2015. december 31., csütörtök

Ilyen volt 2015!

Na de milyen is (volt) pontosan?

Rögtön az év elején negyedszázados az-az 25 éves lettem! Így kijelenthetem roham léptekkel közeledem a "harmadik X" felé. Ezt leszámítva az év első fele viszonylagos nyugalomban telt. A DPASE kiesett az NB1-ből, a tetoválásom is készülgetett.

A nyár a maga nemében ismét király volt. A szerkesztőség elköltözött, hőhullámok jöttek-mentek, a JURASSIC WORLD soha nem látott bevételi rekordot döntött, a főnökömmel kékre-zöldre vertük egymást egy bokszmeccs keretében. Nyaralni is voltam, majd INGYEN ÖLELÉSEKET osztogattam végül sikeres nyelvvizsgát tettem.

Az őszt rögtön egy szobafelújítással kezdtem, amelyről több bejegyzés is született, hiszen számomra ez volt az egyik legfontosabb momentuma az évnek. Megrendeltem az IMAGINE DRAGONS koncertje a jegyemet, valamint megszületett a legújabb családtagunk ZSÓFIA a husikirály(lány). A magyar válogatott sok év után kijutott a jövő évi labdarúgó Európa bajnokságra, az év megkoronázásaként pedig végre megérkezett az új STAR WARS.

Nos ennyit a naptár szerint még idei, de gyakorlatilag már tavalyi 2015-ös évről. Eseménydús és elnagyolt összefoglaló volt, hiszen számtalan dolgot kihagytam, de mindent egybe vetve remek esztendőt hagyok magam mögött. Ma éjfélkor újabb 5(!) dolgot tűzök ki magam elé, és igyekszem jövőre megvalósítani is azokat. A tavalyiakat szerencsére sikerült elérnem, így az önmagamba vetett hitem, továbbra is töretlen.

 És hogy milyen lesz 2016? jövő ilyenkor megmondom! BUÉK!


2015. december 28., hétfő

Star Wars VII - kritika

Sziasztok!

Most hogy az ünnepeket végre magunk mögött tudjuk, újra jelentkezem, ezúttal az e havi soros kritikával. Ami nem is szólhat másról mint a STAR WARS legújabb részéről, amelyet volt szerencsém - az éjféli vetítésnek köszönhetően - az elsők között megnézni. Mint azt a blog követői tudják ez a "franchise" különleges helyet foglal el a világomban, így nem lehetett kérdés amint megjelenik az új epizód ezt veszem górcső alá!

Nos mielőtt mélyebben belemennék az elemzésbe, a hozzám hasonló keményvonalas rajongók jó ha tudják EZ A FILM "OKÉ"! Visszaadja azt az érzést, azt a világot, elkalauzol abba a bizonyos messzi-messzi galaxisba, amelybe az 1977-es eredeti film is. A szettdizájn, a díszletek, a jól megkoreografált - de nem szétefektelt és túlspilázott - fénykardpárbajok, az x-szárnyúak... minden megvan! Ergo amiért szeretni lehetett KELLETT a 4-5-6 részt az itt is remek.

JJ Abrams remekül alkotta meg az új karaktereket, mindenkit részletesen bemutat - jókat és rosszakat egyaránt - emellett minden régi visszahozott szereplő kap egy kisebb-nagyobb biccentést, ezzel is kedvezve a rajongóknak.

Jöjjenek a "baljósárnyak"! Nos ez nem lesz könnyű, de ez a film még egy olyan hívő SITHLOVAGNAK is mint én, ez a film "OKÉ" és nem több. Ha nagyon szőrszálhasogató akarnék lenni, azt is mondhatnám ez a film nem több, mint az új remény digitálisan felújított változata. Gyakorlatilag ugyanazok a karaktertípusok, mi több a történetvezetés is ugyanaz, mint a fent említett epizódnál!

A karakterekkel is lenne némi gondom, hiszen az újonnan behozott szereplők jellemvonásai is kísérteties egyezést mutatnak a korábbiakéval, így szerintem jó néhány spoilerre rá lehet jönni, ami ugyan ebbe a részbe még nincs elsütve, de eléggé "levágós" a szitu.

Picit az volt az érzésem, mintha JJ és a DISNEY egy gondosan és jól megkoreografált bevásárló lista alapján készítették volna el a filmet. Mindent belepakoltak ami a korábbiakból jó volt. Ami persze nem baj, de azért egy cseppnyi eredetiséget nem ártott volna belepasszírozni a filmbe, akkor kiváló lehetett volna így, pusztán "oké".




2015. december 24., csütörtök

Karácsony - avagy ünnepelni az ünnepben

Persze tudom, most ennek van itt az ideje, így kézenfekvő erről az ünnepről írnom! A cím talán egy kicsit megtévesztő lehet, ezért elsőként tisztázzuk! Az elmúlt hetekben volt szerencsém - ismét - forgatni a kedvenc görög katolikus parókusommal, nyilván a KARÁCSONY apropóján! Az ő száját hagyta el a címben is elhangzó mondat, miszerint "fontos hogy ne csak a külsőségekre adjunk, aki így tesz, az igazából az ünnep mellett ünnepel". Ekkor tettem fel a kérdést magamnak mit is jelent nekem Morváék Dávidjának/BATMANNEK a karácsony?

Mint azt tudjátok nem vagyok vallásos ember. A karácsony pedig pont hogy egy keresztény ünnep. Persze mindenki tudja hogy a "pogány" kultúrkörben is elterjedt volt a téli napforduló megünneplése, később a Rómaiaknál a Szaturnália megtartása, de tényleges legitimitást akkor kapott ez az egész amikor a "megváltó" megszületett. Onnantól vált világszerte ismert és elismert "jeles nappá" és úgy karácsonnyá a karácsony!

A történeti áttekintés után, nézzük mit jelent nekem a karácsony? Személy szerint imádom ezt az ünnepet és az ezt övező hájpot! Mindenki süt főz, pörög ajándékot vesz/készít mákos bejglivel kevert fenyőillat lengi be az egész házat. De ami a legfontosabb, hogy ezekben a napokban együtt van a család! Mindenki örül a másiknak, őszintén. Véleményem szerint ez a legjobb az egészben, félre tesszük a napi gondokat bajokat, és együtt vagyunk. Nekem ezt jelenti ünnepelni az ünnepben!

Baromi Boldog Karácsonyt Mindenkinek!


2015. december 21., hétfő

Megtörni a csendet

Igen erre hivatott ez a bejegyzés!

Napra pontosan két hét telt el azóta, hogy legutóbb a nettsztyeppe eme kietlen szegletére tévedtem volna, és koptattam a virtuális papírt. Sajnálom, de az utóbbi időszak baromi megterhelő volt munka szempontjából, rossz anyagot pedig nem szerettem volna kiadni a kezeim közül, ezért is váratott magára eddig az új bejegyzés!

De eddig tartott a panaszkodás része az irománynak, hiszen sok egészen remek dolog is történt. Egyrészt a stábbal részt vettünk a STAR WARS VII éjféli premierjén. Ami egyrészt azért jó dolog mert nekem ez volt az első olyan alkalom, amikor a szó legszorosabb értelmében premiernek lehettem részese, másfelől, pedig már több posztban is hangsúlyoztam, hogy mennyire odáig vagyok ezért az univerzumért. - erről egyébként még ebben a hónapban várható egy kritika is.

Az elmúlt hét, pedig ahogyan már mondtam munkával telt. Ilyenkor a szerkesztőségben mindenki egy picit megőrül. Ennek ékes bizonyítéka az alábbi videó, amivel meg is köszönöm a figyelmet, erre az alkalomra. Hamarosan jövök!

2015. december 7., hétfő

Beszámoló

Nos igen, tudom ennél fantáziátlanabb és egysíkúbb bejegyzés címet keresve sem találhattam volna. Ezúttal sajnos, addig halogattam az "írást" hogy annyi mindenről kellene blogoljak ezáltal pedig olyan kurta-furcsa címet tudnék csak adni az irománynak, mint "MOVEMBERES TETOVÁLÓS BATMAN", vagy "SZAKÁLLAS TETOVÁLÁS" esetleg az "IGAZSÁG és a SZAKÁLL hajnala meg egy kis TETOVÁLÁS" és ehhez hasonlók.

Szóval kezdjük az elején. Véget ért a November (say whaaaaat?) és ezáltal a movember is. Mint azt tudjátok az idei év 11. hónapjában én sem sokat borotválkoztam, így szakállam - merthogy ez már túlnőtt a "borostán" - eddig sosem látott méreteket öltött. Bár be kell valljam azért picit "csaltam", hiszen legalább 2 hetente megigazítottam arcszőrzetemet, hogy mégse egy hajléktalan igényességével álljak a kamerák elé/mögé.

Második igencsak jelentős esemény volt a múlt héten, hogy folytatódott a "TATTOO SAGA" és végre belátható közelségbe került a befejezés. Meg kell mondjam, ez volt az eddigi legfájdalmasabb, és legkellemetlenebb rész, ugyanakkor bátran állíthatom, megéri/megérte! (folyt. köv. FEBRUÁRBAN)

Last but not least kijött a BATMAN VS SUPERMAN - DAWN OF JUSTICE című film második előzetese... A trailert látva pedig csak 1 kérdésem van. MENNYIRE ŰBER MEGAGIGABRUTÁL jó ez a film?


Jelen pillanatban, nagyon jó ötletnek tűnik hibernáltatni magam, hogy aztán jövő márciusban, amikor a film kijön újult erővel vethessem rá magam.

P.S - persze csak a december 18-i STAR WARS után



2015. december 2., szerda

Újabb MÉRFÖLDkavics - videó

Bizony!

Magazinom a KISPAD ezen a héten százados lett, ergo a századik adás is elkészült. eme jeles Jubileum alkalmából, két rendhagyó audiovizuális alkotás is helyet kapott a műsorban! Az első videó a "bakikat és okkal kimaradt jeleneteket" tartalmazza! Jó szórakozást!

A második videóban pedig stúdióbeszélgetést készítettem saját magammal! Persze tudom, belőlem olykor még egy is sok, és a világ nincs felkészülve két ÉNre, de nagyon jó volt elkészíteni és leforgatni! Ezért köszönet a STÁBnak.

2015. november 28., szombat

"Búcsú a fegyve...vagyis a kisHÚGomtól"

Nos igen!

Hugi elköltözött! Miután majd az örömtüzek kialszanak - merthogy ez még nem történt meg - biztos elgondolkozom azon hogy ez most más mint a "többi"! Bár az elmúlt 4 évben nem sok időt töltöttünk együtt - üdv Debrecen - ezúttal nem a tanulmányai miatt lépett le a kisAGYszony az ország másik végébe.

Hanem a "fehér lovag" miatt. Aki egyelőre tényleg fehér - nem véletlenül hívom "SÓGORNAK" - remélem ez így is marad, máskülönben... de nem lesz máskülönben. Nem éretlen tizenévesként lépett le, akinek filmtörténeti alul műveltsége sosem látott mélységekben van. Hanem felnőtt nőként, hozott egy felelősségteljes döntést, akinek filmtörténeti alul műveltsége sosem látott mélységekben van. - érzitek a különbséget ugye?

Nos meg kell mondjam, bátor döntés, és remélem, hogy be is jön, hiszen a szobáját már kiadtuk és így talán a szülők is felismerik, apuci és anyuci szeme fénye FELNŐTT - amúgy meg mélységesen felháborít a tény, hogy ezt a címet elbitorolta ez a kis semmirekellő -.

Na igen a szülők. Persze, tudom ameddig nekem nem lesz gyerekem, nem vagyok kompetens a témában, hiszen nem tudhatom milyen az amikor, nem egy buliba, egy hétvégére, vagy egy hétre engeded el a csemetéd, hanem gyakorlatilag élete hátralevő részére... felteszem roppant kemény érzés lehet, és bár palástolják, azért vannak repedések azon a bizonyos falon.

Lényeg ami a lényeg, legyen bárhol, TAPOLCÁN, DEBRECENBEN esetleg a TATUINON, a kishölgy, nekem mindig az a gyönyörű pofozni való idióta marad akit HUGOMnak, SZTYUInak, BJÚnak, BJÚTORNAK .....szólíthatok

És az, hogy az első képen szereplő, vinnyogó,zabáló,kacsaszájú babából, lehet a második képen szereplő dáma... erőt ad, hogy az ágyból felkelve, ne tegyek háztartási hipót a reggeli zabkásámba!



2015. november 24., kedd

Fizetek egy sört, ha nem nézitek meg az új JAMES BOND filmet - kritika

De tényleg!

Úristen ezt a sz@rt! Régen ültem be akkora várakozással egy filmre, majd estem akkorát pofára mint a SPECTRE esetében! Hol is kezdjem? A főcím?! Nézzétek, én bírom SAM SMITH brutálisan magas hangját, és maga a szám nem is lenne rossz - bár szerintem messze van a jótól, de ez nézőpont kérdése - lényeg ami a lényeg ez nem egy BOND film főcímdalának való produktum.

Aztán a történet? Azzal akkora gondjaim nincsenek, hiszen aktuálpolitikát és a világ viszonyát tekintve a terrorizmushoz, és az ehhez köthető megfigyelési hullámhoz eléggé időszerű. Na de a megvalósítás... merő unalom. A dialógusok elcsépeltek, a karakterek súlytalanok, a váratlan fordulatokból pedig kevesebb van mint MADRID gólból egy EL CLÁSICÓ-n. A pontra az "I"-t pedig az tette fel amikor megkérdeztem a film 3/4-nél, hogy "aha, miért kéne utálnom nekem a rossz fiút alakító CHRISTOPH WALZ-ot?" - Merthogy erre semmiféle okot nem szolgáltat, de erre nincs is ideje, hiszen alig van vásznon.

És ha már CHRISTOPH WALZ! A színészek, te jó isten! DANIEL CRAIG hiba nélkül hozza a széria legsemmilyenebb alakítását! A fent említett Osztrák "sógor" a film utolsó harmadát leszámítva nem is látható. LEA SEYDOUX - bocsi kislány elírtam a neved - pedig nekem nagyon hideg, és mindenféle kisugárzást mellőz...

Végül de nem utolsó sorban jöjjenek a film hülyeségei, amelyekre az alkotás saját maga hívja fel a figyelmet! Ki a f@szom a DAVE BAUTISTA által alakított "kidobó"? Amikor megfúrják BOND fejét, minden egyes alkalommal kihangsúlyozzák melyik érzékszerve fog romlani! NEM! JAMES erre fittyet hányva ezek után sem tompul, és sebészi precizitással számol fel minden útjába kerülő ellenállást, meg sem szédül...

Ami megmenti - valamelyest - ezt a filmet a teljes csődtől, az a látvány, és a korrekt akció. Az tényleg remekül sikerült. De az emberfia mégiscsak többet várna egy BOND filmtől, főleg ha olyan kifogástalan elődökkel büszkélkedhet mint a CASINO ROYALE vagy a SKYFALL!

Egy jó tanács a végére, inkább nézzétek meg ez utóbbi kettőt, mintsem a SPECTRE-t.



2015. november 19., csütörtök

Ilyet én még nem éltem!

Legalábbis ezidáig nem!

30 év után a Magyar felnőtt férfi labdarúgó válogatott kijutott egy világversenyre. (hatásszünet) Az első dolog ami eszembe jut erről, hogy WOW! Nem gondoltam volna, azt hogy hajas fejjel megélem, hogy a "sajátjaimért" szoríthatok egy nemzetközi tornán. - labdarúgás terén legalábbis.

A második dolog ami felvillan, az az, régen láttam azt, hogy a CSAPAT nem ismert elveszett labdát, kúszott-mászott és párharcot lezáró hármas sípszó után, teljesen jogosan örömködtünk a "haverral" és megérdemeltnek éreztük a kijutást. Úgy gondolom ez férfi munka volt.

Ami azonban elszomorított, hogy nagyon sok "károgó" ilyenkor sem képes elismerni, azt amit a válogatott elért! Mélységesen elszomorít, hogy persze "ennyi pénzből könnyű", illetve a technikai sportokban jeleskedőknek "miért nem jár ez az elismerés" stb... - hozzászólások. Miért nem tudunk örülni annak amit bármely magyar sportoló, elért? Legyen az sportágtól független! Hiszen azt a sikert, Magyarként érte el! Másfelől jogos, hiszen számos olyan sportág van, amelyben jóval kevesebb pénzből, jóval nagyobb sikereket érnek el.

De mindazt láthattuk, a siker, minden sportágban mást jelent! Most ez van, ennek kell!!!!!!! örülni! Az internetet bejárt ünneplésről készült videók pedig...azt hiszem visszaadják, mennyit jelent a labdarúgóknak, és az országnak, ez a siker.



2015. november 15., vasárnap

Je m'en excuse

Ennek a bejegyzésnek nem kéne léteznie...
...több okból sem

"First of all" - mert ezt a bejegyzést a kis húgomnak akartam szentelni! talán majd a következőt...

"Second hand" -  mert nem vagyok FRANCIA - saaay whaaat - sőt tovább megyek, kifejezetten nem kedvelem őket. Amellett hogy a napkirály-t még bírtam, támogatom a trianoni nagy kastély téglánkénti elhordását, mi több Zidane személyisége a futballpályán kifejezetten irritáló volt számomra - félre értés ne essék a futballtudását emellett elismerem.

"furthermore" - mert a fent leírtak ellenére, mélységes szomorúsággal keveredő dühvel, és megrökönyödéssel tölt el az, ami pénteken este Párizsban történt.

"last but not least" - mert egyáltalán megtörténhetett ami végül meg is történt...

Felteszem a Párizsban történtekről senkinek nem kell beszámolni, hiszen minden tv, rádió, illetve internetes hírportál ezzel van tele - jogosan! csaknem 150 ember meghalt és több százan még ezekben a percekben is kórházban vannak.
Felfoghatatlan! Sétálsz haza és egyszer csak bumm... aztán minden elsötétül. Nem tudod, ki, miért de beléd lőtt párat, vagy éppen felrobbantott melletted valamit! Ezen sorok írása közben sem értem, hogyan lehet képes valaki ártatlanokra tüzet nyitni, és miért? Hogy veszi ahhoz a bátorságot a jogot, hogy az a..................................

Ahogy olvasom a cikkeket, a merénylőkről egyre több minden derül ki, hogy honnan, melyik országon keresztül érkeztek a Franciákhoz... abba bele sem merek gondolni a migránsokkal együtt, hány hozzájuk hasonló, elvetemült vallási fanatikus érkezett Európába. Mert hogy jöttek páran, efelől ne legyen kétségünk. Ki vagy mi lesz a következő?

Ebből fakad a következő gondolatom. Elmenjek e a januári IMAGINE DRAGONS koncertre, amire már megvan a jegy? Hiszen ezek szerint sehol nem lehetünk/vagyunk biztonságban. Bárhol, bármikor megtörténhet egy párizsi mészárláshoz hasonló. 

Ilyen és ehhez hasonló gondolatok cikáznak a fejemben a vasárnap reggeli tea közben. Nos azt hiszem ez a legvégső ok ami miatt nem kellene léteznie ennek a bejegyzésnek. És bár, én nem cseréltem le a profilképemet, így fejezem ki 

"SAJNÁLOM" - Je m'en excuse

2015. november 12., csütörtök

ÉLŐzés na meg a "DSBABY"

Halihó!

