2015. november 24., kedd

Fizetek egy sört, ha nem nézitek meg az új JAMES BOND filmet - kritika

De tényleg!

Úristen ezt a sz@rt! Régen ültem be akkora várakozással egy filmre, majd estem akkorát pofára mint a SPECTRE esetében! Hol is kezdjem? A főcím?! Nézzétek, én bírom SAM SMITH brutálisan magas hangját, és maga a szám nem is lenne rossz - bár szerintem messze van a jótól, de ez nézőpont kérdése - lényeg ami a lényeg ez nem egy BOND film főcímdalának való produktum.

Aztán a történet? Azzal akkora gondjaim nincsenek, hiszen aktuálpolitikát és a világ viszonyát tekintve a terrorizmushoz, és az ehhez köthető megfigyelési hullámhoz eléggé időszerű. Na de a megvalósítás... merő unalom. A dialógusok elcsépeltek, a karakterek súlytalanok, a váratlan fordulatokból pedig kevesebb van mint MADRID gólból egy EL CLÁSICÓ-n. A pontra az "I"-t pedig az tette fel amikor megkérdeztem a film 3/4-nél, hogy "aha, miért kéne utálnom nekem a rossz fiút alakító CHRISTOPH WALZ-ot?" - Merthogy erre semmiféle okot nem szolgáltat, de erre nincs is ideje, hiszen alig van vásznon.

És ha már CHRISTOPH WALZ! A színészek, te jó isten! DANIEL CRAIG hiba nélkül hozza a széria legsemmilyenebb alakítását! A fent említett Osztrák "sógor" a film utolsó harmadát leszámítva nem is látható. LEA SEYDOUX - bocsi kislány elírtam a neved - pedig nekem nagyon hideg, és mindenféle kisugárzást mellőz...

Végül de nem utolsó sorban jöjjenek a film hülyeségei, amelyekre az alkotás saját maga hívja fel a figyelmet! Ki a f@szom a DAVE BAUTISTA által alakított "kidobó"? Amikor megfúrják BOND fejét, minden egyes alkalommal kihangsúlyozzák melyik érzékszerve fog romlani! NEM! JAMES erre fittyet hányva ezek után sem tompul, és sebészi precizitással számol fel minden útjába kerülő ellenállást, meg sem szédül...

Ami megmenti - valamelyest - ezt a filmet a teljes csődtől, az a látvány, és a korrekt akció. Az tényleg remekül sikerült. De az emberfia mégiscsak többet várna egy BOND filmtől, főleg ha olyan kifogástalan elődökkel büszkélkedhet mint a CASINO ROYALE vagy a SKYFALL!

Egy jó tanács a végére, inkább nézzétek meg ez utóbbi kettőt, mintsem a SPECTRE-t.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése