2016. január 27., szerda

26 éves lettem én...

...meglepetés e költemény

na jó valójában nem, hiszen a múltkori koncertbeszámoló után igencsak itt volt már az idő arra, hogy ismét hallassak magamról. Ennél pedig keresve sem találhattam volna jobb alkalmat, mint a születésnapomat.

Nos, huszonhat lettem, újabb gyertya a tortán - csak viccelek, nincs tortám, somlói galuskám van - egy újabb év telt el, és immáron hivatalos az amit eddig csak sejtettetek, közelebb vagyok a 30-hoz, mint a 20-hoz. Most valami nagy mélyenszántó gondolatot kellene körmöljek, de azt hiszem az nem én lennék, amúgy meg, különben sem hasít semmi ehhez kapcsolódó a buksimban...

...vagyis, ami azt illeti, talán mégis! Bár sosem szerettem, és akartam magam másokhoz mérni, de "deresedő halántékom" kapcsán azon azért elmerengtem - "jó helyen vagyok-e?", "megfelelő az életem a jelenlegi szakaszában?", "hol tartanak a kortársaim?" - stb, stb... az igazat megvallva nem tudom a választ, sőt nem is tudhatom. Annyi biztos magamhoz képest előrébb járok, mint egy évvel korábban. Így kijelenthető, hogy elégedett vagyok a dolgaimmal, ami nem azt jelenti hogy ne akarnék többet, jobbat, mint ami jelenleg adva van, és ne tennék ezért minden  egyes nap - azt hiszem ezt hívják motivációnak -. A többit pedig az "univerzumra" bízom, jöjjön aminek jönnie kell!

Ajjaj azt hiszem elkanyarodtam a témától! Szóval a lényeg január 26-án lettem 26 éves. Halkan jegyzem meg, a páratlan éveket valami miatt jobban kedvelem, szóval gyere csak 27, I'M READY



2016. január 22., péntek

Életem élménye - avagy a koncert amit receptre írnék fel mindenkinek

"I'M SORRY FOR EVERYTHING OH EVERYTHING I'VE DONE" - üvöltötte a mikrofonba összetéveszthetetlen hangszerelés mellett Dan Reynolds az IMAGINE DRAGONS frontembere szerdán este pontban 9-kor Budapesten a Papp László Sportarénában.

A Las Vegas-i "alter rock" banda ezzel a számmal nyitotta a koncertet. A srácok nem spóroltak, hatalmas hangulatot teremtettek, és szinte az összes slágerüket előadták a nagyjából másfél órás performansz alatt.


Ami meglepő, ugyanakkor vérprofi húzás volt az együttestől, hogy nem volt üresjárat az előadásban, hiszen a számok közti szüneteket, gitár és dobszólókkal, és a számok akusztikus & rövidített verzióival töltötték ki. Olykor bedobtak egy-egy "vendégszámot", ezzel pedig igazán pörgősre, változatosra és nem utolsó sorban feledhetetlenre sikerült a koncert. a Hangzás mellett a színpadképre sem lehetett panasz. A füstöt a fényeket és a konfettit, pont annyira használták amennyire kellett, nem vonta el túlzottan a figyelmet az együttesről.

A koncerten elhangzott a személyes kedvencem az "I'M SO SORRY" is. Itt tudatosult bennem, hogy hiába van ülőjegyem a koncertre, én bizony ezt nem bírom ki ülve... néhány hozzám hasonló habitusú rajongóval együtt felugrottunk és úgy tomboltunk. Ami félelmetes volt, hogy a következő "track" közben felállt az aréna teljes  közönsége, és onnantól, állva, egy emberként tombolta végig a hátralévő 40 percet. Félelmetes volt...


Összegzésként azt kell mondjam, imádtam a koncertet, ha tehetném receptre írnám fel mindenkinek. Életem eddigi legnagyszerűbb élményével gazdagodtam

2016. január 19., kedd

LEGENDA - videós KRITIKA

Tudom-tudom megígértem, hogy ezúttal az ALJAS NYOLCAST és/vagy a VISSZATÉRŐT fogom kritizálni, sőt ezt a tervemet nem is vetettem el, de most egy korábbi filmet vettem górcső alá. Bizony a LEGENDA című TOM HARDY - showt elemezgettem picit!

Viszont amit már korábban megígértem, miszerint egyfajta formátumot próbálok behozni, nos ez megvalósult! Videós kritikát készítettem, és igen, persze, számos dologban kell(ene) még fejleszteni ezt a formulát, első lépésként nem rossz (szerintem). Remélem elnyeri a nagyérdemű tetszését!

2016. január 14., csütörtök

ZENE

Az ám!
Mivel ebben az évben még nem próbáltam befolyásolni a közízlést némi muzsikával - ezért most ez következik! Amúgy minden rendben, az IMAGINE DRAGONS koncert vészesen közeleg, és már baromira várom! Olyannyira rápörögtem a témára, hogy a minap már konkrétan magáról az eseményről álmodtam. Erről pontosabban magáról az élményről, mindenképpen be szeretnék számolni, itt ezen a felületen.

A télnek immáron se híre, se hamva - szerencsére! Jöhet a tavasz, rügyezzenek a fák, csicseregjenek a madarak, és nézzem meg végre az ALJAS NYOLCAST - mert már nagyon izgatja a fantáziámat!

Felteszem nem árulok el nagy titkot azzal, ha megmondom, az e havi kritikát erről a - remélhetőleg rendkívül szórakoztató alkotásról - fogom írni. Pontosabban nem írni szeretném, hanem egy új formátumot szeretnék kipróbálni, de erről majd később!

Nincs más hátra, mint előre SZTYUÁRTNAK sok sikert a vizsgákhoz, következzenek a már beígért zeneszámok!



2016. január 9., szombat

BolDOg SZÜlinapoT! - avagy ÓDA a naplóhoz

...méghozzá a 150-et!

Emberi léptékkel mérve majdhogynem lehetetlen megélni akkora életkort, mint amekkorát TE kedves blogom megéltél! Bizony ez a 150. bejegyzés amivel jelentkezem/jelentkezünk.

Emlékszel még amikor először pattantál ki a fejemből? Az első leírt betűkre, szavakra, mondatokra? Bizonytalan voltam, van-e egyáltalán értelme elkezdenem veled, sokadjára. Hiszen tudod, nem TE vagy az első "BLOG" az életemben, de remélem hogy az utolsó. Ahogy teltek múltak a hetek, bejegyzések jöttek-mentek. Elkezdtünk fejlődni, jöttek a videók, kritikák, vendégposztok, annyi és annyiféle ember bejegyzéseit, gondolatait, érzéseit kaptad - és még hányét fogod - bizonyos szempontból túlnőttél rajtam/engem.

Persze, a kapcsolatunknak nem csak napos oldali voltak. Emlékszel a soha el nem készült bejegyzésekre, amik megragadtak az "ötlet" szintjén? Történt, hogy napokig, sőt hetekig egymásra sem hederítettünk, de aztán valamelyikünk - általában én - engedett és minden ment tovább a maga útján.

Jól esik néha a korábbi bejegyzéseket, olvasni, ezáltal újra megélni, átélni azokat az érzéseket, emlékeket, amiket akkor amikor megalkottam az aktuális posztot. Azt hiszem ez a legnagyobb előnyöd. Mint egy hatalmas raktár, ahová minden jót és rosszat egyaránt bepakolhatok és újrajátszhatom őket, egészen hihetetlen vagy...

Kedves NAPLÓM, isten éltessen nagyon sokáig!
üdv.: AZ APÁD



2016. január 4., hétfő

2016? - Jelen!

YEPP

Felkelve az alkoholgőzös szilveszteri kábulatból január elején végre újra munkába álltam. Már nagyon ideje volt. Meg kell mondjam őszintén, az idejét sem tudom mikor voltam több mint 1 hétig otthon, a családom körében, úgy hogy nem kellett dolgoznom. A végére már nagyon untam, hiányzott az állandó pörgés, és persze a társaság is, akikkel az elmúlt jelentős részét töltöttem.

Na de mit is várok 2016-tól? hát elsősorban az újévi - nem teljesen józanul megtett fogadalmak teljesítését - és megannyi remek, és kevésbé remek dolog beteljesülését, amik tőlem függetlenül meg fognak valósulni. Jobban végiggondolva, micsoda év lesz ez? Európa bajnokságon a Magyar labdarúgó válogatott, 26 leszek, és annyi jó film lesz a mozikban, amit látnom kell, hogy komolyan el kell gondolkozzak azon, hogy bérletet veszek... ezek a legbanálisabb dolgok amik először eszembe jutottak az idei esztendő láttán.

2016? Gyere csak!