2016. szeptember 9., péntek

Busz, busz, buszozunk...

12 év
12 évnyi buszozás kellett ahhoz, hogy virtuális papírra vessem ennek az utazási formának a viszontagságait. Tudom, tudom 12 év hosszú idő, akár meg is szokhattam volna azt a sok tohonya, tesznye, az illatszereket nem - vagy a másik véglet - túlságosan is jól ismerő, köpködő, a zenét hangosan hallgató, két lábon járó szerencsétlenségeket, akik színesítik a reggeleimet. - jól érzitek TÁRSADALOMKRITIKA következik!

A buszon utazó tizenéves "YOLOBOY"oknak, valamint "WHÚÚÚGIRL"öknek több típusát különböztethetjük meg. Van egy elhanyagolható réteg - sajnos - ők "NORMÁLISÉK". Mivel azonban a fent említett rész elenyészően kicsi százalékát képezi az utazóközönségek, így róluk legyen elég ennyi.

"ALFÁK" - nos az alfák a "yoloboyok" vezérei. Védjegyük a térdülepig érő szakadt farmer, derékra, vagy nyakba kötött pulcsi, "pamacsfrizura" és a különböző bandajegyekkel és jelmondatokkal "budaf*ckinpest", "obey me" - ellátott - egyébiránt túlméretezett - sapka + felső. Magatartási formájukra jellemző a hangos beszéd, illetve az indokolatlanul sok hely elfoglalása a buszon. Példának okáért: igen nehezen viselem amikor egy vaságyastól 30 kilós "fiúcska" - a férfi, vagy a fiú megszólítást nem érdemlik meg - belém áll, hogy ugyan ne akarjak már leülni a buszon, Ő ugyanis kényelembe helyezte magát. - no comment.

"A TESÓK" - ahogyan a nevükből sejteni lehet a "tesók" nem igazi vér szerinti rokonok - bár némelyik értelmi szintjéből kiindulva lehet hogy a szüleik tényleg rokonok - ugyanakkor előszeretettel ordítanak egymásnak a busz elejéből annak hátuljába, hogy "BAAAZDMEG TESÓ, HALLOD, GECI" - a nyelvújítók biztrosan örülnek. Ezen kívül előszeretettel újságolják a "tesónak" hogy tegnap milyen csajt "szúrtak" meg. - csak remélni tudom, hogy nem késről volt szó. Emellett a hangos rágózás, éneklés, zenehallgatás - mondjuk a lopott telefonhoz nem adnak fülhallgatót - igazából meg se kottyan. Ehhez még hozzájönnek a vélhetően az egyik "tesa" által pusztán "tesaságból" elkészített "remek" nonfiguratív tetoválások...

"WHÚÚÚGIRL" - a hölgyeket sem kell félteni! A fent említett két kasztban megemlített dolgok gyakorlatilag egy az egyben jellemzőek rájuk is. Szakadt farmer... már ha van. Némelyikük ugyanis előszeretettel szeretne szemmel is jól látható bizonyítékot bemutatni az utazóközönségnek, hogy ő bizony biológiailag is nő. Előszeretettel keresik egymás, vagy az "ALFÁK" társaságát, - hiszen a tesók ott vannak egymásnak. Általában felhúzott lábbal támasztják az előttük ülő háttámláját - ne adja a sors hogy eléjük kerülj - és néha meg is rugdossák azt, jelezvén nem csak a tiéd a busz. A rövidítések használata -szupcsi, köszcsi - már eltörpül amellett, hogy a mellettük ülő, minden egyes kamu sztorijára hangos,vagy még hangosabb "whúúúúú"-val reagálnak

"SZERELMESÉK" - igen vannak párok is! Ők az intimitás legkisebb látszatát sem akarják kelteni, ezért szemrebbenés nélkül egy levegővel képesek - és meg is teszik - végig smárolni az a Adony - Dunaújváros utat, akár úgy is, hogy egymás mögött ülnek. - higgyetek nekem, láttam, és elég ijesztő.

Nos azt hiszem sikerült mindenkit egy életre elrettentenem a buszozástól. Meg különben is mára végeztem, lassan indulok haza... BUSSZAL.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése