2015. szeptember 30., szerda

2nap, 2sz*r film - kritika

Pontosan!

Az elmúlt hétvégén ügyeletes voltam, így beköltöztem DUNAÚJVÁROSBA. A napközbeni őrült hajtás után estére, jó volt leülni a lap top elé, és megnézni 2 abszolúte jogtiszta módon megszerzett filmet, amelyet alkalmi szállásadóm biztosított!

TERMINATOR - GENISYS

Hol is kezdjem? az első trailerek után őszintén reménykedtem! Várakozásomat csak tetézte, hogy a megjelenő cikkek szerint a készítők igyekeztek az egyébként katasztrofálisan sikerült 3. és 4. részt kiírni a kontinuitásból, ráadásul JAMES CAMERON azt nyilatkozta, a fent említett alkotás a legjobb az összes eddigi TERMINÁTOR közül...

(HATÁSSZÜNET + NAGY LEVEGŐ)

Egy nagy büdös lóf*szt... HOL? MIKOR? MELYIK univerzumban jó ez a film? Sőt egy rosszul ritmizált, mindenféle feszültségtől, és izgalomtól mentes, több sebből vérző audiovizuális rettenet, amelyet a legnagyobb jó indulattal sem sorolnék még csak az "OKÉ" kategóriába sem! Persze akció az van, de az sem annyira jól koreografált, hogy elvinné ezt az egyébként botrányosan gyenge történettel rendelkező amatőr színészgárdával operáló filmet a hátán. De ami a legjobban felb*szott, hogy a poénokat egy az egyben visszamondták az első két részből. Mindenféle kreativitás nélkül... Köszönöm szépen! Áldom az eszem, hogy ezért nem adtam ki egy mozijegy árát, és megvártam, míg alkalmi szállásadóm JOGTISZTA módon hozzájut! Ismertek, tudjátok, mindenben igyekszem a jót meglátni, de most nem sikerült. Egyszeri megnézésre SEM ajánlom senkinek.

SAN ANDREAS

Ez a film egy fokkal jobb! Bár az unalomig ismételt KLISÉK megvannak! Adott egy szétzilált család, az apa bár THEROCK még mindig a volt felesége után picsog, de a nő már továbblépett erre jön a földrengés ami újra összehozza a feleket, mert meg kell menteni a közös gyereket. (PONT) Mármint hogy így ennyi. Komolyan dolgozni kellett azon, hogy egy ilyen mennyiségben kliséktől hemzsegő filmet megalkossanak. A látvány korrekt, bár egy percig nem izgultam a végkifejlet miatt, illetve hogy az egyébként szétesőben lévő család összejön e újra. Semmiféle kreatív koncepció, vagy izgalmas és újszerű karakter nincsen a filmben.

Ezen történések hatására, hétfőn miután hazamentem a városból, megnéztem a nyáron moziban már látott JURASSIC WORLD című alkotást... meg kell mondjam ez a film...

...már a következő havi kritikai bejegyzésbe kerül.




2015. szeptember 27., vasárnap

szeptemberi VENDÉGPOSZT

Megfogyva bár, de törve nem……

Azt hiszem, ez a néhány szó fogalmazza meg a leghatékonyabban a „Szandra légyszi írj a blogomba” helyzetet.
Most tartok a harmadik felvonásnál, vagyis a negyediknél. Életem egyik legmegtisztelőbb felkérését kaptam Dávidtól – na jó, igazából nem -, viszont tényleg jól esett, hogy megkért írjak egy bejegyzést a blogjába. Persze, neki is láttam rögtön. (Igen, a hosszas „huzavona” részt akár át is ugorhatjuk. ) Az eredmény:

Part 1 – komoly téma, nem tetszett - - > lomtár
Part 2 – kevésbé komoly téma, nem tetszett - - > lomtár
Part 3 – túl hosszú - - > lerövidítem

Ezen a ponton csak zárójelben jegyzem meg, a „lerövidítem” kijelentésre, csak ennyi volt a reakciója: „Szaaaaaaandra”

Szóval, nem Dávid bosszantására, de úgy döntöttem a lerövidítés helyett inkább gyorsan írok egy negyedik verziót. Persze, ez sem megy zökkenőmentesen, mert csodálatos és imádott közösségi oldalunk összeomlott, ezért nem tudom továbbítani a „fantasztikus” irományomat. (Ezek szerint ez így a 4. verzió javított változata.). Mindegy is, inkább ne számoljuk……
Kedves Kolléga, lehet ezen a ponton kéne elgondolkodnunk, mégsem vagyok méltó egy bejegyzésre a blogodon?! ;)
Szó, ami szó, sok téma eszembe jutott, mert szabad kezet kaptam, „írj, amiről szeretnél”. Először azt hittem, így könnyű lesz írni, de a bőség zavara beintett. Tudtam volna világmegváltó gondolatokat ecsetelgetni, amit meg is tettem a part1-ben. – „Pfff!!!!” Tudtam volna a „be happy” hangulatról írni, amit meg is tettem a part2-ben. – „Ajj nemár, a csapból is ez folyik….” Tudtam volna Dávidot fényezni – biztosan várta is -, ez becsúszott a part3-ba. – Úgyhogy ezt pedig direkt szabotálni kellett.
Végül úgy döntöttem, mégis kedves leszek Dáviddal és arról írok, amihez szerinte a legjobban értek. Az pedig a sok beszéd a semmiről. Így hát írtam a semmiről. ;)
Az azért mégiscsak nézőpont kérdése, hogy a semmiről hadováltam-e. Gyakorlatilag – igen, ha nem jött volna át -, a fő koncepció a  „hogyan írjak Dávidnak egy – majdnem -  normális posztot” próbálkozása volt.
Kedves Kolléga! :) Még egyszer köszönöm szépen a lehetőséget, a türelmet, bizalmat – és nem folytatom nagy szavakkal… ;) – blabla….. Ha majd nagy leszel, öreg és híres, irtó büszke leszek magamra, hogy írhattam a blogodba… J

Sok puszi: a KAJDACSI (most először és utoljára, „degradálva” ;) )

2015. szeptember 24., csütörtök

ELit TrénING - video

HI5 everybody!

Megkaptam első felkérésemet! Mármint hogy népszerűsítsünk, vagy ha úgy tetszik promózzunk egy nemrégiben megalkotott MAGYAR fejlesztésű sportágat/edzésformát! Ilyen felkérésre természetesen nem lehet "nemet" mondani! ÍME


u.i.: ez a trikó/nadrág kombó kövérít!

2015. szeptember 20., vasárnap

ŐSzi Élmények

Hali, csak én!

Több kellemes dolog élmény is történt velem a héten, így van mit megosztanom veletek! Első lépésben a harmonika ajtót is sikeresen beépítettük a szobába, így most már csak a plakátok hiányoznak a falról, de azok majd csak karácsony  után kerülnek fel a falra, igaz HUGOM????

A másik jeles esemény, hogy koncertre megyek! A blog rendszeres olvasói tudják, hogy szeretem az IMAGINE DRAGONS nevű Las Vegas-i rockbandát. Piciny országunknak pedig megadatott az a kegy, hogy a SMOKE & MIRRORS turné részeként ellátogatnak Budapestre. A "happening" 2016 január 20-án lesz és már meg is jött a megrendelt jegy! Nem volt olcsó, de egyrészt nem voltam még ilyen "neves" együttes koncertjén, másfelől meg az IMAGINE DRAGONS azon kevés együttes közé tartozik, akikért fizetnék pontosabban fogok is, hogy halljam őket játszani!

Mindezek megkoronázásaként a hétvégén tartották Dunaújvárosban a hatodik NAGY SPORTÁGVÁLASZTÓT! Nos a nevében nagyjából minden benne van amit erről az eseményről tudni kell. Sok sport, még több gyerkőc, zene, tánc tombola, örök élet & ingyen sör! A két napos rendezvény házigazdája pedig, PULAI IMRE volt! Felteszem senkinek sem kell elmagyaráznom ki is az a "SUMÁK"! Lényeg ami a lényeg, volt már szerencsém a fent említett félistennel interjút készíteni, szó mi szó nagyon kellemes személyiség!
Visszatérve a mostani történéshez, ezúttal ő "csak" műsorvezető volt, így nem szerepelt a "KIVELKÉSZÍTEKINTERJÚT" listámon. Ennek ellenére megismert, odajött majd kezet fogtunk, és beszéltünk néhány szót, mint a rég nem látott ismerősök, holott eddig csak egyszer találkoztunk! - meg kell mondjam nagyon jól esett és hatalmas élmény volt, hogy egy ROCKSZTÁR, aki versenyzőkorában gyakorlatilag a seggéből rántotta ki a világot odajött hozzám egy 63. senki riporterhez és váltottunk pár szót. Holott pont ő lehetne az akinek lenne mire "arca" legyen, és mégsem... hatalmas ember, és itt most nem a több mint két méteres magasságára gondolok...

Nos ez volt az én aktuális heti beszámolóm! Ja, és aki nem lenne tisztába ki vagy mi is az IMAGINE DRAGONS, ízelítőül, néhány muzsika!


2015. szeptember 15., kedd

Kardiós konditermes audiovizuális remek - VIDEÓ

Halihó

Újabb hét újabb próba, újabb videó! Ezúttal Dunaújváros egyik népszerű edzőtermét próbáltam ki! Mit is mondhatnék, ez egy videós bejegyzés, szóval ENJOY!

 

2015. szeptember 11., péntek

Itt van az ősz...

Hűűűű na ne mond, SZEPTEMBER van!

VITATHATATLANUL! Viszont a kellemes 18-20 fokos picit borús, de azért már sárguló falevélhullós indián nyár helyett ködös nyálkás hideg nyirkos rettenetet kaptunk! Köszike, tényleg...

De hogy ne csak károgjak nektek, emlékeztek még a LEENDŐBELI SZUPERANYU  - vendégposzt szerzőjére? Nos már nem leendőbeli, ugyanis megvan a DSBABY! - a gyerkőc személyiségi jogainak megóvása érdekében vezeték és keresztnevet nem árulok el, nevezzünk véletlen szerűen mondjuk BATGIRL-nek!

Nos a picur alig pár napos, de minden bizonnyal lenyűgöző, ezért igyekszem már a hétvége folyamán meglesni a legújabb szárnyas bűnüldözőt! Amúgy kösz hogy kérditek a szobafelújítást kihevertem. Bár nehezen dolgozom fel, hogy az edzéshez, egy picit szűkösen vagyok, így kevésbé komfortos a dolog, bár az ajtócsere után hátha, nagyobbnak tűnik majd a tér. Mivel pedig szeptember van, és zenével már régen próbáltam befolyásolni a közízlést Íme két gyöngyszem!



2015. szeptember 7., hétfő

Szobafelújítás? SOHA TÖBBET! - galériával

HALIHÓ!

Az elmúlt néhány napban hatalmas munkában voltam, ugyanis mint ahogy az a címből is kiderült, új köntösbe öltöztettem a denevérbarlangomat! A munkálatok pénteken kezdődtek, és egészen vasárnapig tartottak, így per pillanat a megújult - de még egy picit festékszagú - szobámból pötyögök!

Elhamarkodott lenne kijelenteni a magam 25 évével, hogy soha a büdös életbe én fel nem újítok, semmiféle szobát, lakást, házat ... de a koromból adódóan ez minden bizonnyal nem opcionális dolog. A falcsiszolásnál, konkrétan fizikai fájdalmat éreztem, és közben folyamatosan az motoszkált a fejemben: HOLY JESUS MIKOR LESZ EBBŐL MEGINT SZOBA?????????? - de végül csak elkészült.

Mondanom sem kell ez volt életem első olyan renoválása, amit, én finanszíroztam, én terveztem, és tevékenyen részt is vettem benne. Igen jól érzitek büszke vagyok magamra, hogy ezt így végig tudtam/mertem csinálni! Most pedig jöjjön a bejegyzés "KÉPES" része, hiszen galériát is ígértem vagy mifene?!




 

2015. szeptember 2., szerda

StreetWorkOut...szerűség, szóval nem pont az...afféle szenvedés, na jó csak nézzétek oké?!

Halihó!

Nos igen új hónap, mi több új évszak... de ezt a melankóliát félre teszem nektek a következő bejegyzésig! Most vigadjatok, hiszen a legutóbbi sport amelyet kipróbáltam, elég viccesre sikerült! Sőt maga a sport abszolút nem sikerült, a videóval ellentétben!