2015. augusztus 21., péntek

ŐRÜLT MAX és az ő HARAGJA - kritika

Özönvíztől mentes augusztus 20-át mindenkinek!
Azt hiszem ebben az egy mondatban sikeresen össze is foglaltam az elmúlt néhány nap történését! Át is térhetünk bejegyzésünk érdemi részére a kritikára! Következzen tehát a MAD MAX - FURY ROAD!

A történet szerint a föld ismét apokaliptikus senki földje - sokadszorra. A világot, vagyis az utakat pedig motoros autós bandák uralják ám ekkor megjelenik kedvencünk MAD MAX/ TOM HARDY aki ebben a a filmben egy háttértáncos - lásd lentebb! Pontosan, ugyanis van nekünk egy félkezű IMPERATORUNK aki FURIOSA/ CHARLIZE THERON aki ellopja a showt valamint IMMORTAL JOE "tenyészeit" a szerájból! A történetről legyen elég ennyi!

Hmmm ez a film zseniális! Mármint természetesen vannak hibái, mint például a főellenség/IMMORTAL JOE kidolgozatlansága, a CGI néhol kifejezetten gyenge minősége, valamint az autós üldözés elcsépelt és állandó jelenléte - gyakorlatilag az egész film EGY NAGY HAJSZA, emiatt a film egy picit döcög is a közepén. Na de ennyi és nem több! Úgy értem WOW!

Ez eszméletlen, de most tényleg! A színészek zseniálisan hozzák amit kell! TOM HARDY változatlanul TOM HARDY! - bravó DÁVID ez aztán szakmaiság a köbön! Úgy értem az egész embrnek nagyjából 1 oldalnyi szövege van, de minden apró dörmögése, hümmögése a helyén van! CHARLIZE THERON és az általa alakított FURIOSA pedig, lenyűgöző! Úgy értem, végre egy női hős, aki kellően erős, és kompetens, és nem csak úgy lóg a levegőben! Abszolút érthető motivációval van felruházva, ráadásul meg tudja védeni magát - fizikálisan is - emellett megmarad nőnek! látod ezt Sigourney Weaver? Emellett még van nekünk egy NICOLAS HOULT/NUX is aki a film legérdekesebb mellékszálával rendelkezik!

Na jó és mi van a részletekkel? Én meg erre azt mondom, nem mi van hanem TESSÉK?! A zene kellően epikus, és ijesztő, ugyanakkor kellemesen komolyzenei! A szett dizájn kifogástalan! Mármint azt jó ha tudjátok, minden nyaktörő mutatvány ellenére a díszleteket tényleg megépítették! Nézzétek meg a gitáros járművet, vagy a "hadivas" elnevezésű járgányt, de a többi négykerekű is egészen ötletes, és még én is szívesen elvinném őket egy körre! - aki ismer tudja, hogy ez nagy szó! Nem CGI-val oldották meg, ami nagyon dicséretes, és tényleg "élt" ad a történéseknek. Ugyanakkor emiatt a ritkán használt számítógépes megoldások viszont bizonyos részeken nagyon problémásak! Az operatőri munka kiváló, az éjszakai jelenetek pedig egészen elképesztő képi világot adnak!

Az autós üldözések, és az akció kellően grandiózus és jól megkoreografált - még ha nekem egy picit túl sok is belőle - viszont a történet miatt mégis személyes tud maradni a film! A képi világ pedig tökéletesen visszaadja a "jövő" brutalitását és nyers mibenlétét.

LADIES & GENTLEMAN! Ha nem lett volna egyértelmű, tessék azonnal elmenni és megnézni! Tudom, hogy már nem adják a moziba, de ha kell tüntessetek érte, mert ezt a filmet látni kell! Az elmúlt évek egyik legvegytisztább és legélvezetesebb akciófilmje! Igen eredeti hanggal, úgy jön át igazán ennek a benzingőzös őrületnek minden egyes AQUACOLÁJA! Szóval irány a VALHALLA!




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése