2014. július 25., péntek

Croatia - és MAXPAIN

Hali!

Nos ezen sorok írása közben, heveny izomlázzal küszködve ugyan, de véget ért a 12 alkalomból álló önsanyargató edzéstervem...A kínlódásaimról 4 héten keresztül, videós bejegyzések segítségével TI is értesülhettetek. Ennek most vége.

Őszintén szólva, baromi jó érzés, végigcsinálni valamit, amit elhatároztatok, és elérni valamiféle célt. Hiszitek vagy sem jobb belenézni a tükörbe... formásabb vagyok - azt hiszem ez így a horvát Riviéra előtt jól jön. Bizonyítékul álljon itt a bérletem - szóval köszi MAXPAIN & DSTV




Ha már HORVÁTORSZÁG és ha már RIVIÉRA!
Sokan már tudjátok, de picivel több mint egy hétig Déli szomszédainknál süttetem a most már visszavonhatatlanul kockás hasamat. Ebből következik, hogy a blog, - nagy valószínűség szerint - 1 hetes nyári szünetet tart.
De ne aggódjatok, utána újult erővel horvátországi képgalériával, sőt terveim szerint 1 videós összeállítással is jelentkezem majd. Mi több ha a dolgok jól alakulnak, lesznek még mozgóképes bejegyzések is. Szóval most elköszönök, legközelebb augusztusban találkozunk!

"do skorog viđenja"

2014. július 22., kedd

Dávid szenvedései - 4. rész

Ismét itt!

Szóval sziasztok! Elérkeztünk a hét első bejegyzéséhez, ami egyben a BLOG utolsó videós megnyilvánulása - egy időre biztosan. Mint azt bizonyára tudjátok, az utolsó egyben záró hetét kezdtem el a saját kis KIHÍVÁSOMNAK.

Az alábbi videóban láthatjátok, hogy ez a hét valamelyest más mint a többi, ugyanis a különböző harcművészetek "erőfejlesztő" gyakorlataiból is beemeltünk párat a programba - legnagyobb bánatomra. Mi több a szerdai edzésre már futócipővel kell készüljek...

Innen üzenem a mesternek, hogy már összepakoltam a szerelést, és készen állok az újabb megpróbáltatásra...Ahogy a videó alatti számban is

I FOLLOW YOU, INTO JUNGLE...
- a videó a DSTV engedélyével került fel a blogba -

2014. július 20., vasárnap

...

Sziasztok!

Nos így vasárnap este fél 10 fele nem is tudom mit írhatnék... mint már mondtam lesznek olyan bejegyzések amikor "semmilyen" leszek.

Ez most pont olyan...

Horvátországi nyaralás még valahogy távolinak tűnik pedig nagyon közel van, a 40 fokos meleg is "nyom" lefelé, bár a hétvégén nem dolgoztam, valahogy ez sem dob fel. A tetoválás készülget, de az "árnyékolás" hosszú és fájdalmas...

...hosszú és fájdalmas...

2014. július 17., csütörtök

Vízilabda EB, médiatörténeti pillanat és egy új jövevény

Újra itt, újra velem!

Sziasztok megint! Nos, ez a hét a munka jegyében telik! Engedjétek meg, hogy legyek annyira egoista, hogy azzal kezdjem ami nekem személy szerint a legfontosabb!

Mint azt szinte minden bejegyzésben megemlítem TV-nél dolgozom, és imádom a sportot és a mozgást. Ebből adódik, hogy a szerkesztőségen belül az - ügyeletes hülye gyerek, valamint MR CONWAY TWITTY - szerepén túl, amolyan "sportos fiú" vagyok, stílszerűen a sportmagazinért én vagyok a felelős. Nos ezen a héten, életemben először konfolhattam fel az e heti KISPADot (ez a sportmagazin címe). Nagyon jó élmény volt, bár azért még van hova fejlődni, kezdésnek semmiképpen sem volt rossz. - szerénytelenségem ezt amolyan médiatörténeti pillanatként élte meg, hiszen ez volt az első saját konfolás.

Oké oké haladjunk tovább...
mint azt bizonyára tudjátok - beb*szna ha nem - szóval vízilabda EB van BUDAPESTEN! Elég sok ismerősöm játszik a női válogatottban, innen is HAJRÁ-HAJRÁ! Az egyik ilyen leányzónak hála van esélyem arra, hogy a jövő héten kilátogassak valamelyik mérkőzésre! Nos mondanom sem kell "sportos fiúnak" ez mekkora élmény lenne! Ha sikerül kijutnom, mindenképpen külön bejegyzést érdemel majd a Blogban.

Elérkeztünk a bejegyzés legcukibb részéhez!
Új taggal bővült a család, megérkezett ugyanis LOISZ a tacskó. Az itthoniak azt a mérhetetlen bugyuta, és egyszerű nevet adták neki, hogy "zsebi" sem a kutymák sem én nem vagyok hajlandó kiegyezni eme degradáló névadással.

Most nézzétek, hát nem édes?

Az új jövevény, LOISZ












2014. július 15., kedd

Minden kezdet nehéz

Hát ezt is megértük!

Vagyis lehet...szóval talán megértem arra, hogy végre egy konzekvens blogot indítsak a magam 24 évével. Volt már számos próbálkozás, de aztán a kezdeti lelkesedés mindig alábbhagyott. Picit fura az élet egyéb területein nem jellemző rám ez a fajta flegmaság, de talán most...

Lényeg a lényeg, hogy a piszkos kis útinapló ezzel a bejegyzéssel hivatalosan is elkezd íródni. Előre szólok a BLOG témája nem eldöntött kérdés, sőt nem is szeretném, ha beskatulyáznánk. Lesz amikor, egy verset, vagy videót, filmkritikát, esetleg életem egy piciny darabját kapjátok majd meg. Igyekszem minden héten legalább 1 bejegyzéssel megörvendeztetni az olvasóközönséget.

Ahogyan azt a fenti bekezdésben már említettem mivel a BLOG témája sem állandó, értelemszerűen a bejegyzések hangulata, milyensége is változni fog, ez nyilván attól függ milyen lelkiállapotban vagyok éppen. Lesznek mérhetetlenül laza, és "jófejkedő" bejegyzések, ugyanakkor lelkizős, sőt néha csöpögős irományokkal is koptatom majd a nettsztyeppe kietlen pusztáit...

Pontosan amilyen én magam is vagyok, kicsit ambivalens, kicsit szélsőséges, olykor nagyon szofisztikált, máskor meg egy hülye tahó...

Azt hiszem ennél jobb befejezést keresve sem találhatnék...erre a végszóra jöjjön a zene


Dávid szenvedései - 3. rész

Halihó!

Ahogyan azt megszokhattátok, most is jelentkezem egy videós bejegyzéssel. Igen, jól látjátok lassan de biztosan véget ér a 4 hetes turnus. Nos az e heti edzésprogramról csak annyit, hogy druszám és mesterem DÁVID rám szabadította a többi személyi edzőt az edzőteremben.

Ennek következményeképp a hétfői edzésen csak majdnem sírtam el magam a 40 perces edzés után, viszont a szerdai tréning amit TEKLA - akit eddig még csak hírből ismerek (hál' istennek) - tart majd. nos borítékolható a teljes fizikai megsemmisülés.

A hétfői edzésen egyébként hosszú idő után társam is akadt, gyermekkori "barátom" BENCE. Nos erősen gondolkozom, hogy a bénázásaiból, egy végtelenített "MÉMSOROZATOT" állítok össze, róla is megemlékezvén a blogban, de most jöjjön egy több mint 3 perces utazás az adrenalin fehéren izzó központjába...

Az alábbi videó a DSTV engedélyével kerülhetett fel a blogba

2014. július 13., vasárnap

A "páncélos jós" & babavárás, és egyéb nyalánkságok

Újra itt!

Túlélve a második heti funkcionális edzés nyújtotta kihívásokat - a videóval bizonyára sok ember arcára csaltam mosolyt - újra virtuális tollat ragadok! Vágjunk is bele!

Egy polippal kezdődött minden.
A 2006 -os németországi labdarúgó vb mérkőzéseinek győztesére hibátlanul tippelő polip példáján felbuzdulva, minden világesemény idején magára valamit adó tv társaság kitalál egy saját "jóst" és ez alól a DSTV sem lehet kivétel. Mint azt sokan tudjátok ezen sorok írója szerkesztő-riporterként dolgozom a fent említett médiabirodalomnál.
Az egyenes kieséses szakasz eredményeinek megjóslására a DSTV, ANDRÉT a teknőst "szerződtette". Így az utóbbi 2 hétben szinte ezzel a kis "rohadékkal" keltem. Bár az állatkereskedésben dolgozó "BEUS" harapnivalóan kerek feneke - remélem nem olvassa a blogot- azért némiképp kárpótolt azért a fél óráért amit az operatőr kollégával reggelente imádkozással töltöttünk, hogy a "TÁLTOS" szánja rá magát a jóslásra... hiányozni nos nem fog.
"pózolj ANDRÉVAL"
Ami a hét másik legfontosabb eseménye, hát hú nem is tudom, hogyan kezdjem egy nagyon jó főiskolai barátnőm, akivel az államvizsga óta nem láttuk egymást, valamint a neve elhallgatását is kérte, nos 12 hetes TERHES!
WOW igen belegondolva nagyon durva, mármint az hogy idestova most már 3 éve hogy befejeztük a fősulit, másfelől pedig, na ő az a "csaj", pontosabban már nő és leendő anyuka, akinek a történeteivel konkrétan meg tudnám tölteni a blogot... és hogy neki gyermeke lesz... hihetetlenül - talán az a legjobb szó rá - "fura" természetesen a szó legnemesebb és legjobb értelmében, mert hát mégiscsak 3 év alatt azért nagyon jó BARÁTOKKÁ váltunk, és így - tényleg nem tudok rá jobbat - "fura".
Mindenesetre az biztos, hogyha ő is áldását adja rá, akkor lesz még szó róla a blogban, sőt a picurról is!

A fent említett "csöppség"
A hét egyéb történései. Nos ez egy viharokkal, 7-1-es brazil veréssel, másfél óra alatt 3-szoros elázással, valamint "enyém a ház", de gyakorlatilag a munka, a külön angol, valamint az edzések miatt csak aludni hazajárós, az állatokat általam etetős hét volt...

2014. július 10., csütörtök

Dávid szenvedései - 2. rész

Halihó!

Ahogyan azt tudjátok, per pillanat, a saját magam által állított "kihívás" 2. hetét taposom. Ergo elérkezett az ideje a második videós bejegyzésnek.

Ami magát az edzést illeti, tényleg egyre "komolyabb" feladatokat kell elvégezni, és nem tudom az edzőm hogy csinálja, de mindig úgy érzem hogy más-más izomcsoport "adja meg magát". Ezen sorok írása közben például úgy érzem, nincsen olyan izomrost a karomban ami a tegnapi edzés alatt ne szakadt volna el...

Ugyanakkor a fejlődés is szembeötlő, hiszen míg a hétfő edzésen - ahol a videó is készült - még egy 7,5 filós kettlebellt is alig bírtam megemelni a TRX-en történő húzódzkodás közben. A szerdai tréningen már egy 12 kilóssal is értékelhetően tudtam végrehajtani a gyakorlatot.

Az alábbi videó a DSTV engedélyével került bele a blogba.

2014. július 7., hétfő

500 nap nyár...

...Egy nagy túrót...

Mármint szó nincsen a címben említett időintervallumról, ugyanakkor a legutóbbi 4 napban szabadságon voltam, és annyi dolog történt velem, mint ha 500 napos lett volna a nyár.
Kezdjük az elején csütörtökön végre volt időm és energiám elmenni a fodrászhoz, régen látott nagymamámat is meglátogattam valamint shoppingoltam, és megnéztük a pajtikkal a TRANSFORMERS 4. részét. Eljátszottam a gondolattal hogy kritika formájában megemlékezem erről az audiovizuális élményről, de azt hiszem a nettsztyeppe kietlen pusztáin sem férne el annyi szitok amennyi erre a közel 3 órás (szarkasztikus idézőjel) "REMEK" alkotásra ráférne .

Hol a BENCE?
A pénteki nap jelentős részét a tetováló szalonban töltöttem, és örömmel jelenthetem be ráfordultunk a célegyenesere, már ami míves "foltjaim felvarrását" illeti - ennek a későbbiekben egy külön bejegyzést szentelek majd. Ezt követte egy órás szenvedés az edzőteremben, majd a kishúgom -SZTYUÁRT - diplomaosztóját ünnepeltük, ezúttal a család barátaival.
SZTYUÁRT + "A SZERZŐ"
A szombat a regenerálódás jegyében telt. Emellett IGAZSÁG LIGÁJA - maratont tartottam - most mi van nektek nem volt gyerekszobátok? Majd a jövendőbeli tanúmat és kis családját látogattam meg. Köztünk szólva gyakrabban kéne megejtenem ilyen és ehhez hasonló találkozókat... "MEA CULPA". Együtt szurkoltunk az Argentinok ellen a Brazíliai világbajnokság negyeddöntőjében, mint azt bizonyára tudjátok kevés sikerrel.

A hét zárásaként egy közel 2 órás kiszáradásig játszott lábteniszesfocimeccses megőrülésen vettem részt. Majd a HORVÁTORSZÁGI nyaralással kapcsolatos meetingen is tiszteletemet tettem.
Ami a tárgyhetünk első napját illeti, amit eddig csak sejtettetek immár hivatalos... újabb nagybetűs BARÁTRA tettem szert. Szerencsére a dolog kölcsönös. A leányzó - kinek személyiségét fedje jótékony homály - nevezzük MISS GERMANY-nek nagyon empatikus, kedves. Nem az a "mindennap beszélünk barát" hanem az a fajta aki akkor van ott amikor tényleg igazán nagy szükséged van rá. Na ő ilyen, biztosan válaszol, meghallgat, lesz 1-2 jó szava... de azt hiszem nem kell jellemeznem milyen is egy ilyen EMBER, hiszen mindenki életében van, sőt KELL lennie ilyen személynek.
Ezen sorok írója -akinek most éppen a present simple és a past perfect közti különbségeket kéne kutatni - azon kivételesen szerencsés emberek közé tartozik akinek megadatott hogy több ilyen személy is legyen a közelében... Azt hiszem ez talán az 500 napos nyár legnagyobb "ajándéka"

u.i - a héten megkapjátok a "DÁVID SZENVEDÉSEI" című videó 2. részét

2014. július 3., csütörtök

Dávid szenvedései - 1. rész

Újra a nettsztyeppét koptatom!

Mérföldkövéhez érkezett a BLOG, ugyanis az első szöveges-videós bejegyzést teszem közzé. A történet lényege, hogy DSTV, ahol dolgozom, kapott egy felajánlást, a "MAXPAIN" edzőteremtől. Miszerint Összeállítanak egy 4 hetes, 12 alkalmat magában foglaló edzéstervet, amely a funkcionális erőt - eddig nem hittem hogy nekem van ilyen - fejleszti. Az alábbi videó az első edzésen készült.

Valószínűleg még 3 ehhez hasonló audiovizuális szenvedésem lesz közzétéve a blogon. Az első edzés utána tapasztalatokról legyen elég annyi, hogy olyan izmaim is fájnak, amikről nem is tudtam hogy léteznek. Szóval elég megterhelő tréningről van szó!

Ezen sorok írása közben már a második edzésen is túl vagyok, és tény hogy az edzés maga semmivel sem lett könnyebb, másnap azaz csütörtökön zokogás nélkül tudtam kikecmeregni az ágyból...haladás

Az alábbi videóban lehet nyomon követni a kínlódásomat. A videó a DSTV engedélyével kerülhetett fel a blogra - köszönet érte