2015. november 15., vasárnap

Je m'en excuse

Ennek a bejegyzésnek nem kéne léteznie...
...több okból sem

"First of all" - mert ezt a bejegyzést a kis húgomnak akartam szentelni! talán majd a következőt...

"Second hand" -  mert nem vagyok FRANCIA - saaay whaaat - sőt tovább megyek, kifejezetten nem kedvelem őket. Amellett hogy a napkirály-t még bírtam, támogatom a trianoni nagy kastély téglánkénti elhordását, mi több Zidane személyisége a futballpályán kifejezetten irritáló volt számomra - félre értés ne essék a futballtudását emellett elismerem.

"furthermore" - mert a fent leírtak ellenére, mélységes szomorúsággal keveredő dühvel, és megrökönyödéssel tölt el az, ami pénteken este Párizsban történt.

"last but not least" - mert egyáltalán megtörténhetett ami végül meg is történt...

Felteszem a Párizsban történtekről senkinek nem kell beszámolni, hiszen minden tv, rádió, illetve internetes hírportál ezzel van tele - jogosan! csaknem 150 ember meghalt és több százan még ezekben a percekben is kórházban vannak.
Felfoghatatlan! Sétálsz haza és egyszer csak bumm... aztán minden elsötétül. Nem tudod, ki, miért de beléd lőtt párat, vagy éppen felrobbantott melletted valamit! Ezen sorok írása közben sem értem, hogyan lehet képes valaki ártatlanokra tüzet nyitni, és miért? Hogy veszi ahhoz a bátorságot a jogot, hogy az a..................................

Ahogy olvasom a cikkeket, a merénylőkről egyre több minden derül ki, hogy honnan, melyik országon keresztül érkeztek a Franciákhoz... abba bele sem merek gondolni a migránsokkal együtt, hány hozzájuk hasonló, elvetemült vallási fanatikus érkezett Európába. Mert hogy jöttek páran, efelől ne legyen kétségünk. Ki vagy mi lesz a következő?

Ebből fakad a következő gondolatom. Elmenjek e a januári IMAGINE DRAGONS koncertre, amire már megvan a jegy? Hiszen ezek szerint sehol nem lehetünk/vagyunk biztonságban. Bárhol, bármikor megtörténhet egy párizsi mészárláshoz hasonló. 

Ilyen és ehhez hasonló gondolatok cikáznak a fejemben a vasárnap reggeli tea közben. Nos azt hiszem ez a legvégső ok ami miatt nem kellene léteznie ennek a bejegyzésnek. És bár, én nem cseréltem le a profilképemet, így fejezem ki 

"SAJNÁLOM" - Je m'en excuse

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése