2016. május 31., kedd

10.000

10.000 - Tízezer

Bizony! átléptük a 10.000-es oldalmegjelenítést! Így mindenképpen jár egy hatalmas szájberpacsi neked "kedvesolvasó"!

Korábban is ecseteltem már, milyen sokra tartom azokat az embereket akik tudnak illetve szeretnek alkotni, és alkotásuknak, bármekkora bázist szerezni, aki "vevő" rájuk. Talán nem túl nagyképű dolog - bár ha az akkor sem különösen izgat - ha egy picit ilyennek érzem/gondolom/képzelem magam. - bár mostanság amúgy is heveny identitáskeresésben vagyok szóval, belefér...

Ami az elmúlt napokat illeti nos a WARCRAFT filmet nem sikerült megnézni így ez a kritika is következő hónapra csúszik! - #hashtagköszibence

A hétvége végre a kikapcsolódásé és a pihenésé volt így a fent említett - szarkasztikus idézőjel - haverral megnéztük hogy jut be a VESZPRÉM és a KIELCE a kézilabda bajnokok ligájának döntőjébe!

3 üveg borral, némi sörrel, pálinkával és vodkával később elindultunk a parázs varázsra, ahol aztán megfejeltük ezt egy kis "JACK D IN MY COKE" -al, hogy mindezt lefojtsuk minden buli ómegájának számító forró lángossal. Így kissé megfáradva, de határozottan józanul fél 4 tájékán vissza is értünk a pecóba! A másnap pedig a regenerálódás jegyében telt!

Na meg persze igyekeztem kiszurkolni a VESZPRÉM fennállásának első BL győzelmét. Mint azt bizonyára tudjátok kevés sikerrel!

Így telt a hétvége! Most pedig készülök életem eddigi legnagyobb szakmai próbájára

2016. május 26., csütörtök

Irigy vagyok a szüleimre...

...KIFEJTEM!

Gondoljatok csak bele! Adott egy nő - a húgi, bármennyire is tiltakozom ellene, lassan de biztosan "NŐVÉ" válik" - aki 24 éves korára önállóvá vált, háztartást vezet, dolgozik, emellett építgeti a karrierjét, ráadásul a minap megszerezte a második diplomáját. Elvégezte ugyanis a DEBRECENI EGYETEM, néprajztudományának mester szakát! Nos hogy ezzel a végzettséggel mit fog kezdeni azt nem tudom, de tény, megsüvegelendő teljesítmény ettől a kis puhostól! - még úgy is, hogy felsőoktatási tanulmányai alatt, nem volt olyan vizsgaidőszak amikor ne kért legalább egy beadandót a bátyjától...

Fura! Ezen sorok írása közben, így hogy róla pötyögök, egyfajta büszkeség tölt el, merthát azért nagyszerű amit ez a -filmművészetileg még mindig alulfejlett, zenei kultúrában járatlan, és néha roppantmód idegesítő - nőszemély véghezvitt - hogy is fogalmazzak - NOT SO BAD. Ezt jelentené büszkének lenni? Négyszemközt természetesen soha nem vallanám be neki - nem vagyunk mi annyira jóban - de azért "jár a keksz"

A másik ok amiért irigy vagyok a szüleimre, nos ÉN MAGAM! Nem elég, hogy ezen sorok írójára, szinte az összes fent leírt dolog szintúgy igaz, mindemellett egy gyönyörű, pofozni való idióta, továbbá remekbe szabott szakállat tud növeszteni - most is épp ezen munkálkodik - ráadásul egy héten belül "jattol" - és néhány kérdést is feltesz majd - a MINISZTERELNÖKNEK! Persze persze ejtsük a politikát, de úgy gondolom pártállástól függetlenül nagy dolog az ember életében és karrierjében egyaránt, hogy az ország első emberével beszélhet - az én értékrendemben mindenképp!

Tehát igenis irigy vagyok a szüleimre, ugyanis nem mindenkinek vannak ilyen "KIRÁLY" gyerekei...remélem LUKE & LEIA azért túltesz, még rajtu(n)k is

2016. május 22., vasárnap

11 nap...

... ennyi telt el a legutóbbi találkozásunk óta, sajnálom!

Az utóbbi időben azon vettem észre magam, hogy a napok/hetek múlását abban mérem, hogy hozzám kerül "ügyi" - az ügyeletes telefon - újra, meg újra meg újra. Sok munka-kevés szabadidő! A pünkösd hétfőt leszámítva az elmúlt időszakot végigdolgoztam, így a mai napon - 05.22, VASÁRNAP - különösen jól esik a semmittevés!

De elég a "sanyarú élet, szomorú sors" monodrámából, lássuk mi újság a BIRODALOMBAN! Kedvenc KUGLÓFOM - az unokahúgom ZSÓFI/zsozsó/dzsabba - lebetegedett, így nem tudtuk megünnepelni a névnapját, emiatt újabb elbűvölő sztorival sem tudok tudok szolgálni a család legkisebb tagjáról!
Bánatomban a legújabb x-men filmet sem néztem meg, így értelemszerűen erről az alkotásról nem lesz VLOG bejegyzés! - bár a kritikákat olvasva ez nem akkora tragédia.
Míg el nem felejtem a "HAVER" végre leköltözött Dunaújvárosba amit egy szolid lakásavatóval megünnepeltünk, de köztünk szólva ez tényleg szolid volt, szóval "tartok tőle" lesz ennél azért veszélyesebb összejövetel is nála!

Félve jegyzem meg, hogy talán(?) tényleg itt az általam már áprilisban beharangozott nyár! Ahogyan most a naptárra pillantok ballagások, esküvők, nyaralásokkal teletűzdelt időszak lesz, és ki tudja mi minden más egyebet tartogat a következő negyed év....

2016. május 11., szerda

Polgárháború - spoiler mentes kritika

Ami a múlt hónapban kimaradt igyekeztem pótolni, ezúttal egy "monstre" kritikával ami csaknem 5 percesre sikeredett, és még így is hagytam ki igen fajsúlyos - és spoileres - részeket! Remélem azért elnyeri majd a tetszéseteket! ENJOY!

2016. május 7., szombat

Új ünnep, avagy ÉLJENEK az APÁK!

Ahogyan azt már korábban jeleztem felétek, májusban egy új ünnepet vezetek majd be!

Ez egyfajta "anyák napja" csak éppen apáknak! Mint oly sok másik ez is a mozgó ünnepek sorát gyarapítja, ugyanis május első szombatjára esik. Idén rendhagyó módon - de hát milyen legyen az első apanap? - anyák napja megelőzte az apákét, de ez nem kell hogy bezavarjon! Tehát hivatalos MÁJUS ELSŐ SZOMBATJA AZ APÁKÉ!

Most az ünnep hátteréről! Nem tagadom egyfajta önzőség is vezérelt, hiszen minden bizonnyal én is apa leszek - majd egyszer - és nagyon jól fog esni amikor május első szombatján  LUKE & LEIA - mert hogy így fogják hívni a kölköket - oda állnak elém és meglepnek valamivel

Másrészt, egy picit alul reprezentáltnak érzem az "apa" szerepet. Persze - persze matriarchális társadalom, anyacsakegyvan stb. stb. de apából talán több van? Véleményem szerint apának, pontosabban jó apának lenni legalább olyan nehéz mint jó anyának, ergo a jó "szülőség" mindkét félnek nehézségekkel, kihívásokkal jár! Sőt ha a kölök égetni valóan rossz olykor az is nehézségekkel járhat, hogy néhanapján ne fojtsd meg 

Hogy miben merül ki az apák napja? Nem kell nagy dologra gondolni, csak álljatok oda a fater elé, és egy doboz sörrel, vagy egy kis édességgel köszönjétek meg, hogy anno nem sámlit csinált, vagy nem fogta inkább kézen anyátokat és sétált vele egy nagyot. Bár egyeseknél ez sem lett volna elvetendő ötlet, igaz HUGI?

Tehát idén először SZOMBATON azaz 2016.05.07-én  első hivatalos APÁK NAPJA! - terjesszétek nagy "durr" lesz!

P.S - igen megnéztem az AMERIKA KAPITÁNY - POLGÁRHÁBORÚ című filmet a jövő hét elejére meg lesz a kritika.