejött a filmnek ez a fajta koncepció! Szóval a pozitívumok! Nos mint már egy bekezdéssel feljebb citáltam tökéletesen visszaadja az első két rész hangulatát, minden téren! Sőt a két gyerekszínészt sokkal életre valóbbnak, hitelesebbnek, kompetensebbnek tartom mint a megelőző filmekben. Szóval ami jó volt 20 éve, az jó most is! Ugyanakkor az a bizonyos "plusz" amivel igazán kritikailag is elismertebbé lehetne tenni az alkotást nekem, hiányzott!

p.s - felteszem azoknak akiknek a zsebét tömte az a 1,5 MILLIÁRD DOLLÁR, nekik teljesen megérte így is!




2015. október 25., vasárnap

Zene, tÁnc, toMbola

A fenti felsorolásból az elsőt biztosítom nektek!

HALI! A hosszú hétvége és az óraátállítás miatt picit ellustultam, így csak most jelentkezem. Viszont így sem tudok nektek semmi tartalmassal szolgálni! A hétvégén a hugi szülinapját ünnepeljük. Ahogyan az előző bejegyzésben is írtam betöltötte a 23-at, és... na de ez majd egy későbbi bejegyzés témája lesz!

Aztán mi van még? Lássuk csak... a jövő héten már november, a STAR WARS trailere még mindig király... de nem, azt hiszem nincs más! Dehogynem! ZENE! Mármint nagyon régen próbáltam befolyásolni a zenei közízlést szóval íme három "TRACK"



2015. október 20., kedd

...az ERŐ velem van...

"kijött" a STAR WARS - ÉBREDŐ ERŐ új trailere!

Itt akár pontot is tehetnék a bejegyzés végére, hiszen ez már önmagában is megér egy külön fejezetet. A film kapcsán, sorra jönnek ki a cikkek, hogy az első vetítésekre elővételben, minden jegy elkelt, az AXN, STAR WARS heteket tart, és már a szerkesztőségben is egymás érik az eredeti trilógia tételmondatai. Most pedig kijött az ÉBREDŐ ERŐ legújabb előzetese, ami miatt az egész világ egy emberként várja a DECEMBER 18-át... ÉS EZ NAGYON JÓL VAN ÍGY!

De miért is várja mindenki - igen mindenki, tudom hogy te is kedves olvasó a sötét kis lelked mélyén várod - hogy végre kiderüljön mit is alkotott J.J. ABRAMS?

Nos mert a STAR WARS az a STAR WARS! Oké, oké, az előzmény trilógia baklövéseit nehéz megbocsátani a rajongóknak, és az hogy anno a DISNEY kapta meg/ vette meg a jegyeket bennem is millió meg egy kételyt indított el, de tény az eredeti trilógia még mindig hihetetlenül király - higgyetek nekem, most vasárnap néztem meg. 

Nyugodtan lehet dobálni felém a "GEEK", "KOCKA" stb. jelzőket, a lényegen nem változtat imádom ezt a filmet, minden hibájával együtt, és hogy miért vagyok hithű SITH? Nos következzék a történet, hogyan és mikor léptem rá a "SÖTÉT OLDAL" ösvényére... hol is kezdjem...

"réges régen egy messzi messzi galaxisban..."

...Nos édesapámmal, nem volt és nincs is sok klasszikus nagy "APA-FIA" momentumunk, de arra tisztán emlékszem, hogy egyszer önszántából vitt el a videó tékába! - igen éltem akkor, használtam VHS-t öreg vagyok! - Bár mint később kiderült, jelenlétem teljesen fölösleges volt, hiszen édesapa sztoikus nyugalommal mutatott rá arra a három filmre, amit azon a ködös, esős vasárnap délután megnéztünk. Röpke hat órával később 20 körömmel rövidebben, és szájtátva álltam fel az azóta már kiselejtezett fotelből. Utána napokig pörögtek a fejemben a film kockái, és reménykedtem, hogy az erővel sikerül megfojtani/ vagy legalább az erővillámokkal megsütni a kis húgomat.

Nos a húgom most töltötte a 23-at, szóval ezen törekvéseim nem jártak ugyan sikerrel, de tudjátok DECEMBER 18-án ÉBRED AZ ERŐ, szóval reszkess HUGI!

2015. október 15., csütörtök

AMbivalens vendégposzt

Ezúttal egy neve elhallgatását kérő ismerősöm írt a BLOGBA. Azt hiszem először a blogtörténet során nem derűs bejegyzést kaptok, hanem egy kíméletlenül "élet-szagú" irományt, amely biztosan másabb mint az eddigiek, de pont ez a lényege a vendégposztnak!

Elment. Nincs többé… egy csodálatos ember hagyott itt bennünket. Nehezen tudom megfogalmazni, mit is érzek. Fájdalmat, ugyanakkor megkönnyebbülést is, hiszen tudom, hogy már nem szenved. Egy jobb helyen van.

A Papámra mindig úgy tekintettem, mint egy igazi hősre. Erősnek és rettenthetetlennek láttam – és valóban az volt. Kislányként sokszor bújtam oda hozzá és arra kértem, hogy meséljen nekem. Meséljen arról, milyen volt az élete. A mai napig tisztán emlékszem a történeteire.

Mindig is egy életerős ember volt. 20 évvel ezelőtt azonban egy gyógyíthatatlan betegséget diagnosztizáltak nála. Az orvosok pár évet jósoltak neki. Ő azonban küzdött, ameddig csak lehetett. Egészen múlt hét hétfőig. 85 évet élt. 63 évig voltak házasok a mamámmal. Mindig is boldogok voltak. Hihetetlen, hogy két ember ennyire szeretheti egymást. Véleményem szerint, ez a szeretet és gondoskodás tartotta a papát ilyen sokáig életben.

A temetése kedden volt. Álltunk csöndben egymás mellett, és néztük a koporsót. Az emlékek megrohamoztak bennünket, nem bírtuk ki sírás nélkül. Szép kort megélt, de miért nem tudott még egy kicsit velünk maradni?

Amikor végső búcsút vettünk tőle, kisütött a nap és hatalmas cseppekben kezdett zuhogni az eső. Nem vagyok hívő ember… de olyan volt, mintha odafentről így üzent volna nekünk.

Most lehet, hogy bolondnak néztek. De nem érdekel! Hinni akarok abban, hogy van más is a földi életünkön kívül. Hogy az élet nemcsak erről szól: megszületünk, felnövünk, megöregszünk és meghalunk.  Kell, hogy legyen valami más, valami több… Egy napon talán majd ezt is megtudjuk. Addig is bízzunk abban, hogy elhunyt szeretteink odafentről vigyáznak ránk.

De elég ebből ennyi! Sajnálom, hogy nem vidámabb történettel álltam elő. De úgy éreztem, erről kell írnom.
Hogy egy kicsit kirángassam magam és Titeket is depiből… mesélek másról is.

Ő itt Kinga, az unokahúgom. Előreláthatóan december 16-án fog megszületni. Nagyon várom már. Egy igazi kis csoda!!! Próbálok majd a lehető legjobb nagynéni lenni. (Reméljük sikerül és nem rontom el a kiscsajt.)

Dávidnak köszönöm a lehetőséget. Innen is üzenném neki: „Hiányzol Pupák!!!”  Nektek pedig Köszi Puszi, hogy időt szántatok a bejegyzés elolvasására.

Végezetül egy idézettel zárnám soraimat:

"De emléke él és élni fog,
míg az én szívem e földön dobog.
Őrzöm a képét, a mosolyát,
a hangját, s minden gesztusát.

Őrzöm a mozdulatait,
mely bennem él mind a mai napig,
őrzöm a felém közvetített gondolatait,
a nekem elsuttogott szavait.

Mert nem halt meg ő, - én nékem….
csak messze távozott, hol meg nem érinthetem."

P.S - Te is hiányzol NEKEM! ;)

2015. október 12., hétfő

ZSÓFIA - galéria

YEPP!

Mivel az "új jövevény" a blogtörténet legnézettebb/leglájkoltabb/legkedveltebb bejegyzése lett - ja igen amúgy ezért még számolunk!!! - szóval volt egy "nemhivatalos" babalátogatás, ahol természetesen megannyi fotó készült. Engedve a rám nehezedő nyomásnak, így ezeket megosztom veletek ZSÓFIA legnagyobb örömére!




 

2015. október 8., csütörtök

SEMMI...

...de tényleg! Hagyjuk most a konvencionális szabályokat - köszönés - és vágjunk egyből a közepébe! na de minek is? Hát épp ez az! nem történik semmi izgalmas - leszámítva az unokahúg megszületését, amelyet jó trubadúr lévén, meg is énekeltem nektek, elérve ezzel a blogtörténet legmagasabb bejegyzésszámát.

A fent említett "happeninget" amúgy kellőképpen meg is ünnepeltük, de szombaton - amikor elviekben mind a 4,65 kilós valójában - láthatjuk a csöppséget minden bizonnyal folytatódik tovább a "tejfakasztó".

Ezt leszámítva a napjaim viszonylag szürkén telnek, (dolgozom és edzek) és vágom a centit, hogy végre megnézhessem a TOM HARDY & TOM HARDY főszereplésével készült "LEGENDA" című filmet. Nos azt hiszem ennyi, az idő még mindig sz@r a migránsok még mindig jönnek. Ja és ha már megemlítettem, itt a fent említett alkotás előzetese

2015. október 5., hétfő

Új jövevény

Így is van!

Írhatnék sok minden másról, a csapatépítőről a hétvégéről, vagy a kialakult migránshelyzetről, azt hiszem a legfontosabb mégis az, hogy új taggal bővült a család! SAAAAAAAY WHAAAAAAT? Pontosan új unokahugira "tettem szert"! ZSÓFIA 10.04-én született csaknem 5(!) kilóval - a pontosság kedvéért 4,65 kg - szóval most nagy az öröm! Mellékletnek itt is van az első "nem hivatalos" kép a BÉBIRŐL!


Zárásként nem is tudom mit írhatnék, talán annyit, hogy "ISTEN HOZOTT" minálunk ;)