Nagyjából egy éve történt amikor nagy büszkeséggel újságoltam, hogy "karrierem" mérföldkőhöz érkezett. Akkor azzal dicsekedtem nektek, hogy első alkalommal adhattam le anyagot a királyi televíziónak azaz az MTV-nek! Nos így egy évvel később már be is jelentkezhettem a fent említett csatornához egy rendezvényről, amely nevezetesen egy elektromos töltőállomás avatóünnepsége volt. Az alábbi linken pedig meg is tekinthetitek a "produkciómat" nagyjából 1 óra 22 percnél

 http://www.mediaklikk.hu/video/ma-delelott-2015-11-11-i-adas/

A másik jeles esemény pedig, hogy az egyik "szuperanyu" a szerkesztőségben járt, és ha már itt volt behozta a "szuperbabát" is. Mi pedig - már aki benn volt - rögvest le is csaptunk a csöppségre. Meg kell mondjam nem "ilyen" babákhoz szoktam, mármint sokkal pufókabb bébikkel hoz össze mostanság a sors, de ez nem von le semmit LADY LAURA cukiságából... rettentően aranyos. Bizonyságul álljon itt néhány kép "pózolj BABÁVAL" címszó alatt.








2015. november 8., vasárnap

7közNapok

Na mizzu?

Semmi különös, köszi hogy kérded! Minden rendben. November első napjaiban megkaptam a "szokásos" náthát, csak hogy ez az év se múljon el betegség nélkül. Rettenetes volt! Az egyetlen dolog ami életben tartott, hogy elrajtolt az NBA idei szezonja!

Átvészelve a "nehéz napokat" szerda este egy rettenetesen vicces történetnek lehettem részese, még most is könnyesre röhögöm magam, de a hölgyemény jó hírének - van neked ilyen kedves "tudod ki" ? - védelme érdekében ez maradjon titok.

Aztán csütörtök és pénteken KAPOSVÁRON voltam, a főnököm társaságában a Helyi Televíziók Országos Egyesületének találkozóján. Életem első ilyen rendezvénye volt, ráadásul a két napos "eventnek" helyet adó település is rettenetesen szép, szóval kellemes élményekkel gazdagodtam. Hjaj ha a ROTONDA mesélni tudna... elérkezünk a hétvégéhez! 

De előbb még megérkezett amire mindenki várt a WARCRAFT film trailere! És úristen mennyire laza, mennyire CGI, és mennyire várom... az egyetlen játék, amely a mai napig is képes lekötni. Első blikkre nagyon hangulatos, remélem a mozgóképes megvalósítás is jól sikerült! Aki esetleg lemaradt volna - (van ilyen???) íme:

2015. november 3., kedd

No SHave - NOvember, egy picit másképp

Szóval a MOVEMBER!

A mozgalom 1999-ben indult, azzal a céllal hogy felhívja a férfiak figyelmét arra, hogy minél többen menjenek el prosztata rák szűrésre, hiszen az idejében felismert daganatos megbetegedés gyógyítható. Az elnevezés pedig az angol "moustache" (bajusz) valamint november szavak összerántásából született.

Majd elfelejtem a mozgalomban részt vevők, pontosabban az ahhoz csatlakozók november hónapban nem borotválkoznak és/vagy bajuszt növesztenek.  Látjátok, ennyire egyszerű a mozgalomhoz való csatlakozás! Már ami a férfiakat illeti. Természetesen ismerek olyan nőt aki gond nélkül megállná a helyét egy ilyen "versenyben" is.

Nos az idei évben jómagam is csatlakoztam a mozgalomhoz. Nem tagadom személyes érintettség is munkált bennem, hiszen a családban volt két olyan haláleset amelyeknek nem prosztatarák, de daganatos megbetegedés volt az okozója. Másrészt azt hiszem, ez egy nagyon vicces, és igazán jó megközelítése egy amúgy véresen komoly témának. És bár jómagam elég messze vagyok attól, hogy prosztata vizsgálatra kelljen járnom (40 év fölött évente ajánlatos) biztos vagyok benne, hogy az ellenőrzés minden kellemetlenségével együtt, jóval kellemesebb mint a halál...

Egyúttal bevallom, én egy picit másképp állok a dologhoz, mint ahogyan az hivatalos "versenykiírásban" le van fektetve. Jó magam ugyanis már jó ideje "borostás" létnek örvendek, de ha már MOVEMBER megfogadtam, hogy ebben a hónapban nem "nyírom" magam hanem hagyom hadd nőjön a végtelenségig szakáll uraság. Az alábbi képen láthatjátok hogyan is nézünk ki, most!


2015. november 1., vasárnap

most akkor HALLOWEEN, MINDENSZENTEK vagy HALOTTAK NAPJA...

Hali, csak én!

Október utolsó, valamint november első napjaiban - kulturális hovatartozástól függetlenül - azokra emlékezünk akik már nincsenek velünk! Ahogyan ZORÁN is megénekelte "kell ott fenn egy ország" - azt hiszem ez a legfontosabb!

Nos az internetet böngészve számtalan olyan kommentbe/írásba botlottam amelyek ostorozzák a nyugati hagyományokat, illetve hogy "Magyarországon nem HALLOWEEN van hanem Halottak napja, és Mindenszentek" - ez ordas nagy baromság!

Nos Halloween október 31-én van és nem a sokak által megköpködött AMERIKA ennek az ünnepnek a szülőhazája, hanem bizony ez is Európából, a keltáktól átvett hagyomány. Míg a mindenszentek vagy mindszentek november 1-je, A Halottak napja pedig november 2-a.

A fenti kis agytornával, csak arra próbálom ösztönözni a kedves olvasóközönséget, hogy teljesen fölösleges, és nem mellesleg illegitim dolog, egy másik kultúra hagyományait bolygatni, illetve bántani. Aki pedig úgy érzi szeretné itt ebben az országban egy másik kultúrkör örökségét feleleveníteni annak, szíve joga ezt megtenni. Véleményem szerint ettől még távolról sem lesz valaki sem hazaáruló, sem magyartalan. Egyszerűen csak nyitott.

Ahogyan a bejegyzés elején már leírtam, ez az "ünnep" azért van, hogy nemtől, rassztól, kulturális hovatartozástól függetlenül emlékezzünk azokra akik nincsenek velünk. És bár ebben az évben nem adatott meg a lehetőség, hogy kimenjek a temetőbe, azért itt a 37-es kollégiumban meggyújtok egy mécsest...

...Mindazokért, kiket nem láttunk már régen,
Akik velünk együtt ünnepelnek az égben,
Kiknek őrizgetjük szellemét,
Mindazokért egy-egy gyertya égjen....


2015. október 28., szerda

A JURA-kori VILÁG - kritika

Tehát a múlt hónapban ott tartottam, hogy 2 nap alatt sikerült két vállalhatatlanul sz*r filmet megnéznem, és úgy fejeztem be a kritikát, hogy félig meddig átnyergeltem e havi filmünkre a JURASSIC WORLD-re. Fogjunk hozzá!

Kedves korombeliek - és idősebbek fiatalok - Ugye mindannyian emlékszünk a vállalhatatlan mennyiségű és minőségű "ZS" kategóriás dinófilmre? És akkor jött 1993 és a JURASSIC PARK aminek hatására mindenki  - a már meglévő okleves JEDI/SITH képesítés mellet - paleontológus (is)akart lenni! Ezt követte a -minőségben SZERINTEM gyengébb - de összességében mégiscsak monumentálisabb JURASSIC PARK II, majd a fent emlegetett "ZS" - kategóriás dinófilmekre hajazó harmadik rész.

Csaknem másfél évtizeddel később pedig megérkezett a 4. felvonás! Mivel csakúgy mint a STAR WARS esetében, itt is gyermekkorom egyik legmeghatározóbb filmélményéről van szó, tehát igencsak nehéz elfogulatlanul írni. Éppen ezért kezdjük a negatívumokkal!
Hmmm ez kemény, mert hát ami miatt ez a film kevésbé jó, pont azért imádom, ugyanis visszavitt a gyerekkoromba, megadta azt az élményt amit kölyökként éreztem a T-REX üvöltésénél vagy a RAPTOROK rohangálásánál - a magas füvet egyébként azóta is kerülöm. Amit mondani szeretnék az az, hogy a film nem ad igazán újat! A karakterek terén sem, a történet terén sem, az akciójelenetek terén pedig a "finálét" leszámítva szintén nem! - ergo a film legnagyobb hibája a túlzott biztonságra való törekvés...

... Aminek az eredménye világviszonylatban 1,5 MILLIÁRD DOLLÁR! Tehát summa summarum bejött a filmnek ez a fajta koncepció! Szóval a pozitívumok! Nos mint már egy bekezdéssel feljebb citáltam tökéletesen visszaadja az első két rész hangulatát, minden téren! Sőt a két gyerekszínészt sokkal életre valóbbnak, hitelesebbnek, kompetensebbnek tartom mint a megelőző filmekben. Szóval ami jó volt 20 éve, az jó most is! Ugyanakkor az a bizonyos "plusz" amivel igazán kritikailag is elismertebbé lehetne tenni az alkotást nekem, hiányzott!

p.s - felteszem azoknak akiknek a zsebét tömte az a 1,5 MILLIÁRD DOLLÁR, nekik teljesen megérte így is!




2015. október 25., vasárnap

Zene, tÁnc, toMbola

A fenti felsorolásból az elsőt biztosítom nektek!

HALI! A hosszú hétvége és az óraátállítás miatt picit ellustultam, így csak most jelentkezem. Viszont így sem tudok nektek semmi tartalmassal szolgálni! A hétvégén a hugi szülinapját ünnepeljük. Ahogyan az előző bejegyzésben is írtam betöltötte a 23-at, és... na de ez majd egy későbbi bejegyzés témája lesz!

Aztán mi van még? Lássuk csak... a jövő héten már november, a STAR WARS trailere még mindig király... de nem, azt hiszem nincs más! Dehogynem! ZENE! Mármint nagyon régen próbáltam befolyásolni a zenei közízlést szóval íme három "TRACK"



2015. október 20., kedd

...az ERŐ velem van...

"kijött" a STAR WARS - ÉBREDŐ ERŐ új trailere!

Itt akár pontot is tehetnék a bejegyzés végére, hiszen ez már önmagában is megér egy külön fejezetet. A film kapcsán, sorra jönnek ki a cikkek, hogy az első vetítésekre elővételben, minden jegy elkelt, az AXN, STAR WARS heteket tart, és már a szerkesztőségben is egymás érik az eredeti trilógia tételmondatai. Most pedig kijött az ÉBREDŐ ERŐ legújabb előzetese, ami miatt az egész világ egy emberként várja a DECEMBER 18-át... ÉS EZ NAGYON JÓL VAN ÍGY!

De miért is várja mindenki - igen mindenki, tudom hogy te is kedves olvasó a sötét kis lelked mélyén várod - hogy végre kiderüljön mit is alkotott J.J. ABRAMS?

Nos mert a STAR WARS az a STAR WARS! Oké, oké, az előzmény trilógia baklövéseit nehéz megbocsátani a rajongóknak, és az hogy anno a DISNEY kapta meg/ vette meg a jegyeket bennem is millió meg egy kételyt indított el, de tény az eredeti trilógia még mindig hihetetlenül király - higgyetek nekem, most vasárnap néztem meg. 

Nyugodtan lehet dobálni felém a "GEEK", "KOCKA" stb. jelzőket, a lényegen nem változtat imádom ezt a filmet, minden hibájával együtt, és hogy miért vagyok hithű SITH? Nos következzék a történet, hogyan és mikor léptem rá a "SÖTÉT OLDAL" ösvényére... hol is kezdjem...

"réges régen egy messzi messzi galaxisban..."

...Nos édesapámmal, nem volt és nincs is sok klasszikus nagy "APA-FIA" momentumunk, de arra tisztán emlékszem, hogy egyszer önszántából vitt el a videó tékába! - igen éltem akkor, használtam VHS-t öreg vagyok! - Bár mint később kiderült, jelenlétem teljesen fölösleges volt, hiszen édesapa sztoikus nyugalommal mutatott rá arra a három filmre, amit azon a ködös, esős vasárnap délután megnéztünk. Röpke hat órával később 20 körömmel rövidebben, és szájtátva álltam fel az azóta már kiselejtezett fotelből. Utána napokig pörögtek a fejemben a film kockái, és reménykedtem, hogy az erővel sikerül megfojtani/ vagy legalább az erővillámokkal megsütni a kis húgomat.

Nos a húgom most töltötte a 23-at, szóval ezen törekvéseim nem jártak ugyan sikerrel, de tudjátok DECEMBER 18-án ÉBRED AZ ERŐ, szóval reszkess HUGI!

2015. október 15., csütörtök

AMbivalens vendégposzt

Ezúttal egy neve elhallgatását kérő ismerősöm írt a BLOGBA. Azt hiszem először a blogtörténet során nem derűs bejegyzést kaptok, hanem egy kíméletlenül "élet-szagú" irományt, amely biztosan másabb mint az eddigiek, de pont ez a lényege a vendégposztnak!

Elment. Nincs többé… egy csodálatos ember hagyott itt bennünket. Nehezen tudom megfogalmazni, mit is érzek. Fájdalmat, ugyanakkor megkönnyebbülést is, hiszen tudom, hogy már nem szenved. Egy jobb helyen van.

A Papámra mindig úgy tekintettem, mint egy igazi hősre. Erősnek és rettenthetetlennek láttam – és valóban az volt. Kislányként sokszor bújtam oda hozzá és arra kértem, hogy meséljen nekem. Meséljen arról, milyen volt az élete. A mai napig tisztán emlékszem a történeteire.

Mindig is egy életerős ember volt. 20 évvel ezelőtt azonban egy gyógyíthatatlan betegséget diagnosztizáltak nála. Az orvosok pár évet jósoltak neki. Ő azonban küzdött, ameddig csak lehetett. Egészen múlt hét hétfőig. 85 évet élt. 63 évig voltak házasok a mamámmal. Mindig is boldogok voltak. Hihetetlen, hogy két ember ennyire szeretheti egymást. Véleményem szerint, ez a szeretet és gondoskodás tartotta a papát ilyen sokáig életben.

A temetése kedden volt. Álltunk csöndben egymás mellett, és néztük a koporsót. Az emlékek megrohamoztak bennünket, nem bírtuk ki sírás nélkül. Szép kort megélt, de miért nem tudott még egy kicsit velünk maradni?

Amikor végső búcsút vettünk tőle, kisütött a nap és hatalmas cseppekben kezdett zuhogni az eső. Nem vagyok hívő ember… de olyan volt, mintha odafentről így üzent volna nekünk.

Most lehet, hogy bolondnak néztek. De nem érdekel! Hinni akarok abban, hogy van más is a földi életünkön kívül. Hogy az élet nemcsak erről szól: megszületünk, felnövünk, megöregszünk és meghalunk.  Kell, hogy legyen valami más, valami több… Egy napon talán majd ezt is megtudjuk. Addig is bízzunk abban, hogy elhunyt szeretteink odafentről vigyáznak ránk.

De elég ebből ennyi! Sajnálom, hogy nem vidámabb történettel álltam elő. De úgy éreztem, erről kell írnom.
Hogy egy kicsit kirángassam magam és Titeket is depiből… mesélek másról is.

Ő itt Kinga, az unokahúgom. Előreláthatóan december 16-án fog megszületni. Nagyon várom már. Egy igazi kis csoda!!! Próbálok majd a lehető legjobb nagynéni lenni. (Reméljük sikerül és nem rontom el a kiscsajt.)

Dávidnak köszönöm a lehetőséget. Innen is üzenném neki: „Hiányzol Pupák!!!”  Nektek pedig Köszi Puszi, hogy időt szántatok a bejegyzés elolvasására.

Végezetül egy idézettel zárnám soraimat:

"De emléke él és élni fog,
míg az én szívem e földön dobog.
Őrzöm a képét, a mosolyát,
a hangját, s minden gesztusát.

Őrzöm a mozdulatait,
mely bennem él mind a mai napig,
őrzöm a felém közvetített gondolatait,
a nekem elsuttogott szavait.

Mert nem halt meg ő, - én nékem….
csak messze távozott, hol meg nem érinthetem."

P.S - Te is hiányzol NEKEM! ;)

2015. október 12., hétfő

ZSÓFIA - galéria

YEPP!

Mivel az "új jövevény" a blogtörténet legnézettebb/leglájkoltabb/legkedveltebb bejegyzése lett - ja igen amúgy ezért még számolunk!!! - szóval volt egy "nemhivatalos" babalátogatás, ahol természetesen megannyi fotó készült. Engedve a rám nehezedő nyomásnak, így ezeket megosztom veletek ZSÓFIA legnagyobb örömére!




 

2015. október 8., csütörtök

SEMMI...

...de tényleg! Hagyjuk most a konvencionális szabályokat - köszönés - és vágjunk egyből a közepébe! na de minek is? Hát épp ez az! nem történik semmi izgalmas - leszámítva az unokahúg megszületését, amelyet jó trubadúr lévén, meg is énekeltem nektek, elérve ezzel a blogtörténet legmagasabb bejegyzésszámát.

A fent említett "happeninget" amúgy kellőképpen meg is ünnepeltük, de szombaton - amikor elviekben mind a 4,65 kilós valójában - láthatjuk a csöppséget minden bizonnyal folytatódik tovább a "tejfakasztó".

Ezt leszámítva a napjaim viszonylag szürkén telnek, (dolgozom és edzek) és vágom a centit, hogy végre megnézhessem a TOM HARDY & TOM HARDY főszereplésével készült "LEGENDA" című filmet. Nos azt hiszem ennyi, az idő még mindig sz@r a migránsok még mindig jönnek. Ja és ha már megemlítettem, itt a fent említett alkotás előzetese

2015. október 5., hétfő

Új jövevény

Így is van!

Írhatnék sok minden másról, a csapatépítőről a hétvégéről, vagy a kialakult migránshelyzetről, azt hiszem a legfontosabb mégis az, hogy új taggal bővült a család! SAAAAAAAY WHAAAAAAT? Pontosan új unokahugira "tettem szert"! ZSÓFIA 10.04-én született csaknem 5(!) kilóval - a pontosság kedvéért 4,65 kg - szóval most nagy az öröm! Mellékletnek itt is van az első "nem hivatalos" kép a BÉBIRŐL!


Zárásként nem is tudom mit írhatnék, talán annyit, hogy "ISTEN HOZOTT" minálunk ;)

2015. szeptember 30., szerda

2nap, 2sz*r film - kritika

Pontosan!

Az elmúlt hétvégén ügyeletes voltam, így beköltöztem DUNAÚJVÁROSBA. A napközbeni őrült hajtás után estére, jó volt leülni a lap top elé, és megnézni 2 abszolúte jogtiszta módon megszerzett filmet, amelyet alkalmi szállásadóm biztosított!

TERMINATOR - GENISYS

Hol is kezdjem? az első trailerek után őszintén reménykedtem! Várakozásomat csak tetézte, hogy a megjelenő cikkek szerint a készítők igyekeztek az egyébként katasztrofálisan sikerült 3. és 4. részt kiírni a kontinuitásból, ráadásul JAMES CAMERON azt nyilatkozta, a fent említett alkotás a legjobb az összes eddigi TERMINÁTOR közül...

