2016. március 9., szerda

BolDOg NŐnapoT APA!

Ajjaj, azt hiszem ez egy kicsit megtévesztő, SZEDJÜK SZÉT!

Március 8. emberemlékezet óta, nemzetközi NŐNAP! Mivel különböző közösségi portálokon, már meggratuláltam az érintetteket, így most nem is húznám tovább az időtöket!

Március 8-án született "A BELES" akit emberemlékezet óta úgy ismerek mint APA! A rendszeres olvasók számára feltűnhet, hogy "éccsapa" keveset szerepel a történeteimben, többnyire "anyun", vagy a család egy másik tagján köszörülöm a nyelvem. Ez gondolkodásra késztetett Miért is van ez így?

Mindenki számára ismertek az "anyja-lánya" illetve az "apja-fia" szófordulatok, nyilván a hasonlóság, illetve a összehasonlítások miatt. Bár tény, hogy fizikai értelemben "éccsapára" hajazok. - kopaszodásra való hajlam, sz@r térdek, stb - a természetem eléggé vegyes képet mutat, így esetemben megdőlni látszik ez a tézis.

Mondhatnátok, hogy persze " hát minden fiúnak a hőse, a példaképe az apja" illetve, hogy "A BELES" nagyon klassz amolyan tipikus apafigura, de ki kell ábrándítsalak titeket nem az... pontosabban nem TIPIKUS, hiszen amellett, hogy tisztelem, afféle barátként tekintek a "FATERRA", mert minden ökörségben benne volt, és úgy igazán sosem tudtam komolyan venni, nem voltak nagy apa-fia pillanataink - azon kívül hogy elindított RÉGES-RÉGEN EGY MESSZI-MESSZI GALAXISBA... - továbbá a szexuális felvilágosítás is... de ez majd egy másik bejegyzés témája lesz. Tovább folytatva az előző gondolatmenetet, nem sok bölcsességet sem kaptam tőle, már ami az élet "nagy igazságait" illeti, egyet kivéve.

Tisztán emlékszem, 6-7 éves forma lehettem, amikor az oviból, az iskolába kerülve elgondolkoztunk azon, mi legyen a hobbim? Labdarúgás, kézilabda, esetleg a karate - hála az égnek nem az lett - vagy esetleg folytatva a családi hagyományokat én is táncoljak. APA egyik este azt mondta "...kisfiam, válassz ki egy dolgot, és ha már elkezdted, akkor csináld végig, csináld jól. Menj el edzésekre vagy próbákra, akkor és ott csak arra figyelj, semmi másra, ha nem úgy tanulsz ahogy kéne akkor sem fogunk eltiltani tőle, de te is tegyél meg mindent, hogy amit választasz, abban a lehető legjobb legyél..." - csaknem 20 év távlatából elárulhatom, hogy akkor és ott nem értettem pontosan mire akar kilyukadni az "ÖREG". De azt hiszem ezzel nagyban hozzájárult személyiségem fejlődéséhez, hiszen olyan útravalót kaptam, amit a mai napig alkalmazok. Elég csak a korábban már megénekelt diéták, edzéstervek, sportok és hülyébbnél hülyébb fogadalmak/ötletek véghezvitelére gondolni, csak azért mert " ha már elkezdted..." - szóval ja, azt hiszem ez jóval többet elmond az APÁhoz való viszonyomról mint bármelyik más "happening" amely az eddig eltöltött több mint 26 év alatt megtörtént velünk...

Ezzel csak azt szeretném mondani, hogy BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT APA!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése