2015. november 28., szombat

"Búcsú a fegyve...vagyis a kisHÚGomtól"

Nos igen!

Hugi elköltözött! Miután majd az örömtüzek kialszanak - merthogy ez még nem történt meg - biztos elgondolkozom azon hogy ez most más mint a "többi"! Bár az elmúlt 4 évben nem sok időt töltöttünk együtt - üdv Debrecen - ezúttal nem a tanulmányai miatt lépett le a kisAGYszony az ország másik végébe.

Hanem a "fehér lovag" miatt. Aki egyelőre tényleg fehér - nem véletlenül hívom "SÓGORNAK" - remélem ez így is marad, máskülönben... de nem lesz máskülönben. Nem éretlen tizenévesként lépett le, akinek filmtörténeti alul műveltsége sosem látott mélységekben van. Hanem felnőtt nőként, hozott egy felelősségteljes döntést, akinek filmtörténeti alul műveltsége sosem látott mélységekben van. - érzitek a különbséget ugye?

Nos meg kell mondjam, bátor döntés, és remélem, hogy be is jön, hiszen a szobáját már kiadtuk és így talán a szülők is felismerik, apuci és anyuci szeme fénye FELNŐTT - amúgy meg mélységesen felháborít a tény, hogy ezt a címet elbitorolta ez a kis semmirekellő -.

Na igen a szülők. Persze, tudom ameddig nekem nem lesz gyerekem, nem vagyok kompetens a témában, hiszen nem tudhatom milyen az amikor, nem egy buliba, egy hétvégére, vagy egy hétre engeded el a csemetéd, hanem gyakorlatilag élete hátralevő részére... felteszem roppant kemény érzés lehet, és bár palástolják, azért vannak repedések azon a bizonyos falon.

Lényeg ami a lényeg, legyen bárhol, TAPOLCÁN, DEBRECENBEN esetleg a TATUINON, a kishölgy, nekem mindig az a gyönyörű pofozni való idióta marad akit HUGOMnak, SZTYUInak, BJÚnak, BJÚTORNAK .....szólíthatok

És az, hogy az első képen szereplő, vinnyogó,zabáló,kacsaszájú babából, lehet a második képen szereplő dáma... erőt ad, hogy az ágyból felkelve, ne tegyek háztartási hipót a reggeli zabkásámba!



2015. november 24., kedd

Fizetek egy sört, ha nem nézitek meg az új JAMES BOND filmet - kritika

De tényleg!

Úristen ezt a sz@rt! Régen ültem be akkora várakozással egy filmre, majd estem akkorát pofára mint a SPECTRE esetében! Hol is kezdjem? A főcím?! Nézzétek, én bírom SAM SMITH brutálisan magas hangját, és maga a szám nem is lenne rossz - bár szerintem messze van a jótól, de ez nézőpont kérdése - lényeg ami a lényeg ez nem egy BOND film főcímdalának való produktum.

Aztán a történet? Azzal akkora gondjaim nincsenek, hiszen aktuálpolitikát és a világ viszonyát tekintve a terrorizmushoz, és az ehhez köthető megfigyelési hullámhoz eléggé időszerű. Na de a megvalósítás... merő unalom. A dialógusok elcsépeltek, a karakterek súlytalanok, a váratlan fordulatokból pedig kevesebb van mint MADRID gólból egy EL CLÁSICÓ-n. A pontra az "I"-t pedig az tette fel amikor megkérdeztem a film 3/4-nél, hogy "aha, miért kéne utálnom nekem a rossz fiút alakító CHRISTOPH WALZ-ot?" - Merthogy erre semmiféle okot nem szolgáltat, de erre nincs is ideje, hiszen alig van vásznon.

És ha már CHRISTOPH WALZ! A színészek, te jó isten! DANIEL CRAIG hiba nélkül hozza a széria legsemmilyenebb alakítását! A fent említett Osztrák "sógor" a film utolsó harmadát leszámítva nem is látható. LEA SEYDOUX - bocsi kislány elírtam a neved - pedig nekem nagyon hideg, és mindenféle kisugárzást mellőz...

Végül de nem utolsó sorban jöjjenek a film hülyeségei, amelyekre az alkotás saját maga hívja fel a figyelmet! Ki a f@szom a DAVE BAUTISTA által alakított "kidobó"? Amikor megfúrják BOND fejét, minden egyes alkalommal kihangsúlyozzák melyik érzékszerve fog romlani! NEM! JAMES erre fittyet hányva ezek után sem tompul, és sebészi precizitással számol fel minden útjába kerülő ellenállást, meg sem szédül...

Ami megmenti - valamelyest - ezt a filmet a teljes csődtől, az a látvány, és a korrekt akció. Az tényleg remekül sikerült. De az emberfia mégiscsak többet várna egy BOND filmtől, főleg ha olyan kifogástalan elődökkel büszkélkedhet mint a CASINO ROYALE vagy a SKYFALL!

Egy jó tanács a végére, inkább nézzétek meg ez utóbbi kettőt, mintsem a SPECTRE-t.



2015. november 19., csütörtök

Ilyet én még nem éltem!

Legalábbis ezidáig nem!

30 év után a Magyar felnőtt férfi labdarúgó válogatott kijutott egy világversenyre. (hatásszünet) Az első dolog ami eszembe jut erről, hogy WOW! Nem gondoltam volna, azt hogy hajas fejjel megélem, hogy a "sajátjaimért" szoríthatok egy nemzetközi tornán. - labdarúgás terén legalábbis.

A második dolog ami felvillan, az az, régen láttam azt, hogy a CSAPAT nem ismert elveszett labdát, kúszott-mászott és párharcot lezáró hármas sípszó után, teljesen jogosan örömködtünk a "haverral" és megérdemeltnek éreztük a kijutást. Úgy gondolom ez férfi munka volt.

Ami azonban elszomorított, hogy nagyon sok "károgó" ilyenkor sem képes elismerni, azt amit a válogatott elért! Mélységesen elszomorít, hogy persze "ennyi pénzből könnyű", illetve a technikai sportokban jeleskedőknek "miért nem jár ez az elismerés" stb... - hozzászólások. Miért nem tudunk örülni annak amit bármely magyar sportoló, elért? Legyen az sportágtól független! Hiszen azt a sikert, Magyarként érte el! Másfelől jogos, hiszen számos olyan sportág van, amelyben jóval kevesebb pénzből, jóval nagyobb sikereket érnek el.

De mindazt láthattuk, a siker, minden sportágban mást jelent! Most ez van, ennek kell!!!!!!! örülni! Az internetet bejárt ünneplésről készült videók pedig...azt hiszem visszaadják, mennyit jelent a labdarúgóknak, és az országnak, ez a siker.



2015. november 15., vasárnap

Je m'en excuse

Ennek a bejegyzésnek nem kéne léteznie...
...több okból sem

"First of all" - mert ezt a bejegyzést a kis húgomnak akartam szentelni! talán majd a következőt...

"Second hand" -  mert nem vagyok FRANCIA - saaay whaaat - sőt tovább megyek, kifejezetten nem kedvelem őket. Amellett hogy a napkirály-t még bírtam, támogatom a trianoni nagy kastély téglánkénti elhordását, mi több Zidane személyisége a futballpályán kifejezetten irritáló volt számomra - félre értés ne essék a futballtudását emellett elismerem.

"furthermore" - mert a fent leírtak ellenére, mélységes szomorúsággal keveredő dühvel, és megrökönyödéssel tölt el az, ami pénteken este Párizsban történt.

"last but not least" - mert egyáltalán megtörténhetett ami végül meg is történt...

Felteszem a Párizsban történtekről senkinek nem kell beszámolni, hiszen minden tv, rádió, illetve internetes hírportál ezzel van tele - jogosan! csaknem 150 ember meghalt és több százan még ezekben a percekben is kórházban vannak.
Felfoghatatlan! Sétálsz haza és egyszer csak bumm... aztán minden elsötétül. Nem tudod, ki, miért de beléd lőtt párat, vagy éppen felrobbantott melletted valamit! Ezen sorok írása közben sem értem, hogyan lehet képes valaki ártatlanokra tüzet nyitni, és miért? Hogy veszi ahhoz a bátorságot a jogot, hogy az a..................................

Ahogy olvasom a cikkeket, a merénylőkről egyre több minden derül ki, hogy honnan, melyik országon keresztül érkeztek a Franciákhoz... abba bele sem merek gondolni a migránsokkal együtt, hány hozzájuk hasonló, elvetemült vallási fanatikus érkezett Európába. Mert hogy jöttek páran, efelől ne legyen kétségünk. Ki vagy mi lesz a következő?

Ebből fakad a következő gondolatom. Elmenjek e a januári IMAGINE DRAGONS koncertre, amire már megvan a jegy? Hiszen ezek szerint sehol nem lehetünk/vagyunk biztonságban. Bárhol, bármikor megtörténhet egy párizsi mészárláshoz hasonló. 

Ilyen és ehhez hasonló gondolatok cikáznak a fejemben a vasárnap reggeli tea közben. Nos azt hiszem ez a legvégső ok ami miatt nem kellene léteznie ennek a bejegyzésnek. És bár, én nem cseréltem le a profilképemet, így fejezem ki 

"SAJNÁLOM" - Je m'en excuse

2015. november 12., csütörtök

ÉLŐzés na meg a "DSBABY"

Halihó!

Nagyjából egy éve történt amikor nagy büszkeséggel újságoltam, hogy "karrierem" mérföldkőhöz érkezett. Akkor azzal dicsekedtem nektek, hogy első alkalommal adhattam le anyagot a királyi televíziónak azaz az MTV-nek! Nos így egy évvel később már be is jelentkezhettem a fent említett csatornához egy rendezvényről, amely nevezetesen egy elektromos töltőállomás avatóünnepsége volt. Az alábbi linken pedig meg is tekinthetitek a "produkciómat" nagyjából 1 óra 22 percnél

 http://www.mediaklikk.hu/video/ma-delelott-2015-11-11-i-adas/

A másik jeles esemény pedig, hogy az egyik "szuperanyu" a szerkesztőségben járt, és ha már itt volt behozta a "szuperbabát" is. Mi pedig - már aki benn volt - rögvest le is csaptunk a csöppségre. Meg kell mondjam nem "ilyen" babákhoz szoktam, mármint sokkal pufókabb bébikkel hoz össze mostanság a sors, de ez nem von le semmit LADY LAURA cukiságából... rettentően aranyos. Bizonyságul álljon itt néhány kép "pózolj BABÁVAL" címszó alatt.








2015. november 8., vasárnap

7közNapok

Na mizzu?

Semmi különös, köszi hogy kérded! Minden rendben. November első napjaiban megkaptam a "szokásos" náthát, csak hogy ez az év se múljon el betegség nélkül. Rettenetes volt! Az egyetlen dolog ami életben tartott, hogy elrajtolt az NBA idei szezonja!

Átvészelve a "nehéz napokat" szerda este egy rettenetesen vicces történetnek lehettem részese, még most is könnyesre röhögöm magam, de a hölgyemény jó hírének - van neked ilyen kedves "tudod ki" ? - védelme érdekében ez maradjon titok.

Aztán csütörtök és pénteken KAPOSVÁRON voltam, a főnököm társaságában a Helyi Televíziók Országos Egyesületének találkozóján. Életem első ilyen rendezvénye volt, ráadásul a két napos "eventnek" helyet adó település is rettenetesen szép, szóval kellemes élményekkel gazdagodtam. Hjaj ha a ROTONDA mesélni tudna... elérkezünk a hétvégéhez! 

De előbb még megérkezett amire mindenki várt a WARCRAFT film trailere! És úristen mennyire laza, mennyire CGI, és mennyire várom... az egyetlen játék, amely a mai napig is képes lekötni. Első blikkre nagyon hangulatos, remélem a mozgóképes megvalósítás is jól sikerült! Aki esetleg lemaradt volna - (van ilyen???) íme:

2015. november 3., kedd

No SHave - NOvember, egy picit másképp

Szóval a MOVEMBER!

A mozgalom 1999-ben indult, azzal a céllal hogy felhívja a férfiak figyelmét arra, hogy minél többen menjenek el prosztata rák szűrésre, hiszen az idejében felismert daganatos megbetegedés gyógyítható. Az elnevezés pedig az angol "moustache" (bajusz) valamint november szavak összerántásából született.

Majd elfelejtem a mozgalomban részt vevők, pontosabban az ahhoz csatlakozók november hónapban nem borotválkoznak és/vagy bajuszt növesztenek.  Látjátok, ennyire egyszerű a mozgalomhoz való csatlakozás! Már ami a férfiakat illeti. Természetesen ismerek olyan nőt aki gond nélkül megállná a helyét egy ilyen "versenyben" is.

Nos az idei évben jómagam is csatlakoztam a mozgalomhoz. Nem tagadom személyes érintettség is munkált bennem, hiszen a családban volt két olyan haláleset amelyeknek nem prosztatarák, de daganatos megbetegedés volt az okozója. Másrészt azt hiszem, ez egy nagyon vicces, és igazán jó megközelítése egy amúgy véresen komoly témának. És bár jómagam elég messze vagyok attól, hogy prosztata vizsgálatra kelljen járnom (40 év fölött évente ajánlatos) biztos vagyok benne, hogy az ellenőrzés minden kellemetlenségével együtt, jóval kellemesebb mint a halál...

Egyúttal bevallom, én egy picit másképp állok a dologhoz, mint ahogyan az hivatalos "versenykiírásban" le van fektetve. Jó magam ugyanis már jó ideje "borostás" létnek örvendek, de ha már MOVEMBER megfogadtam, hogy ebben a hónapban nem "nyírom" magam hanem hagyom hadd nőjön a végtelenségig szakáll uraság. Az alábbi képen láthatjátok hogyan is nézünk ki, most!


2015. november 1., vasárnap

most akkor HALLOWEEN, MINDENSZENTEK vagy HALOTTAK NAPJA...

Hali, csak én!

Október utolsó, valamint november első napjaiban - kulturális hovatartozástól függetlenül - azokra emlékezünk akik már nincsenek velünk! Ahogyan ZORÁN is megénekelte "kell ott fenn egy ország" - azt hiszem ez a legfontosabb!

Nos az internetet böngészve számtalan olyan kommentbe/írásba botlottam amelyek ostorozzák a nyugati hagyományokat, illetve hogy "Magyarországon nem HALLOWEEN van hanem Halottak napja, és Mindenszentek" - ez ordas nagy baromság!

Nos Halloween október 31-én van és nem a sokak által megköpködött AMERIKA ennek az ünnepnek a szülőhazája, hanem bizony ez is Európából, a keltáktól átvett hagyomány. Míg a mindenszentek vagy mindszentek november 1-je, A Halottak napja pedig november 2-a.

A fenti kis agytornával, csak arra próbálom ösztönözni a kedves olvasóközönséget, hogy teljesen fölösleges, és nem mellesleg illegitim dolog, egy másik kultúra hagyományait bolygatni, illetve bántani. Aki pedig úgy érzi szeretné itt ebben az országban egy másik kultúrkör örökségét feleleveníteni annak, szíve joga ezt megtenni. Véleményem szerint ettől még távolról sem lesz valaki sem hazaáruló, sem magyartalan. Egyszerűen csak nyitott.

Ahogyan a bejegyzés elején már leírtam, ez az "ünnep" azért van, hogy nemtől, rassztól, kulturális hovatartozástól függetlenül emlékezzünk azokra akik nincsenek velünk. És bár ebben az évben nem adatott meg a lehetőség, hogy kimenjek a temetőbe, azért itt a 37-es kollégiumban meggyújtok egy mécsest...

...Mindazokért, kiket nem láttunk már régen,
Akik velünk együtt ünnepelnek az égben,
Kiknek őrizgetjük szellemét,
Mindazokért egy-egy gyertya égjen....