2016. június 21., kedd

Béke vagy TE, SPORT?

Igen, most a múlt héten lezongorázott két ballagásról kéne hogy beszámoljak, de erre egyelőre képtelen vagyok rá!

EB lázban ég az ország... és ez TELJESEN JÓL VAN ÍGY!!! - a magamfajta tejfeles szájú 26 éves még nem szurkolhatott a sajátjainak világversenyen az egyik - ha nem a legnépszerűbb - csapatsportban, egészen mostanáig.

Az elején természetesen szkeptikus voltam, aztán amikor kiharcoltuk a pórselejtezőn való részvételt, csettintettem. Amikor kiejtettük a végtelenül pökhendi lékhorgász NORVÉG csapatot, olyasféle elégtétel árasztott el, hogy abba a mai napig beleborzongok. Aztán következett a sorsolás... AUSZTRIA - IZLAND - MAGYARORSZÁG - PORTUGÁLIA - nem lehetetlen a továbbjutás - gondoltam magamban.

A sógorok elleni győzelem pedig csatasorba állított mindenkit! Az is meccset néz és szurkol, akit eddig lehetetlen lett volna rávenni arra, hogy akár a kezdőrúgást megtekintsen. Nemtől, kortól, politikai, vallási hovatartozástól függetlenül a közös cél - esetünkben hogy egy emberként üvölthessük hogy "OTT VAN B@ZDMEG" - nagyon jól összehozza az embereket.
Néhány mondat erejéig mégis megemlítem a ballagásokat! Mindkét rendezvény - szokás szerint - a HIMNUSSZAL kezdődött. Amikor véget ért a tömegből jó néhányan elkiabálták magukat "HAJRÁ MAGYAROK!" - természetesen a jelen lévők többsége hangos nevetésel, vagy egy szimpla vigyorral nyugtázta a történteket. Azt hiszem ez is jól példázza mennyire sokat jelent az embereknek, hogy szoríthatnak a "mieinkért". Kell ennél több?

A címben citált kérdésre, pedig a választ ugyan nem tudom, annyi azonban bizonyos,bármi is legyen ennek a tornának a vége, azt gondolom mi MAGYAROK elégedettek lehetünk a csapattal - bár egy 94. percben elveszített EB döntő azért fájna.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése