2014. szeptember 28., vasárnap

2000, 15,5%, M1

Sziasztok megint!

Hétvége van, és elérkeztünk a "mi a kotta" bejegyzéshez. Ami ezt a hetet illeti, lekerült a gipsz, van helyette merevítő, azt hiszem erre mondják, csömörből gödörbe. Ha nem lett volna világos, a múlt heti, kis "kalandomról" beszélek, aminek következtében részlegesen elszakadt a bokaszalagom. De ezt a témát zárjuk is rövidre, a lényeg, hogy gyógyulófélben vagyok, már a rehabilitációt is elkezdhettem.

Ehhez kapcsolódik a következő heti rendi pont. Az EFI irodában még a gyógytorna megkezdése előtt, egy tokától-bokáig tartó részletes kivizsgáláson vettem, részt, ami szerint... nem is mondok többet, a kép beszédesebb. Látjátok ugye? 15,5% -os testzsír! Térd alá érő ökölpumpák garmadája!

Ami a hét további történéseit illeti, kedden már dolgoztam, és bár picit idegen testként mozogtam a gépezetben - legalábbis belülről így éreztem - sikerült visszaszokni, és ha nem is teljes de legalább 60%-os tagja vagyok a szerkesztőségnek.

Ha figyeltetek, a héten újabb médiatörténeti pillanatnak lehettetek szemtanúi. Most csütörtökön volt az első alkalom, hogy egy országos tv-adónak, úgy gyártottam anyagot, hogy én is narráltam alá. Nem csak forgattam, vagy scriptet írtam hozzá, hanem én is narráltam fel. Értitek ezt? A saját hangomat, hallottam viszont egy országos tv csatornán, hol máshol mint a sporthírekben. Ez valami hihetetlen. Egy magamfajta, Duna menti rock&rollon - és MAROON 5-on - felnőtt, pofozni való gyönyörű idióta gyárthatott anyagot... még most is beleborzongok... Ha előző bekezdésben ökölpumpák garmadájáról beszéltem, akkor ez, ez, ez, na erre egyelőre semmi nem jut eszembe, de még majd gondolkozom, a lényeg, hogy fantasztikus dolog.

És végül de nem utolsó sorban a BLOG látogatottsága meghaladta a 2000-res számot, ami megint csak WOW! Jó érzés valami olyat alkotni - főleg az én szakmámban - ami valamilyen reakciót kivált az emberekből, mi több érdekli is őket/titeket. Szóval köszönöm, mindenkinek aki csak egyszer is olvasott, vagy megnézte ahogy éppen bénázom. Nagyon nagyon sokat jelent ez nekem. De ha későbbiekben, ha valamilyen észrevételetek, meglátásotok, kritikátok - bizony ám ilyet is szívesen fogadok - van a bloggal kapcsolatban, rajta! Ne habozzátok ezt jelezni, akár e-mail, facebook comment/üzenet, formájában.

-=Én ennyi lettem volna mára. Októberben találkozunk!=-

2014. szeptember 25., csütörtök

Dávid & Sport - amerikai futball - videó

Halihó!

Nos ahogyan azt ígértem, itt van az újabb videós bejegyzés. A legutóbbi bejegyzésekben már szó volt róla, hogy az elmúlt héten az Amerikai Futball-al volt egy igen fájdalmas, de összességében, szórakoztató találkozásom. Az elkészült anyagot az alábbi videón megtekinthetitek.


Befejezésképp annyit, hogy a héten mindenféleképpen tervezek még jelentkezni, egy "mi a szitu" bejegyzéssel. Virtuális HIGH5

2014. szeptember 23., kedd

Képes, videós különkiadás

Halihó!

Igen, köszönöm a kérdést, jobban vagyok. Nos, ha hét eleje/közepe/vége, szóval mikor, hogy esik, megszokhattátok, hogy kaptok egy videót. Most azonban amíg a teljes audiovizuális egyveleg fel nem kerül a blogba, nos meg kell elégedjetek pár szösszenettel a múlt heti emlékezetes AMERIKAI FOCI edzésről.

Az alábbi kép, még az edzés elején készült, ahol teljes harci díszben, a legyőzhetetlenség dicsőségében fürödve ellenfélre várok


Az alábbi videón már megérkezett az ellen, de ezért a lefordulásért, nem egy játékost iktattak már be az NFL HALL OF FAME-be. Én sem tehetek mást, mint várom a jelölést.



Nos, az alábbi videón, pedig villámkarrierem végét láthatjátok, amit eltörnek, mint óvodás a vizes kekszet...



Nos, hölgyek urak, ez afféle beharangozó volt, a heti "DÁVID & SPORT" fejezetnek, remélem kedvcsinálónak megfelelt.

2014. szeptember 21., vasárnap

"... lehet, hogy valahol elszakadt..."

Halihó megint itt!

Egy picit sokat kellett várni a soron következő bejegyzésre, mentségemre legyen mondva nyomós oka van, de haladjunk szépen sorban!

Nos megkaptátok a hét közepén láthattátok a DÁVID tollasozik videót. Ezt követően az élet meglehetősen csendes mederben csordogált, már ami a szerkesztőséget és a magánéletem "publikus" részét illet.

A hétvégére azonban felpörögtek az események. Pénteken a próbapad következő részéhez forgattunk anyagot, és őszintén szólva ez volt az első alkalom, amikor a munkafolyamat megkezdése előtt egy "minimális" - na persze - félsz volt bennem, a sérülésveszély miatt.
Ahogy az lenni szokott ilyenkor, persze, hogy megtörtént a baj. Az utolsó jelenetsor forgatása közben, apró baleset történt, aminek következtében a bal bokámban, részlegesen ugyan, de elszakadt egy szalag.

Ezt péntek este még nem gondoltam súlyosnak, de a buszon hazafelé, már éreztem, hogy dagad bele a lábam a cipőbe. Az éjszaka borzalmas volt, kb. 3 órát sikerült aludni, így szombaton első utam édesapával karöltve, a sürgősségire vezetett, ahol megállapították a fent említett sérülést. Ezt követően gipszet, mankót, valamint véralvadásgátlót kaptam, amit minden nap - rossz narkós módjára - be kell adjak magamnak. Mondanom sem kell a fürdés, és a wc-re járás elég kényelmetlen, ráadásul az, hogy én aki 5 percig képtelen nyugton megülni a seggén, - elméletileg ágyhoz van kötve... borzasztó.

Az ágyhoz kötés ellenére, szombaton azért megnéztem a szüreti felvonulást, és fagyizni is elmentem. Illetve még valami történt, de az annyira fergeteges volt, hogy a blog kereteibe nem férne bele ennek kifejtése, így ezt megtartanám magamnak. :) A mankózás egyre jobban megy, de őszintén remélem, hogy minél előbb elhagyhatom ezt a segédeszközt.

Hát srácok, bizton állíthatom, hogy inkább egy NŐ pontosabban az iránta érzett szerelem, "kössön gúzsba" minket férfiakat - de szép szenvedő szerkezet -  ne pedig a "pihentető gipsz"... és bár jelenleg ez utóbbi állapotot élem át, talán már a NŐ sincs messze.


2014. szeptember 17., szerda

Bevezetés a "tollas" rejtelmeibe - videó

Remélem tetszett, és alaposan kinevettétek magatokat az előző bejegyzésen. Ahogyan azt megszokhattátok, nem múlhat el hét videós bejegyzés nélkül. Nos megérkezett!

Az elmúlt héten borzasztó megfázás közepette a DANUBIUS KSE tollaslabdázóinál jártam, és az ott töltött edzés alatt elsajátítottam a Tollas alapjait. Őszintén szólva nagyon jól éreztem magam, hiszen maga a játék egyszerű, mégis fárasztó tud lenni, ha ez emberfia "odateszi" magát.

Az hogy alkalomadtán jól meg lehet szívatni a partneredet, már csak hab a tortán! Menjetek el, próbáljátok ki!


2014. szeptember 15., hétfő

Önmagam kritikája

Újra itt!
Ahogyan ígértem, ezúttal egy kritikával jelentkezem, de mivel ez az "útinapló" negyed századik - micsoda szép kerek szám - bejegyzése, meglepő vagy sem, ÖNMAGAMAT fogom górcső alá venni pontosabban életem egy piciny szegmensét bemutatni nektek. Vágjunk is bele!

