2015. január 30., péntek

Vendégposzt 2.1

Halihó ismét!

A blog "vendégposzt" rovata ismét jelentkezik, ezúttal a "PAJTIM" szórakoztat titeket, és a lovaglás rejtelmeibe avatja az olvasókat! ÍME


Az én egyetlen Pajtim felkért egy rövidke bejegyzésre. A téma magától jött, lovaglás…
Akik nem ismerik ezt a sportot azzal szokták kezdeni, hogy ez nem is sport… Erre csak annyit szoktam mondani, hogy csak egy edzésre kell eljönni és onnantól világosság válik mi is ez…
Nem csak egy extrém, életveszélyes sport, hanem egy életforma, hiszen ha versenyszerűen űzi az ember, akkor szüksége van egy saját lóra. Menni kell mindennap edzésre, nincs hétvége, a lovak nem ismerik a vasárnapot, hiszen az életmódjuk miatt szükségük van a mindennapi mozgásra. Természetesen ezt is lehet másként csinálni és sokan elfelejtik ezt, hogy nem csak egy labda, amit az ember csak letesz a sarokba.

Hatalmas felelősség, de emellett olyan élményeket és érzéseket ad, amiket semmi más. Megtanít a fegyelemre, felelősségtudatra, rendszert ad az ember életébe, mint minden sport. 
Együtt dolgozni egy nagyjából 600 kg-os állattal, akinek saját akarata van és egy közös célért küzdeni. Táncolni egy olyan lénnyel, akivel nem közös a nyelvetek és mégis ettől gyönyörű. Kimenni egy gyönyörű napsütéses tavaszon az erdőbe bóklászni miközben a madarak csicseregnek, őzek és rókák szaladnak át előtted vagy éppen egy nagy havazás után egy hófehér mesébe csöppeni és vágtázni át a fák között és süvít a szél és egyszerre dobban a szívetek. Aki nem élte át az nem tudhatja milyen.

Természetesen lehet hobbiszerűen is űzni ezt a fantasztikus sportot, saját ló nélkül. Kiváló kikapcsolódás, el lehet egy kis időre felejteni a hétköznapi gondokat, kicsit kikerülni a mókuskerékből. 
Nem utolsó szempontból az egészségre is kiváló hatással van, hiszen minden testrészünket átmozgatja és a friss levegőn eltöltött időt a mai világban nagyon meg kell becsülni.
Ha bárki kedvet kapott hozzá Dávid tudja, hogy merre találtok. 


2015. január 27., kedd

SPINNING - videó

Halihó!

Íme az első 25 éves fejjel írt/forgatott/elkészített videós bejegyzés! Nos ezen a héten a SPINNING sportban mutathattam meg tudásomat. Aki azt gondolná - amit az edzés előtt én - hogy mi nehézség lehet a tekerésben, nos azt el kell keserítsem baromi sok...

A spinning edzőteremben végzett, magas intenzitású, zenés kerékpáros aerobik óra az egyik legkiválóbb kardió edzés, mely egyszerre fejleszti a testet és a lelket, a mentális képességeket és az állóképességet is. 

Azon sportok illetve mozgásformák közé tartozik, ahol nem igazán maga a feladat nehéz - hiszen tényleges szobabiciklizésről van szó - hanem a folyamatos, különböző ellenállással végzett gyakorlatok megterhelő hatásáról. De a tudományos fejtegetést a BRIT kutatókra hagyom, íme egy újabb audiovizuális egyveleg. Remélem nektek kevésbé lesz megterhelő nézni, mint nekem végigcsinálni

2015. január 23., péntek

21 nap

Halihó!

Közeleg a január vége, és ilyenkor már hajlamosak vagyunk elfeledkezni és/vagy megszegni nem is olyan régen tett "mindentmegváltoztatokésezazévmáslesz"fogadalmunkat. A PISZKOS ÚTINAPLÓ renegát szerkesztője szeret fogadkozni - ez idén sem maradt el - ugyanakkor acél akaratának - aminél csak teste keményebb - köszönhetően többségében életre kelti elhatározásait.

Örömmel jelenthetem be, hogy eddig minden a tervek szerint halad, és sikerült megvalósítani az eltervezetteket. Ergo, a idén nem rágom a körmöm - a lábamról sem -, nem eszek semmiféle rágcsálnivalót, nem iszok kávét és energiaitalt sem. Valamint a legédesebb szenvedélyemnek a csokievésnek sem hódolok, holott ebben egy csöppnyi engedményt tettem magamnak, már ami a 60-70% kakaótartalmú nyalánkságot illeti, de valahogy erre sem vitt rá a lélek.

És hogy miért van ennek nagy jelentősége. Kifejtem. Egy nagyon kedves munkatársam küldött egy cikket az újév első napjaiban a különböző fogadalmak valamint az emberi szervezet kapcsolatáról. Az írás arról szólt, hogy nekünk humánoknak 21 napra van szükségünk ahhoz, hogy megszüntessük az addikciónkat. Legyen szó bármiről, csoki, cigi alkohol...

Mint az kitaláltátok, az én esetemben - valamint akik megtartották szilveszteri fogadalmaikat - lejárt a 21 nap és a fent felsorolt káros szenvedélyek egyike sem hiányzik. Elhamarkodott lenne ugyanakkor kijelenteni, hogy "leszoktam" ezekről a dolgokról, mindenesetre 21, illetve ezen sorok írása közben már 23 nap kezdésnek nem rossz.

És hogy abszolút happy legyen a napotok íme 1 zeneszám a legújabb kedvenceim közül

2015. január 20., kedd

Cunder avagy szerénytelenségem & kézilabda

Halihó megint!
Lassan ismét hagyománnyá válik a "piszkos útinapló" videós rovata. Ezt a szokást nem megtörve ismét videóval jelentkezem. Ezúttal a kézilabdát próbáltam ki. Talán először, nem hátránnyal indultam a kiválasztott sportágban, hiszen valamikor a hőskorban -én is voltam gyerek- a fent említett gyönyörű sportban bontogattam pufók, ám annál ügyesebb "szárnyaimat". Nos az edzés ráébresztett, hogy bizony, egy ilyen általam kedvelt, és bizonyos fokig ismert játékban szerzett tudás is képes megfakulni. De elég a nosztalgiából beszéljen helyettem ez az audiovizuális szösszenet


2015. január 13., kedd

Futsal + Dávid = VIDEÓ

Sziasztok újra!
Ismét eltelt egy hét, és ha eltelt videóval jelentkezem. A legutóbbi mozgóképes alkotás, azt hiszem, eddigi karrierem mélypontja - már ami a teljesítményt illeti, az okozott nevetséges pillanatokat figyelembe véve eleddig ez volt pályafutásom csúcsa.

Ezen a héten egy jóval testhezállóbb sportban a FUTSAL-ban igyekeztem helyreállítani a renomémat, több kevesebb sikerrel. Bár az ítélkezést rátok hagyom... Felkészültetek a bizsergésre?...

 

2015. január 10., szombat

Dávid - ORIGINS

Sziasztok! Ezúttal egy különleges bejegyzést kaptok. Ez az irományom volt ugyanis az első amit publikált egy honlap. Baromira büszke voltam magamra, hogy tőlem teljesen független személy(ek) érdemesnek találták arra az irományt, hogy megosszák másokkal. Jórészt ennek is köszönhető, hogy elkezdtem az írást. Mondhatni ennek köszönhetően "születtem meg" pontosabban a blogolásra való hajlam. A témát tekintve könnyű dolgom volt, hiszen ebből írtam a szakdolgozatomat is. A címe pedig

Hagyomány vs. Technológia 

Ez talán az egyik legégetőbb kérdés, mai rohanó huszonegyedik századunkban. Igaz ez az élet
minden területére. Legyen, szó a randizásról, a családi kapcsolatokról, vagy éppen a sportról. Igen a sportról! Mi is a sport valójában? Természetesen mindenkinek mást jelent, van, akinek hasznos időtöltés, hobbi. Professzionális szinten pedig életforma. Kellenek-e technológiai újítások a sportpályákra? Ha igen miért? Ha nem miért nem?
A tengerentúlon ez nem is lehet kérdés, ott már belátták, a sport elsősorban ÜZLET. A jenkik évek, évtizedek óta, jól bevált módszerrel, próbálják elejét venni, a fogadási csalásoknak, illetve a „tévedni emberi dolog” hozzáállásnak. Sikerrel. Ők már régen belátták, hogy dollármilliók, és nem mellesleg emberi életek múlhatnak egy-egy jó, vagy kevésbé jó ítéleten. Vegyük például a világ legnézettebb eseményét a SUPER BOWL-t, és úgy általában az amerikai futballt! A szabályok kuszasága és állandó változásainak ellenére, sikerrel alkalmaznak olyan rendszert, amely minden kétséget kizáróan, minimálisra csökkenti az emberi tényező befolyását. Az óceánon innen, azonban bigott módon kardoskodnak az emberi tényező szentsége mellett.

Vegyük például a labdarúgást. Vitathatatlanul a világ legnépszerűbb sportága. Ugyanakkor, fogadási csalások, meg nem adott fantomgólok szennyezik, ezt az amúgy nagyszerű játékot. Pedig alapvetően, csakúgy, mint a tengerentúlon, ez is ÜZLET. Csak itt, az emberi sorsok mellet, nem dollár, hanem euró milliók múlnak egy-egy ítéleten. A labdarúgásban is, minden döntésnek - hogy a kék helyett a piros dob, vagy kirúgás helyett szöglettel folytatódjon, a játék- jelentősége van.
Ellenérvként felhozható, hogy mivel a játékosok is hibáznak, miért ne hibázhatnának a játékvezetők is? Illetve az-az igen nyomós érv, miszerint, a technológiai újításokat, nem lehet egységesíteni. Hiszen egy BLASZ 3-as csapattól nem lehet elvárni, ami egy külföldi klubnál, például alap dolog, mégpedig hogy huszonöt kamerát szereljen fel a pályára. Illetőleg, mennyire tenne jót a futball varázsának, ha ilyen mértékben elgépiesedne a játék.

Vonatkoztassunk el, a fent leírtaktól. Ami biztos, a kor embere nem tud meglenni a különböző technológiai kütyük nélkül. Ezt valamilyen szinten a világ történései sem engedik. Hiszen az események gyors egymásutánban következnek be… Aki kimarad, az ténylegesen lemarad! Teljesen mindegy, az élet milyen területére vetítjük át, a fent leírtakat. A technológia megkerülhetetlen!

2015. január 6., kedd

Dávid & Torna

Sziasztok ismét!

Végre ismét videóval készültem nektek. Ismertek, szeretem a kihívásokat így ezúttal a tornát mint olyat próbáltam ki. És a végeredmény... nos jó néhány videót csináltam már, de azt hiszem talán ez sikerült a legviccesebbre, és tény itt éreztem magam a legnyomorultabbul, hiszen szinte semmit sem tudtam megcsinálni... de hát ez van, ezt kell szeretni... mindenesetre annak azért örülök, hogy vannak még előttem kihívások...

2015. január 4., vasárnap

2015/1

Itt van 2015- a 2015 ös év első bejegyzése!

Hát hol is kezdjem, a Szilveszter, jól sikerült, néhány baráttal, tartottunk házibulit, és volt minden. Karaoke, társasjáték, vállalható mértékű ivászat, és táncgép is, de az ott készült videók -remélem- örökre a feledés homályába vesznek majd.


Az évet hol kezdhettem volna máshol, mint a tetováló szalonban, ahol folytatódott a bal karom foltjainak felvarrása, íme pár kép, a munkafolyamatról!


Nos a szalonban tett látogatásom után az elmúlt napok a gyógyulás 
jegyében teltek - persze az edzések így sem maradhattak el - lekopogom de eddig minden a legnagyobb rendben megy, és szépen gyógyul frissen varrott rész.


Holnap pedig ismét visszatérnek a dolgos hétköznapok. Őszintén szólva már nagyon várom, lassan 2 hete, hogy betettem a lábam a szerkesztőségbe, és hiányzik az az eleven pörgés, a felfordulás, a narrok és felkonfok megírása, és a KISPAD is. Reményeim szerint a jövő héten már újabb videós bejegyzéssel színesíthetem a blogot, addig is kitartás!