2016. augusztus 7., vasárnap

I'm back, avagy "Horvátország jelenti" - part II

...továbbá ez volt az a nap, amikor az első mosogatás megtörtént az apartmanban! - hékás ne ítéljetek korán, 5 férfiemberről van szó akik közül ráadásul...

Az egyikük a híres/hírhedt "antigoné & oidipusz" - összehasonlító elemzés megalkotója, továbbá a HANKOOK év dolgozója cím büszke(?) tulajdonosa.
A csütörtök valamint a péntek a megszokott rutinban telt. Kései kelés, kártya parti közben elköltött reggeli, majd egy kis ejtőzés után, a kora délutáni órákban elindultunk a partra, először ebédelni, majd fürdeni. Este pedig a délelőtti dolgokat ismételtük.

Szombat volt -szerintem- a déli szomszédainknál eltöltött időszak legjobb napja. A gondosan megfigyelt időjárásjelentésnek köszönhetően kiderült, hogy igencsak borús, szeles egyszóval nem éppen strandolásra alkalmas lesz ott tartózkodásunk utolsó teljes napja.
Éppen ezért nyakunkba vettük a BMW-t, és elindultunk RIJEKÁBA. Horvátország harmadik legnépesebb városa igencsak vegyes képet mutatott.
A kikötő, amely a legnagyobb és legfontosabb az országban, a központ, valamint a TRSAT városrész, magával a várral -erről láthattok néhány képet is- lenyűgöző a maga nemében. Ugyanakkor vannak a "nyolckerhez" hasonlatos lelakott részek is.
Kis túlzással bejártuk az egész várost, szóval viszonylag komplett képet kaptunk Rijekáról, ami alapján mindenképpen ajánlatos ellátogatnotok oda, amennyiben lehetséges!
Mivel a szombati napot szinte teljes egészében a kikötővárosban töltöttük, nem sok minden másra maradt időnk.
Vasárnap -az eddigiektől eltérően- időben keltünk, hiszen 10kor el kellett hagyni a szállást, hogy eleget tegyünk az anyaföld hívásának...

...summa summarum, jól sikerült az első külföldi kiruccanás a srácokkal, sok új élménnyel és értékes tapasztalattal gazdagodtunk, a Horvát szokásokkal kapcsolatban...

Na jó, most hagyjatok, szabadságom hátralevő három napjában látni sem akarlak titeket...






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése