2017. március 26., vasárnap

Hogyan történt?

Kezdjük az elmúlt hét vasárnapján!
Engedve a rám nehezedő irdatlan nyomásnak, elmentem az Óvodai dolgozók legújabb színdarabjának ősbemutatójára, a PALACSINTÁS KIRÁLYRA. Látogatásom nem volt véletlen, ugyanis "JUDIT NÉNI" - anya - immáron sokadszorra mutathatta meg exhibicionizmusát a mezőföld népének. Az adonyi kultúrház zsúfolásig megtelt nézőkkel, akik szájtátva nézték az drámai és komikus pillanatokat.
Következtek a dolgos hétköznapok. Persze, tudom sokan legyintetek, hogy egy televíziós újságírónak, ugyan hogyan lehetnenének "unalmas" hétköznapjai, de meg kell mondjam ezen a héten - kivételesen - nem váltottam meg a világot - van ilyen is.
Következett a hétvégée, ami szintén munkával telt/telik. Tegnap részt vehettem életem első HFL /Hungarian Football League/ mérkőzésén. Ez az Amerikai futball "magyarítva". Meg kell mondjam annak ellenére, hogy amatőr sportolókról és csapatokról beszélünk, igazán remek élményben lehetett részem, még úgy is, hogy a kollégának gyorstalpalót kellett tartsak a szabályokból. - nézzétek a D+TV sportmagazinját, ott még az eredményt is elárulom ;)
A hét legörvendetesebb eseménye azonban a minap ért, amikor is megjelent a JUSTICE LEAGUE legújabb trailere. Ismertek, tudjátok, hogy egy gyerek lelkesedését meghazudtoló módon imádom a képregényeket, a képregényhősöket - na meg persze BATMANT. Íme megosztom veletek az örömforrás tárgyát:

Ja és mivel megjelent JAMES BLUNT legújabb albuma, íme erről is egy csodás muzsika, ami biztosan jobb kedvre derít mindenkit.

Babarovat most NINCS, majd legközelebb, PÁ

2017. március 19., vasárnap

(csibe)farm, ahol élünk...

Mint ahogyan azt tudjátok, nálunk vidéken, ahol a 6-os út vet árnyékot a településre, ahol a turisztika jelmondata "minden utcában legyen kocsma", ahol a TSZ munkagépek zajára ébredünk, ahol szédülünk az aszfalton, ahol még a labda is kockaformájú, ahol a százhalombattai erőmű tornyai délibábként tűnnek fel a horizonton - egyszóval faluhelyen, még mindig van hagyománya az állattartásnak.
Nincs ez másképp Morváéknál sem. Édesapa a maga 55 éve alatt tartott már galambot, nyulat, csirkét, pulykát, kacsát, libát, sertést - a születésünk előtt szerintem még Mamutot is. Apa ezúttal az utánpótlásnevelésben jeleskedik. Merthogy megnyitotta kapuit a"csibetanya"! Nem, nem elírás. Kérlek szépen ezúttal kis csibéket keltettünk. Eszem megáll, hogy az "öreg" miket ki nem talál. Idén már második alkalommal vette kezdetét a márciusi megőrülés, amelynek lényege, születéstől a levesestálig gondoskodunk a pihés pusztítókról.
Az idei akció hatékonysága, minden előzetes várakozást felülmúlt. A 43 "bevetett" tojásból ugyanis 36 kikelt, ami csaknem 84%-os hatékonyságot jelent. Kis képzavarral évle a kakas igazi "csődör". Mivel anya óvodapedagógus, a hugi pedig babát vár, a családnak nem jelenthet nagy gondot felnevelni, és erős keresztény ugyanakkor liberális nevelést biztosítani a csőrösöknek.



2017. március 12., vasárnap

Az első ajándék(ok)

A mögöttünk hagyott héten volt a Nemzetközi Nőnap, na meg apa szültésnapja. Nálunk ez mindig nagy esemény, hiszen az "örök gyerek" egy újabb ével lett idősebb, ám megmaradt gyereknek, immár 55 éve.Morváéknál ilyenkor természetesen 1 hetes ünneplés veszi kezdetét, amely ma - 03.12 vasárnap - talán véget ér.
Eme jeles alkalomból hazatértek hugiék is - babával a pocakban, mondhatni 3-an. Ide kapcsolódik első ajándékom a kis csöppségnek. Pontosabban ajándékaim, hiszen rögtön 4 holmit kapott a keresztfiam. Bizony, megrendeltem hátralevő életem első rugdalózóit. Négy félelmetes cuki és menő babaruhában száguldozhat a gézengúz, amint világrajön. Íme:













Nem vitás, hogy ezekben a cuccokban Közép-Európa legpengébb kisbabája lesz a kis ÁGOSTON. A végére egy kevésbé örömteli hír: búcsút vettem RUPERTTŐL. Biztosan emlékeztek, tavaly vettem egy tabletet, aki egészen eddig hűen szolgált. Most azonban a húgomra száll majd a kis ketyere. Én ugyanis egy lap topot újítottam - amit azzal a lendülettel vihettem a szervízbe. Nos remélem legalább olyan hatékonysággal fog szolgálni, mint az elődje...

2017. március 5., vasárnap

Húsos Trónok Harca

Na hali!

A héten több mérföldkavics is történt. egyrészt kiolvastam a Trónok Harca regénysorozat első kötetét - és már neki is kezdtem a másodiknak ami a "Királyok Csatája" alcímet viseli -. Magam sem gondoltam volna, hogy ennyire szorgalmas leszek, hiszen alig több mint 2 hónap alatt sikerült mintegy 900 oldalt kivégeznem. - mondja a srác akinek korábban a TV újság kiolvasásához is 2 wc- szünetre volt szüksége.
Aztán ismét visszatértem a húshoz. Bizony, letelt a fél éves böjt. gyorsan elment nem? Többen kérdeztétek, hogy milyen újra húst enni? Igazából pontosan olyan, mint azelőtt, mielőtt megfogadtam a böjtölést. Semmivel sem zamatosabb vagy szaftosabb vagy esik jobban, mint annak előtt. Elmondhatom magamról hogy "vega" is voltam. - édesapám valószínűleg erre azt mondja majd "nem fiam, te egy hülye vagy"
Végül de nem utolsó sorban következzen a "BABAROVAT". Leendő "keresztbácsiként" megrendeltem az első meglepően menő/aranyos babacuccokat. Mivel a húgom is olvassa is a sorokat ezért többet nem árulok el, sőt képet se posztolok róla. Az átadó majd jövőhéten lesz, akkor részletesen beszámolok mindenről. Addig is legyetek rosszak

u.i - FÉRFIAK, el ne feledjétek a nőnapot