2015. december 31., csütörtök

Ilyen volt 2015!

Na de milyen is (volt) pontosan?

Rögtön az év elején negyedszázados az-az 25 éves lettem! Így kijelenthetem roham léptekkel közeledem a "harmadik X" felé. Ezt leszámítva az év első fele viszonylagos nyugalomban telt. A DPASE kiesett az NB1-ből, a tetoválásom is készülgetett.

A nyár a maga nemében ismét király volt. A szerkesztőség elköltözött, hőhullámok jöttek-mentek, a JURASSIC WORLD soha nem látott bevételi rekordot döntött, a főnökömmel kékre-zöldre vertük egymást egy bokszmeccs keretében. Nyaralni is voltam, majd INGYEN ÖLELÉSEKET osztogattam végül sikeres nyelvvizsgát tettem.

Az őszt rögtön egy szobafelújítással kezdtem, amelyről több bejegyzés is született, hiszen számomra ez volt az egyik legfontosabb momentuma az évnek. Megrendeltem az IMAGINE DRAGONS koncertje a jegyemet, valamint megszületett a legújabb családtagunk ZSÓFIA a husikirály(lány). A magyar válogatott sok év után kijutott a jövő évi labdarúgó Európa bajnokságra, az év megkoronázásaként pedig végre megérkezett az új STAR WARS.

Nos ennyit a naptár szerint még idei, de gyakorlatilag már tavalyi 2015-ös évről. Eseménydús és elnagyolt összefoglaló volt, hiszen számtalan dolgot kihagytam, de mindent egybe vetve remek esztendőt hagyok magam mögött. Ma éjfélkor újabb 5(!) dolgot tűzök ki magam elé, és igyekszem jövőre megvalósítani is azokat. A tavalyiakat szerencsére sikerült elérnem, így az önmagamba vetett hitem, továbbra is töretlen.

 És hogy milyen lesz 2016? jövő ilyenkor megmondom! BUÉK!


2015. december 28., hétfő

Star Wars VII - kritika

Sziasztok!

Most hogy az ünnepeket végre magunk mögött tudjuk, újra jelentkezem, ezúttal az e havi soros kritikával. Ami nem is szólhat másról mint a STAR WARS legújabb részéről, amelyet volt szerencsém - az éjféli vetítésnek köszönhetően - az elsők között megnézni. Mint azt a blog követői tudják ez a "franchise" különleges helyet foglal el a világomban, így nem lehetett kérdés amint megjelenik az új epizód ezt veszem górcső alá!

Nos mielőtt mélyebben belemennék az elemzésbe, a hozzám hasonló keményvonalas rajongók jó ha tudják EZ A FILM "OKÉ"! Visszaadja azt az érzést, azt a világot, elkalauzol abba a bizonyos messzi-messzi galaxisba, amelybe az 1977-es eredeti film is. A szettdizájn, a díszletek, a jól megkoreografált - de nem szétefektelt és túlspilázott - fénykardpárbajok, az x-szárnyúak... minden megvan! Ergo amiért szeretni lehetett KELLETT a 4-5-6 részt az itt is remek.

JJ Abrams remekül alkotta meg az új karaktereket, mindenkit részletesen bemutat - jókat és rosszakat egyaránt - emellett minden régi visszahozott szereplő kap egy kisebb-nagyobb biccentést, ezzel is kedvezve a rajongóknak.

Jöjjenek a "baljósárnyak"! Nos ez nem lesz könnyű, de ez a film még egy olyan hívő SITHLOVAGNAK is mint én, ez a film "OKÉ" és nem több. Ha nagyon szőrszálhasogató akarnék lenni, azt is mondhatnám ez a film nem több, mint az új remény digitálisan felújított változata. Gyakorlatilag ugyanazok a karaktertípusok, mi több a történetvezetés is ugyanaz, mint a fent említett epizódnál!

A karakterekkel is lenne némi gondom, hiszen az újonnan behozott szereplők jellemvonásai is kísérteties egyezést mutatnak a korábbiakéval, így szerintem jó néhány spoilerre rá lehet jönni, ami ugyan ebbe a részbe még nincs elsütve, de eléggé "levágós" a szitu.

Picit az volt az érzésem, mintha JJ és a DISNEY egy gondosan és jól megkoreografált bevásárló lista alapján készítették volna el a filmet. Mindent belepakoltak ami a korábbiakból jó volt. Ami persze nem baj, de azért egy cseppnyi eredetiséget nem ártott volna belepasszírozni a filmbe, akkor kiváló lehetett volna így, pusztán "oké".




2015. december 24., csütörtök

Karácsony - avagy ünnepelni az ünnepben

Persze tudom, most ennek van itt az ideje, így kézenfekvő erről az ünnepről írnom! A cím talán egy kicsit megtévesztő lehet, ezért elsőként tisztázzuk! Az elmúlt hetekben volt szerencsém - ismét - forgatni a kedvenc görög katolikus parókusommal, nyilván a KARÁCSONY apropóján! Az ő száját hagyta el a címben is elhangzó mondat, miszerint "fontos hogy ne csak a külsőségekre adjunk, aki így tesz, az igazából az ünnep mellett ünnepel". Ekkor tettem fel a kérdést magamnak mit is jelent nekem Morváék Dávidjának/BATMANNEK a karácsony?

Mint azt tudjátok nem vagyok vallásos ember. A karácsony pedig pont hogy egy keresztény ünnep. Persze mindenki tudja hogy a "pogány" kultúrkörben is elterjedt volt a téli napforduló megünneplése, később a Rómaiaknál a Szaturnália megtartása, de tényleges legitimitást akkor kapott ez az egész amikor a "megváltó" megszületett. Onnantól vált világszerte ismert és elismert "jeles nappá" és úgy karácsonnyá a karácsony!

A történeti áttekintés után, nézzük mit jelent nekem a karácsony? Személy szerint imádom ezt az ünnepet és az ezt övező hájpot! Mindenki süt főz, pörög ajándékot vesz/készít mákos bejglivel kevert fenyőillat lengi be az egész házat. De ami a legfontosabb, hogy ezekben a napokban együtt van a család! Mindenki örül a másiknak, őszintén. Véleményem szerint ez a legjobb az egészben, félre tesszük a napi gondokat bajokat, és együtt vagyunk. Nekem ezt jelenti ünnepelni az ünnepben!

Baromi Boldog Karácsonyt Mindenkinek!


2015. december 21., hétfő

Megtörni a csendet

Igen erre hivatott ez a bejegyzés!

Napra pontosan két hét telt el azóta, hogy legutóbb a nettsztyeppe eme kietlen szegletére tévedtem volna, és koptattam a virtuális papírt. Sajnálom, de az utóbbi időszak baromi megterhelő volt munka szempontjából, rossz anyagot pedig nem szerettem volna kiadni a kezeim közül, ezért is váratott magára eddig az új bejegyzés!

De eddig tartott a panaszkodás része az irománynak, hiszen sok egészen remek dolog is történt. Egyrészt a stábbal részt vettünk a STAR WARS VII éjféli premierjén. Ami egyrészt azért jó dolog mert nekem ez volt az első olyan alkalom, amikor a szó legszorosabb értelmében premiernek lehettem részese, másfelől, pedig már több posztban is hangsúlyoztam, hogy mennyire odáig vagyok ezért az univerzumért. - erről egyébként még ebben a hónapban várható egy kritika is.

Az elmúlt hét, pedig ahogyan már mondtam munkával telt. Ilyenkor a szerkesztőségben mindenki egy picit megőrül. Ennek ékes bizonyítéka az alábbi videó, amivel meg is köszönöm a figyelmet, erre az alkalomra. Hamarosan jövök!

2015. december 7., hétfő

Beszámoló

Nos igen, tudom ennél fantáziátlanabb és egysíkúbb bejegyzés címet keresve sem találhattam volna. Ezúttal sajnos, addig halogattam az "írást" hogy annyi mindenről kellene blogoljak ezáltal pedig olyan kurta-furcsa címet tudnék csak adni az irománynak, mint "MOVEMBERES TETOVÁLÓS BATMAN", vagy "SZAKÁLLAS TETOVÁLÁS" esetleg az "IGAZSÁG és a SZAKÁLL hajnala meg egy kis TETOVÁLÁS" és ehhez hasonlók.

Szóval kezdjük az elején. Véget ért a November (say whaaaaat?) és ezáltal a movember is. Mint azt tudjátok az idei év 11. hónapjában én sem sokat borotválkoztam, így szakállam - merthogy ez már túlnőtt a "borostán" - eddig sosem látott méreteket öltött. Bár be kell valljam azért picit "csaltam", hiszen legalább 2 hetente megigazítottam arcszőrzetemet, hogy mégse egy hajléktalan igényességével álljak a kamerák elé/mögé.

Második igencsak jelentős esemény volt a múlt héten, hogy folytatódott a "TATTOO SAGA" és végre belátható közelségbe került a befejezés. Meg kell mondjam, ez volt az eddigi legfájdalmasabb, és legkellemetlenebb rész, ugyanakkor bátran állíthatom, megéri/megérte! (folyt. köv. FEBRUÁRBAN)

Last but not least kijött a BATMAN VS SUPERMAN - DAWN OF JUSTICE című film második előzetese... A trailert látva pedig csak 1 kérdésem van. MENNYIRE ŰBER MEGAGIGABRUTÁL jó ez a film?


Jelen pillanatban, nagyon jó ötletnek tűnik hibernáltatni magam, hogy aztán jövő márciusban, amikor a film kijön újult erővel vethessem rá magam.

P.S - persze csak a december 18-i STAR WARS után



2015. december 2., szerda

Újabb MÉRFÖLDkavics - videó

Bizony!

Magazinom a KISPAD ezen a héten százados lett, ergo a századik adás is elkészült. eme jeles Jubileum alkalmából, két rendhagyó audiovizuális alkotás is helyet kapott a műsorban! Az első videó a "bakikat és okkal kimaradt jeleneteket" tartalmazza! Jó szórakozást!

A második videóban pedig stúdióbeszélgetést készítettem saját magammal! Persze tudom, belőlem olykor még egy is sok, és a világ nincs felkészülve két ÉNre, de nagyon jó volt elkészíteni és leforgatni! Ezért köszönet a STÁBnak.