103... Mint egy szar ötös lottó reklám. Dávid most tudja meg, hogy 103 kg… mennyi? Igen, 2009 márciusában ezt mutatta, a még az átkosból ránk maradt szobamérleg. Az eszköz korából adódóan köveztethettem volna arra is, hogy szimplán megadta magát - a szüleim házasságát leszámítva, ez már ezredik ilyen probléma a háztartásban – számomra azonban elég riasztó volt. Tudtam, hogy pufók vagyok, de ez már túlment a „nézd, már de kis aranyos kerek a feje” dolgon. Elrettentett. Több mint egy mázsát nyomtam. Bár jobban belegondolva, voltak jelek.

Például, mikor zuhanyzás közben nem láttam a saját pöcsömet… eleinte azzal magyaráztam, hogy ez olyan dolog, mint a gravitáció, amit senki sem lát, még is mindenki tudja, róla hogy létezik. Ebből a problémából következik a második. 19 évesen, szégyen vagy sem – az volt – még csak wc-zésre használtam a fent említett szerszámot. Ami szintén nem meglepő, ugyanis önbizalmam a nők terén annyi volt, mint Etiópiában a túlsúlyos. Mondjuk a hamis önbizalom amúgy sem erősségem – sok minden más mellett – de valljuk be, ha 183 centihez 103 kg társul – az egyértelműség kedvéért nem 103 kg izomról beszélünk – az elég riasztó a gyengébbik nem szemében, teljesen jogosan.

A felsorakoztatott igen-igen nyomós érveket sorra véve, csak egy következtetésre juthattam – tudom, most sokan az evésre gondoltok, de nem - sőt még csak nem is arra, hogy Dunának megyek – na, jó 1 gyenge pillanatomban ez is megfordult a fejemben -. LE KELL FOGYNOM! ...
…LE KELL FOGYNOM! – ezt eddig is tudtam, a hangsúly sokkal inkább azon van, hogy „hogyan?”

Ami engem illet, én a 90 napos diétát próbáltam ki, ugyanis egy meg nem nevezhető forrás szerint az hatásos – a szomszédom volt a forrás - ezzel a módszerrel jelentős eredményt ért el. Magáról a kúráról nem írnék sokat, hiszen – drága a papír – valamint a 21. században minden megtalálható az interneten. A nagy nap 2009. április 1. Vicces, hogy épp bolondok napjára, esett a választásom, de ha már egyszer így alakult miért ne? A baljós előjelek ellenére – „anya: én nem fogok úgy főzni, ahogy neked jó”, „húgom: úgyse fog sikerülni” – belefogtam.

A családom részéről csak édesapám részéről találkoztam valamiféle empátiával, bár az egykedvű hümmögését és dörmögését, értelmezhetem szimplán közönynek is. Ennyit a családom hozzáállásáról. Elvégre mit várjon az ember, a hozzá legközelebb állóktól? Talán biztatást? Egy normális családban, minden bizonnyal így lenne, de az enyém távolról sem volt ilyen.

Ahogy az lenni szokott, végül csak elkezdődött, és meg kell, mondjam kellemesen csalódtam, ebben a módszerben, és ebben az egész fogyás-témában. 1 hónap alatt közel 10 kilót fogytam, s egyből jobban esett ráállni, a még mindig meglévő szocializmusból megmaradt. Ami a folytatást illeti, a kilók egyre lassabban vánszorogtak le rólam, s az utolsó néhány hétben már nem is fogytam.

Így a 90 nap elteltével 83 kilósan vághattam neki a nyárnak, ami életem egyik legfergetegesebb nyara volt egyben. Volt minden szerelem, boldogság, happy end, nagy veszekedések, és nagy összeborulások. Így érkezünk el a főiskola második évéhez. Ahogy az év elkezdődött, úgy kezdtek szépen lassan visszajönni a kilók is. Mígnem 2010. január elsején 87 kilósan álltam, a még mindig meglévő, időtálló mérőeszközre.

