2015. december 28., hétfő

Star Wars VII - kritika

Sziasztok!

Most hogy az ünnepeket végre magunk mögött tudjuk, újra jelentkezem, ezúttal az e havi soros kritikával. Ami nem is szólhat másról mint a STAR WARS legújabb részéről, amelyet volt szerencsém - az éjféli vetítésnek köszönhetően - az elsők között megnézni. Mint azt a blog követői tudják ez a "franchise" különleges helyet foglal el a világomban, így nem lehetett kérdés amint megjelenik az új epizód ezt veszem górcső alá!

Nos mielőtt mélyebben belemennék az elemzésbe, a hozzám hasonló keményvonalas rajongók jó ha tudják EZ A FILM "OKÉ"! Visszaadja azt az érzést, azt a világot, elkalauzol abba a bizonyos messzi-messzi galaxisba, amelybe az 1977-es eredeti film is. A szettdizájn, a díszletek, a jól megkoreografált - de nem szétefektelt és túlspilázott - fénykardpárbajok, az x-szárnyúak... minden megvan! Ergo amiért szeretni lehetett KELLETT a 4-5-6 részt az itt is remek.

JJ Abrams remekül alkotta meg az új karaktereket, mindenkit részletesen bemutat - jókat és rosszakat egyaránt - emellett minden régi visszahozott szereplő kap egy kisebb-nagyobb biccentést, ezzel is kedvezve a rajongóknak.

Jöjjenek a "baljósárnyak"! Nos ez nem lesz könnyű, de ez a film még egy olyan hívő SITHLOVAGNAK is mint én, ez a film "OKÉ" és nem több. Ha nagyon szőrszálhasogató akarnék lenni, azt is mondhatnám ez a film nem több, mint az új remény digitálisan felújított változata. Gyakorlatilag ugyanazok a karaktertípusok, mi több a történetvezetés is ugyanaz, mint a fent említett epizódnál!

A karakterekkel is lenne némi gondom, hiszen az újonnan behozott szereplők jellemvonásai is kísérteties egyezést mutatnak a korábbiakéval, így szerintem jó néhány spoilerre rá lehet jönni, ami ugyan ebbe a részbe még nincs elsütve, de eléggé "levágós" a szitu.

Picit az volt az érzésem, mintha JJ és a DISNEY egy gondosan és jól megkoreografált bevásárló lista alapján készítették volna el a filmet. Mindent belepakoltak ami a korábbiakból jó volt. Ami persze nem baj, de azért egy cseppnyi eredetiséget nem ártott volna belepasszírozni a filmbe, akkor kiváló lehetett volna így, pusztán "oké".




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése