2017. április 30., vasárnap

1700 gramm

ennyit - vagyis már valamennyivel többet nyom - a húgom hasában növekvő baba. A szülésig a kiírás szerint szűk két hónap van hátra, így remélem mihamarabb elkezd némi hájat magára szedni a kis poronty - nehogy már 4 kiló alatt jöjjön a világra a trónörökös. De hogy a gazdatestről is szóljak pár szót, elmondása szerint jól viseli a terhességet, az utóbbi néhány hétben esik nehezére az alvás. Mindemellett úgy néz ki mint egy birodalmi lépegető. Lassan mozog és aránytalan. Summa Summarum anya és fia egyelőre jól megférnek egymás mellett. - amint elkezd kamaszodni a kölyök ez úgyis megváltozik.
Most pedig RÓLAM. Ezen sorokat már a megérkezett, és minden funkcióját tekintve eleddig hibátlanul működő laptopról írom. Bizony a korábban már említett "notebook saga" happy enddel végződött. 
Hosszú ideig ez volt az utolsó nyugodt hétvégém. Jövő héten pénteken ballagás majd másnap esküvő, harmadnap pedig anyák napja. Itt jegyezném meg, hogy a tavaly útjára indított "apák napja" ünnep amely május első szombatjára esik, megint megelőzi az anyanapot. Ha ez még nem lenne elég megtartjuk a ház úrnőjének - anya - szülinapját is. A következő hétvégén esküvő - megint - utána pedig 2 hétvégén pedig dolgozom, és bumm véget ért a Május.

...addig azonban még számos érdekes és izgalmas esemény van előttem amikről igyekszem beszámolni. 

2017. április 22., szombat

"Kardok vihara" - de most tényleg.

Ugyanis megérkezett a várva várt harmadik kötet, az általam egekig magasztalt és imádott könyvsorozatból, a TRÓNOK HARCÁBÓL, ami a fent említett címet viseli. (sziasztok) Gyermeki lelkesedéssel estem neki - egyelőre mégcsak a prológusnak és a függelékek újbóli átbújásának, ami nem kis feladat hiszen a kettő együtt csaknem 100 oldal.
Ezt leszámítva sok remek dolog történt a héten. Biztosan emlékeztek a "laptop incidensre". Nos azzal igyekeztem elejét venni a gép nélküliségnek, hogy rendeltem - ezúttal egy vadonat új - masinát. Bár elég borsos ára volt, a napokban elvileg megérkezik. Mi több, ha a teremtő - kinek létét tagadom - na meg persze BENCE haverom is úgy akarja, és telepíti rá a szükséges rendszereket, úgy az utolsó áprilisi bejegyzést már "LENOVO ÚRRÓL" írhatom meg.
Az időjárásről most nem kívánok szólni, azt úgyis mindenki tudja tapasztalta... Amikor szerda reggel havazásra ébredtem, egy gyors agyérgörcsöt sikerült lábon kihordani, ugyanis az első gondolatom az volt "ÚRISTEN ÁTALUDTAM A GREEN DAYT". Aztán a szüleim gyorsan megnyugtattak, hogy ez csak a szokásos(?) áprilisi havazás.
Ezen sorok írója, aki már 1 hónapja elpakolta a téli sálat, sapkát kabátot mélységes csalódottsággal vette tudomásul, hogy a tél - ha csak pár napra is - de megérkezett. Szerencse a szerencsétlenségben, hogy a MÁSOK - olvassátok a TRÓNOK HARCÁT - ezúttal nem tartottak a lehüléssel.
Mivel ezen a héten semmi új nem történt kedvenc leendő keresztfiammal, akinek nem mellesleg a bácsikája is leszek, a BABAROVAT ezúttal elmarad. Őszintén szólva én majdnem annyira várom, hogy ÁGOSTON kitolja a fehér seggét a világra, mint a TRÓNOK HARCA új évadát. Lényeg, hogy a hétvégén HUGIÉK hazalátogatnak, talán nyilatkozik is a kicsi hogylétéről

2017. április 16., vasárnap

"Kardok vihara"

Bocsi a teátrális kezdés miatt, de a másik ötletem a bejegyzés címére a "húsvét" lett volna. Lévén ez nem túl kreatív inkább elhajítottam az ötletet, ugyanakkor megkerülhetetlen tény, HÚSVÉT van. Az ünnep idén először 4 napból áll, de mint médiamunkásnak, nem lett volna az igazi ha tényleg 4 napot itthon töltök.
Az igazat megvallva nem is bánom hogy míg más otthon volt, addig nekem a Húsvét első fele munkával telt, a szüleim ugyanis leléceltek, így enyém a "kéró". Nyugodt szívvel üvölthet a GREEN DAY, gyakorolhatok az ukulelén, és szaladgálhatok tökpucéran, anélkül, hogy bárki is szót emelne ez ellen. - utóbbi nem komoly, mégis miféle beteg ember lennék akkor (kacsint)
Természetesen nem csak és kizárólag a fent leírtakból áll majd az ünnep, még számomra sem. Húsvét vasárnap egyfajta csonka családi ebéd lesz, illetve hétfőn Leó haverommal is találkozom - akit egyébként meggyőző fölénnyel győztem le a tippversenyben - hogy aztán kedden újult erővel vethessem magam a munkába. - közben természetesen a szülők is hazaérnek valamikor.
Majd elfelejtem! Időközben kiolvastam a Trónok Harca második kötetét is. A srác aki korábban a tv újság átnézését is rettenetes kínok között tette meg, alig több mint 3 hónap alatt "kipörgetett" 1700(!) oldalt, így most HÚSVÉT lévén megrendelte magának a sorozat harmadik epizódját, amelynek címe "Kardok vihara"

2017. április 9., vasárnap

Volt & nincs

Elhatároztam, hogy megveszem életem első laptopját!
Ezt még januárban döntöttem el. Februárban tetlegességig fajult a dolog. Megvettem rajongásom tárgyát a SAMSUNG masinát.
Lelkesedésem azonban csakhamar pánikba csapott át, amikor is kiderült, hogy a "drágaszág" 4 billentyűje nem működik. Lelkemben rőzsedalokkal, indultam vissza a fővárosba, javítsák meg a szerkezetet. Csaknem 1 hónapos várakozás után közölték, hogy inkább visszafizetik a laptop árát, csak vigyem el, mert nem tudják megjavítani... Nem tudtam mit tenni, lelkemben - már kicsit borúsabb - rőzsedalokkal, kulloghattam haza, masina nélkül... Így most várakozó állásponton vagyok,  az biztos, hogy ezúttal jobban meggondolom, milyen szerkezetet vegyek magamnak. Ilyen téren, nem jutottam előrébb.

Amúgy bocs, tudom késtem a múlt heti bejegyzéssel.

Emellett, ha valamivéle beteges perverziótól vezérelve, hallani akartok, csak tekerjetek a Rádió24-re /102,9-es frekvencia/ Ugyanis minden második héten, délutánonként, ÉN olvasom fel a híreket. A tv-zés mellett mostmár egy másik médiaplatformon is "érzékelhető" vagyok. Eztuán már csak írni kéne megtanulnom, és teljes lenne a portfólióm.

... most a babáról. A hugom pocakjában nődögélő és a hugyhójagját párnaként használó "hasutas" hízik. Bizony, az a kis pufók hóangyal, több mint 1 kilót nyom. Lassan pedig minden bizonnyal átlépi a másfél kilós álomhatárt.

Ennyi volt erre a hétre, jövő héten HÚSVÉT!