Hát nem voltam elégedett. Belekezdtem újra… bár a családom, az első alkalommal már tapasztalt hozzáállást tanúsított, engem ez cseppet sem zavart. Bár most „csak” 45 napra redukáltam le a böjtöléssel töltött napok számát, az eredményességhez kétség sem férhet. Immáron 75-76 kilósan ülök a gép előtt, és írom a sorokat.

Talán nem is kéne mondanom, hogy a gyengébbik nem képviselőinek is tetszik a változás, és már a pöcsömet sem csak wc-zésre kell használnom – köszönöm istenem. Belegondolva, közel 1 év alatt, leadtam 20 kilót, amit eleddig sikerül is tartanom. És hogy mi a titok? Semmi... a siker csak és kizárólag, elkötelezettség és hozzáállás kérdése. Nem gondoltátok volna mi? 2014-re pedig eljutottam oda, hogy szerkesztőségi kockahas versenyt is megnyertem - és igen EDINA a pezsgő jár nekem! Nos hölgyek urak ez volt az ünnepi negyed századik bejegyzésem, remélem jól szórakoztatok, nemsokára újra találkozunk. HI5

-=VÉGE=-


2014. szeptember 12., péntek

ŐSZ

Remélem jól kinevettétek magatokat az előző röplabdás videón!

Ahogyan már mondtam, itt az ideje a "mitörténtahéten" bejegyzésnek. Nos a címből is láthatjátok - ha az időjárásból nem lett volna nyilvánvaló - visszavonhatatlanul megérkezett az ŐSZ. Ami szívás... félre értés ne essék ez az évszak is tud baromira szép lenni, bár eddig nem az arcát mutatta. Bár ahogy egy általam nagyra tartott filmben elhangzik - aki megmondja a címét fizetek neki egy bambit - "NEM ESHET ÖRÖKKÉ".

Tehát az évszaknak megfelelően változtatni kell az öltözeten, ez velem sem volt másképp, végre elővettem a nyár utolsó heteiben vásárolt - ez itt a reklám helye - PUMA cipőmet, ami véresre dörzsölte mindkét(!) lábamat. (ökölpumpa) Bizonyítva, hogy a baj nem jár egyedül, a ruházat megváltoztatása ellenére, nem sikerült elkerülnöm a hagyományos negyedévenkénti náthát, szóval most neocitrános teán, és orrsprayen élek...

De hogy valami jóról is beszámoljak csütörtökön egy nagyon kedves barátommal, és a PAJTIMMAL ellátogattunk a RAMADA hotel fürdőjébe, egy kellemes késő délután/esti ejtőzésre. Hogy őszinte legyek nagyon jól esett kikapcsolódni és csak tespedni a mintegy 40 fokos vízben. Előre vetítve a hétvégét, nos munkával, edzéssel és önmagam kúrálásával töltöm majd. A legközelebbi találkozásig:


2014. szeptember 9., kedd

A röplabda & Dávid

Jó volt a "balcsin", kösz hogy kérditek!

De hát új hét, új sport, új videó. Bár ha teljesen őszinte akarok lenni, nos ezt az anyagok  - technikai okok miatt - még a balatoni nyaralás előtt forgattuk le. Az előző audiovizuális "élményt" picit megkésve kaptátok a bejegyzésben már taglalt "magyar tengernél" töltött vakációm miatt.

Ahogy a címből bizonyára világossá vált, most egy labdajátékban mutathattam meg istenadta tehetségemet...nos mindössze egy edzés elegendő volt ahhoz, hogy bebizonyosodjon, a közhiedelemmel ellentétben, és sem értek mindenhez ami gömbölyű...


Ami a héten még történni fog - valószínűleg!
Meg nem erősített források szerint készül a kettedik kritika a BLOG történetében, valamint egy "mi történt DÁVIDDAL" bejegyzés is lóg a levegőben!
YOLO

2014. szeptember 7., vasárnap

Bírkóztam

Hát srácok ezt is megértük!

Küzdősportra adtam a fejem, és minden egyéb porcikámat. Meg kell, mondjam eddig tévúton jártam, az „ERŐ”az „EDZETTSÉG” valamint a „FÁRADTSÁG” fogalmát illetően.

Bizton állíthatom, hogy aki volt küzdősport edzésen, az nem tudja milyen sportolásban elfáradni. Első alkalommal nagyon fura volt, az érzés, hogy jön velem szemben egy „monstrum” és fogalmam nincs arról, mit kellene, csináljak.

Én világéletemben valamilyen csapatsportot űztem, és leírhatatlan érzés az, amikor magadra vagy utalva, hiába is vársz, segítséget nem kapsz. Ugyanakkor mindenképpen értékes tapasztalatokkal gazdagodtam…mint például, hogy a bordazúzódás kellemetlen, és ha állkapcson vernek az fájdalmas…A vesszőfutásomat egy több mint 5 perces videóban ti is végigkövethetitek.

2014. szeptember 1., hétfő

MAROON 5 – V

Itt van az ősz, itt van újra…

Ahogyan ígértem, szeptember első napján egy teljesen újfajta bejegyzéssel jelentkezem, mégpedig egy kritikával. Előre bocsátom, a későbbiekben is szeretnék ilyen tematikájú bejegyzéseket közzétenni, ugyanakkor semmiféle zenei, vagy filmes végzettségem nincsen, pusztán lelkes rajongó vagyok. Vágjunk is bele! 

A címből, bizonyára világossá vált, hogy a néhány napja megjelent MAROON 5 albumot fogom kritizálni. Reszkess ADAM LEVINE! Nos, a szerkesztői alapelveket, teljesen figyelmen kívül hagyva, kezdjük az általános dolgokkal. A MAROON 5 egy amerikai pop rock együttes a kaliforniai Los Angelesből. A banda 1995-ben kezdte működését KARA’S FLOWERS néven – nem értek el számottevő sikereket, bár ezzel a névvel, ez meglepő lett volna. Első albumuk a „SONGS ABOUT JANE” meghozta számukra a világhírt, a lágy soulos, jazzes hangszerelésű számok pedig kiemelték az együttest a mainstream lónyálból. Ezt négy másik album követte, a legutóbbi augusztus 30-án jelent meg, és a roppantul kreatív „V” – címet viseli, mivel ez a banda 5. albuma. 


Oké, szóval elérkeztünk az érdemi részhez. Maga az album AWESOME. Oké-oké felveszem a kritikusi szemüveget. Szóval az OVEREXPOSED – az együttes 4. albuma, már nagyon unalmas volt, mivel túlságosan is elektronikussá vált a hangszerelés, és ADAM LEVINE hangját is túlhasználták, így időközben elveszett az a lágy, POLICE-os már-már üthető ritmusa a számoknak.


A srácok mielőtt stúdióba vonultak, több nyilatkozatukban is ígérték, hogy igyekeznek visszatérni az alapokhoz, és a 2001-es debütáló albumhoz hasonló hangzású lemezt adnak ki… SIKERÜLT! A hangszerelés, ismét lüktető, már-már a 70-es, 80-as éveket idézi. ADAM hangja a megfelelő mértékig van használva, valamint az albumon (remekül/jól) el lett találva a pörgős, a mély és a lassú számok aránya.


Félre értés ne essék ez az album közel sem hibátlan. A tracklist túlságosan kiszámítható, 2 pörgős – 2 lassú, 2 pörgős 2 lassú, csak figyeljétek meg. Illetve az mindenképpen pozitívum, hogy visszatértek az alapokhoz, amiért megszerettük/megszerették őket, de az összes újítást nem kellett volna elfelejteni. Bizonyos számoknál jól használják az utóbbi albumokon megszokott hangzásvilágot, valahol meg mintha teljesen elfelejtették volna, és ugyanazokból a panelekből dolgoznak, mint 13 évvel ezelőtt. I guess a kettőt lehetett volna bátrabban vegyíteni, hogy a régi jó dolgok mellett, az újféle hangzás is megfelelően összhangban legyen a lemezen.


A konklúzió összességében mégiscsak pozitív, hiszen az album nagy részében sikerült visszaadni azt az igazi jazzes funky-s hangzást. A korongban benne van az esszenciális MAROON5 érzés, ahogyan a nyitott tetejű autóddal, álmaid nőjével, szépen lassan eltűntök a lenyugvó nap fényében, miközben a lejátszóból LEAVING CALIFORNIA szól…


-= Végezetül, a teljes albumot, az alábbi linken tudjátok meghallgatni =-