2016. március 30., szerda

BvS - kritika

Az előző bejegyzésben galád módon átvertelek titeket, ezúttal azonban tényleg itt van, megérkezett a BATMAN vs. SUPERMAN - DAWN OF JUSTICE kritikája, ráadásul videóba oltva! Enjoy!

2016. március 28., hétfő

Az igazság hajnala! - átverés

Bizony!

Ugyanis a címben emlegetett filmet majd egy másik alkalommal - de mindenképpen még MÁRCIUS hónapban fogom nektek kritizálni! (szerző 1-0 olvasó)

Ami az elmúlt hete illeti elégé élménydús volt! Átment rajtam valamiféle vírus, aminek a hozadéka hányás, hasmenés, levertség, -2 kiló. Továbbá a dunaújvárosi MÉDIATEAM - velem a soraiban - részt vett egy jótékonysági focitornán - nem ér az eredményről kérdezni - valamint megnéztem a fent említett filmet a fővárosban, és még húsvét is van/volt. Ami ugye MORVÁÉKNÁL nagy jövés-menéssel jár.

Fontos továbbá megjegyezzem, hogy a csaknem 2 hónapja diétára fogott JUDIT/ANYA/PUFIKAPITÁNY - már távolról sem annyira pufi, hiszen most már 8(!) leadott kilónál jár, még a végén fitneszmodell lesz a lelkem! Pontosan ezért, míg apa húsvétra gumicukrot kapott, anya egy zacskó "DIÉTÁS ZABKEKSZET"! Tény az ajándék átadásakor nem volt őszinte a mosolya, de az élet nem kívánságműsor...

Ennek örömére, egy másik apropóból ugyan, de ő fogja írni az e havi soros vendégposztot, amire már csak néhány napja van!

2016. március 21., hétfő

ATomBombA, RészeCSKegyorsító & ŰRhAjó

Ezt a három dolgot nem lehetett kapni a földvári vásárban... de hátrébb az agarakkal, kezdjük az elején!

Ahogyan arról már szólottam korábban a múlt hét egy picit kurta-furcsa volt. A március 15-e miatt alapból, mindössze három munkanap lett volna, ezt azonban tovább súlyosbítottam azzal, hogy már januárban lefoglaltam a március 18-i napot a tetoválásom további készítése apropóján. Így már csak egy - bizonytalan áprilisi - alkalom választ el attól, hogy teljesen elkészüljön a "NAGY MŰ", így állunk most


A szombati napot, teljes lustulásban töltöttem, illetve készültem életem első igazi, hamisítatlan vásári "happeningjére". Persze hallottam, történeteket, hogy a 'Földvári vásár, nagy és hatalmas, de álmomban sem gondoltam volna, hogy ekkora. Úgy értem "WOW"! Felsorolni is nehéz lenne, mennyi mindent láttam, ízleltem, szagoltam, tapogattam meg. Ezért is írtam a címben azt a három dolgot, amivel nem találkoztam - bár ha picit erőszakos lettem volna, és villantok némi forintot, meggyőződésem, hogy a "pult alól" előkerült volna ez-az.



A vasárnap további része viszonylagos nyugalomban telt. Este még átjött "A HAVER" akivel kiszurkoltuk a SZEGED 4 gólos győzelmét a KIEL ellen, majd miután elfogyasztottunk némi házi készítésű, hozzáadott cukorral készült majdhogynem 100%-os gyümölcslevet - leánykori nevén pálinkát  megszerelTÜK a netet is, így igazán eredményen hétvégét zárhattam

2016. március 16., szerda

A múlt hét

Hali, csak ÉN!

Jó régen találkoztunk már, de sajnos a lustaság illetve a hosszú hétvége nagy úr!

Kezdjük is az elején! Mint arról már szólottam APA a múlt héten ünnepelte a születésnapját és mint ilyen családi esemény, ennek meggratulálása gyakorlatilag a teljes egészében betartott, és még így van aki kimaradt a "szórásból".

Szerénytelenségem szombaton még dolgozott, így a hosszú hétvége - bár hosszabb volt a szokottnál - egy nappal rövidebb volt. Ezt követően a "SRÁCOKKAL" beültünk egy szórakozóhelyre majd hajnalig szilvapálinka társaságában dartsoztunk egészen hajnali 3 ig. - tudom, tudom elsőre veszélyes kombónak hangzik de csak a tábla bánta ezt a kis összeröffenést... Az igazat megvallva jó volt megint összeülni, és beszélgetni, marhulni velük.

Vasárnap tovább folytatódott APA ünneplése, ezúttal a család volt soron. Az elmúlt két napban pedig szégyellem magam - na jó nem - de nem voltam hajlandó kikelni még csak az ágyból sem, nem mentem sehova, nem csináltam semmit, azon túl, hogy vártam - és még most is várom a meteorológiai tavaszt.

Újabb ezzel a számmal

2016. március 9., szerda

BolDOg NŐnapoT APA!

Ajjaj, azt hiszem ez egy kicsit megtévesztő, SZEDJÜK SZÉT!

Március 8. emberemlékezet óta, nemzetközi NŐNAP! Mivel különböző közösségi portálokon, már meggratuláltam az érintetteket, így most nem is húznám tovább az időtöket!

Március 8-án született "A BELES" akit emberemlékezet óta úgy ismerek mint APA! A rendszeres olvasók számára feltűnhet, hogy "éccsapa" keveset szerepel a történeteimben, többnyire "anyun", vagy a család egy másik tagján köszörülöm a nyelvem. Ez gondolkodásra késztetett Miért is van ez így?

Mindenki számára ismertek az "anyja-lánya" illetve az "apja-fia" szófordulatok, nyilván a hasonlóság, illetve a összehasonlítások miatt. Bár tény, hogy fizikai értelemben "éccsapára" hajazok. - kopaszodásra való hajlam, sz@r térdek, stb - a természetem eléggé vegyes képet mutat, így esetemben megdőlni látszik ez a tézis.

Mondhatnátok, hogy persze " hát minden fiúnak a hőse, a példaképe az apja" illetve, hogy "A BELES" nagyon klassz amolyan tipikus apafigura, de ki kell ábrándítsalak titeket nem az... pontosabban nem TIPIKUS, hiszen amellett, hogy tisztelem, afféle barátként tekintek a "FATERRA", mert minden ökörségben benne volt, és úgy igazán sosem tudtam komolyan venni, nem voltak nagy apa-fia pillanataink - azon kívül hogy elindított RÉGES-RÉGEN EGY MESSZI-MESSZI GALAXISBA... - továbbá a szexuális felvilágosítás is... de ez majd egy másik bejegyzés témája lesz. Tovább folytatva az előző gondolatmenetet, nem sok bölcsességet sem kaptam tőle, már ami az élet "nagy igazságait" illeti, egyet kivéve.

Tisztán emlékszem, 6-7 éves forma lehettem, amikor az oviból, az iskolába kerülve elgondolkoztunk azon, mi legyen a hobbim? Labdarúgás, kézilabda, esetleg a karate - hála az égnek nem az lett - vagy esetleg folytatva a családi hagyományokat én is táncoljak. APA egyik este azt mondta "...kisfiam, válassz ki egy dolgot, és ha már elkezdted, akkor csináld végig, csináld jól. Menj el edzésekre vagy próbákra, akkor és ott csak arra figyelj, semmi másra, ha nem úgy tanulsz ahogy kéne akkor sem fogunk eltiltani tőle, de te is tegyél meg mindent, hogy amit választasz, abban a lehető legjobb legyél..." - csaknem 20 év távlatából elárulhatom, hogy akkor és ott nem értettem pontosan mire akar kilyukadni az "ÖREG". De azt hiszem ezzel nagyban hozzájárult személyiségem fejlődéséhez, hiszen olyan útravalót kaptam, amit a mai napig alkalmazok. Elég csak a korábban már megénekelt diéták, edzéstervek, sportok és hülyébbnél hülyébb fogadalmak/ötletek véghezvitelére gondolni, csak azért mert " ha már elkezdted..." - szóval ja, azt hiszem ez jóval többet elmond az APÁhoz való viszonyomról mint bármelyik más "happening" amely az eddig eltöltött több mint 26 év alatt megtörtént velünk...

Ezzel csak azt szeretném mondani, hogy BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT APA!

2016. március 6., vasárnap

Március első hete

Így van, miután felocsúdtam az OSCAR GÁLA okozta sokkból, máris kopogtatott a március... Hóval havas esővel és széllel. Apropó lassan nem ártana szólni az égieknek is, hogy TAVASZ VAN - naptárügyileg mindenképpen...

Kicsit előretekintve félelmetes, hogy már márciust írunk, hiszen még tisztán emlékszem a karácsonyra, a szilveszterre - na jó arra annyira tisztán nem, de azért "megvan". Tovább böngészve a naptárat ez a hónap sem lesz valami hosszú, hiszen a következő hétvége a március 15-e miatt négyes ünnep, 2 héttel később pedig húsvét, ami ismét megrövidíti az adott munkahetet, aztán meg április...

De mielőtt nagyon belemélyednénk az idő múlásába, nos ez a hétvége, ismét szabad, ráadásul a szülők nélkül, hiszen ők valahol Zala megyében töltik az első márciusi hétvégét. Így erre a pár napra, "szabad kezet" kaptam és teljes uralom alá vontam a KINIZSI 24-et. Lecseréltem a zárakat és... a többit a képzeletetekre bízom...

Eljött a vasárnap... kinn esik az eső, takarítom a romokat...felmerül bennem a kérdés TAVASZ VAN???