(HATÁSSZÜNET + NAGY LEVEGŐ)

Egy nagy büdös lóf*szt... HOL? MIKOR? MELYIK univerzumban jó ez a film? Sőt egy rosszul ritmizált, mindenféle feszültségtől, és izgalomtól mentes, több sebből vérző audiovizuális rettenet, amelyet a legnagyobb jó indulattal sem sorolnék még csak az "OKÉ" kategóriába sem! Persze akció az van, de az sem annyira jól koreografált, hogy elvinné ezt az egyébként botrányosan gyenge történettel rendelkező amatőr színészgárdával operáló filmet a hátán. De ami a legjobban felb*szott, hogy a poénokat egy az egyben visszamondták az első két részből. Mindenféle kreativitás nélkül... Köszönöm szépen! Áldom az eszem, hogy ezért nem adtam ki egy mozijegy árát, és megvártam, míg alkalmi szállásadóm JOGTISZTA módon hozzájut! Ismertek, tudjátok, mindenben igyekszem a jót meglátni, de most nem sikerült. Egyszeri megnézésre SEM ajánlom senkinek.

SAN ANDREAS

Ez a film egy fokkal jobb! Bár az unalomig ismételt KLISÉK megvannak! Adott egy szétzilált család, az apa bár THEROCK még mindig a volt felesége után picsog, de a nő már továbblépett erre jön a földrengés ami újra összehozza a feleket, mert meg kell menteni a közös gyereket. (PONT) Mármint hogy így ennyi. Komolyan dolgozni kellett azon, hogy egy ilyen mennyiségben kliséktől hemzsegő filmet megalkossanak. A látvány korrekt, bár egy percig nem izgultam a végkifejlet miatt, illetve hogy az egyébként szétesőben lévő család összejön e újra. Semmiféle kreatív koncepció, vagy izgalmas és újszerű karakter nincsen a filmben.

Ezen történések hatására, hétfőn miután hazamentem a városból, megnéztem a nyáron moziban már látott JURASSIC WORLD című alkotást... meg kell mondjam ez a film...

...már a következő havi kritikai bejegyzésbe kerül.




2015. szeptember 27., vasárnap

szeptemberi VENDÉGPOSZT

Megfogyva bár, de törve nem……

Azt hiszem, ez a néhány szó fogalmazza meg a leghatékonyabban a „Szandra légyszi írj a blogomba” helyzetet.
Most tartok a harmadik felvonásnál, vagyis a negyediknél. Életem egyik legmegtisztelőbb felkérését kaptam Dávidtól – na jó, igazából nem -, viszont tényleg jól esett, hogy megkért írjak egy bejegyzést a blogjába. Persze, neki is láttam rögtön. (Igen, a hosszas „huzavona” részt akár át is ugorhatjuk. ) Az eredmény:

Part 1 – komoly téma, nem tetszett - - > lomtár
Part 2 – kevésbé komoly téma, nem tetszett - - > lomtár
Part 3 – túl hosszú - - > lerövidítem

Ezen a ponton csak zárójelben jegyzem meg, a „lerövidítem” kijelentésre, csak ennyi volt a reakciója: „Szaaaaaaandra”

Szóval, nem Dávid bosszantására, de úgy döntöttem a lerövidítés helyett inkább gyorsan írok egy negyedik verziót. Persze, ez sem megy zökkenőmentesen, mert csodálatos és imádott közösségi oldalunk összeomlott, ezért nem tudom továbbítani a „fantasztikus” irományomat. (Ezek szerint ez így a 4. verzió javított változata.). Mindegy is, inkább ne számoljuk……
Kedves Kolléga, lehet ezen a ponton kéne elgondolkodnunk, mégsem vagyok méltó egy bejegyzésre a blogodon?! ;)
Szó, ami szó, sok téma eszembe jutott, mert szabad kezet kaptam, „írj, amiről szeretnél”. Először azt hittem, így könnyű lesz írni, de a bőség zavara beintett. Tudtam volna világmegváltó gondolatokat ecsetelgetni, amit meg is tettem a part1-ben. – „Pfff!!!!” Tudtam volna a „be happy” hangulatról írni, amit meg is tettem a part2-ben. – „Ajj nemár, a csapból is ez folyik….” Tudtam volna Dávidot fényezni – biztosan várta is -, ez becsúszott a part3-ba. – Úgyhogy ezt pedig direkt szabotálni kellett.
Végül úgy döntöttem, mégis kedves leszek Dáviddal és arról írok, amihez szerinte a legjobban értek. Az pedig a sok beszéd a semmiről. Így hát írtam a semmiről. ;)
Az azért mégiscsak nézőpont kérdése, hogy a semmiről hadováltam-e. Gyakorlatilag – igen, ha nem jött volna át -, a fő koncepció a  „hogyan írjak Dávidnak egy – majdnem -  normális posztot” próbálkozása volt.
Kedves Kolléga! :) Még egyszer köszönöm szépen a lehetőséget, a türelmet, bizalmat – és nem folytatom nagy szavakkal… ;) – blabla….. Ha majd nagy leszel, öreg és híres, irtó büszke leszek magamra, hogy írhattam a blogodba… J

Sok puszi: a KAJDACSI (most először és utoljára, „degradálva” ;) )

2015. szeptember 24., csütörtök

ELit TrénING - video

HI5 everybody!

Megkaptam első felkérésemet! Mármint hogy népszerűsítsünk, vagy ha úgy tetszik promózzunk egy nemrégiben megalkotott MAGYAR fejlesztésű sportágat/edzésformát! Ilyen felkérésre természetesen nem lehet "nemet" mondani! ÍME


u.i.: ez a trikó/nadrág kombó kövérít!

2015. szeptember 20., vasárnap

ŐSzi Élmények

Hali, csak én!

Több kellemes dolog élmény is történt velem a héten, így van mit megosztanom veletek! Első lépésben a harmonika ajtót is sikeresen beépítettük a szobába, így most már csak a plakátok hiányoznak a falról, de azok majd csak karácsony  után kerülnek fel a falra, igaz HUGOM????

A másik jeles esemény, hogy koncertre megyek! A blog rendszeres olvasói tudják, hogy szeretem az IMAGINE DRAGONS nevű Las Vegas-i rockbandát. Piciny országunknak pedig megadatott az a kegy, hogy a SMOKE & MIRRORS turné részeként ellátogatnak Budapestre. A "happening" 2016 január 20-án lesz és már meg is jött a megrendelt jegy! Nem volt olcsó, de egyrészt nem voltam még ilyen "neves" együttes koncertjén, másfelől meg az IMAGINE DRAGONS azon kevés együttes közé tartozik, akikért fizetnék pontosabban fogok is, hogy halljam őket játszani!

Mindezek megkoronázásaként a hétvégén tartották Dunaújvárosban a hatodik NAGY SPORTÁGVÁLASZTÓT! Nos a nevében nagyjából minden benne van amit erről az eseményről tudni kell. Sok sport, még több gyerkőc, zene, tánc tombola, örök élet & ingyen sör! A két napos rendezvény házigazdája pedig, PULAI IMRE volt! Felteszem senkinek sem kell elmagyaráznom ki is az a "SUMÁK"! Lényeg ami a lényeg, volt már szerencsém a fent említett félistennel interjút készíteni, szó mi szó nagyon kellemes személyiség!
Visszatérve a mostani történéshez, ezúttal ő "csak" műsorvezető volt, így nem szerepelt a "KIVELKÉSZÍTEKINTERJÚT" listámon. Ennek ellenére megismert, odajött majd kezet fogtunk, és beszéltünk néhány szót, mint a rég nem látott ismerősök, holott eddig csak egyszer találkoztunk! - meg kell mondjam nagyon jól esett és hatalmas élmény volt, hogy egy ROCKSZTÁR, aki versenyzőkorában gyakorlatilag a seggéből rántotta ki a világot odajött hozzám egy 63. senki riporterhez és váltottunk pár szót. Holott pont ő lehetne az akinek lenne mire "arca" legyen, és mégsem... hatalmas ember, és itt most nem a több mint két méteres magasságára gondolok...

Nos ez volt az én aktuális heti beszámolóm! Ja, és aki nem lenne tisztába ki vagy mi is az IMAGINE DRAGONS, ízelítőül, néhány muzsika!


2015. szeptember 15., kedd

Kardiós konditermes audiovizuális remek - VIDEÓ

Halihó

Újabb hét újabb próba, újabb videó! Ezúttal Dunaújváros egyik népszerű edzőtermét próbáltam ki! Mit is mondhatnék, ez egy videós bejegyzés, szóval ENJOY!

 

2015. szeptember 11., péntek

Itt van az ősz...

Hűűűű na ne mond, SZEPTEMBER van!

VITATHATATLANUL! Viszont a kellemes 18-20 fokos picit borús, de azért már sárguló falevélhullós indián nyár helyett ködös nyálkás hideg nyirkos rettenetet kaptunk! Köszike, tényleg...

De hogy ne csak károgjak nektek, emlékeztek még a LEENDŐBELI SZUPERANYU  - vendégposzt szerzőjére? Nos már nem leendőbeli, ugyanis megvan a DSBABY! - a gyerkőc személyiségi jogainak megóvása érdekében vezeték és keresztnevet nem árulok el, nevezzünk véletlen szerűen mondjuk BATGIRL-nek!

Nos a picur alig pár napos, de minden bizonnyal lenyűgöző, ezért igyekszem már a hétvége folyamán meglesni a legújabb szárnyas bűnüldözőt! Amúgy kösz hogy kérditek a szobafelújítást kihevertem. Bár nehezen dolgozom fel, hogy az edzéshez, egy picit szűkösen vagyok, így kevésbé komfortos a dolog, bár az ajtócsere után hátha, nagyobbnak tűnik majd a tér. Mivel pedig szeptember van, és zenével már régen próbáltam befolyásolni a közízlést Íme két gyöngyszem!



2015. szeptember 7., hétfő

Szobafelújítás? SOHA TÖBBET! - galériával

HALIHÓ!

Az elmúlt néhány napban hatalmas munkában voltam, ugyanis mint ahogy az a címből is kiderült, új köntösbe öltöztettem a denevérbarlangomat! A munkálatok pénteken kezdődtek, és egészen vasárnapig tartottak, így per pillanat a megújult - de még egy picit festékszagú - szobámból pötyögök!

Elhamarkodott lenne kijelenteni a magam 25 évével, hogy soha a büdös életbe én fel nem újítok, semmiféle szobát, lakást, házat ... de a koromból adódóan ez minden bizonnyal nem opcionális dolog. A falcsiszolásnál, konkrétan fizikai fájdalmat éreztem, és közben folyamatosan az motoszkált a fejemben: HOLY JESUS MIKOR LESZ EBBŐL MEGINT SZOBA?????????? - de végül csak elkészült.

Mondanom sem kell ez volt életem első olyan renoválása, amit, én finanszíroztam, én terveztem, és tevékenyen részt is vettem benne. Igen jól érzitek büszke vagyok magamra, hogy ezt így végig tudtam/mertem csinálni! Most pedig jöjjön a bejegyzés "KÉPES" része, hiszen galériát is ígértem vagy mifene?!




 

2015. szeptember 2., szerda

StreetWorkOut...szerűség, szóval nem pont az...afféle szenvedés, na jó csak nézzétek oké?!

Halihó!

Nos igen új hónap, mi több új évszak... de ezt a melankóliát félre teszem nektek a következő bejegyzésig! Most vigadjatok, hiszen a legutóbbi sport amelyet kipróbáltam, elég viccesre sikerült! Sőt maga a sport abszolút nem sikerült, a videóval ellentétben!

2015. augusztus 30., vasárnap

Egy barát a távolból - avagy tudod mit tettem idén nyáron?! - SOKADIK VENDÉGPOSZT

Hali! Emlékezek még "MISS GERMANY"-re? Nos ha nem akkor ráb*sztatok mert ezúttal ő írta az e havi "VENDÉGPOSZTOT". Ennyit bevezetésképp, következzenek az ő élményei/gondolatai!

Hello minden bogolvasónak! Egy nagy "danke schön"-el kezdeném a bejegyzésem, kedves ismerősünk Dávid felé, aki hitt abban, hogy előbb-utóbb csak összehozom ezt a kis posztot Sokat gondolkoztam azon, hogy miről írhatnék, ha már kaptam egy lehetőséget, nem egyszerű, de akkor belevágnék.

Dávidot körülbelül 2 éve ismerem, életünkben egyetlen egyszer találkoztunk személyesen. Egy közös ismerősünk mutatott be minket egymásnak. Akkor nem gondoltam volna, hogy ez egy hosszú barátság kezdete lesz, de a mai napig nagyon jóban vagyunk, sokat beszélgetünk és érdeklődünk, hogy kivel mi újság. Sajnos személyesen nehéz lenne fenntartani a barátságunk, mert egy pár száz km távolság közbe szól. Van ilyen, de nem szabad hagyni, hogy ezért vesszen el egy megértő, támogató, tanácsadó, megnevettető és meghallgató kedves barát, aki ha személyesen nem is tud, de melletted áll és számíthatsz rá.

A legjobb barátnőmtől is elválaszt pár száz km, de pont olyan a barátságunk, mint általános iskolában, amikor elkezdődött, csak sajnos azóta mindkettőnket másfelé sodort az élet, de 13 év alatt mégis mindig, ahogy tudtunk a másik mellett álltunk és támogattuk egymást, és ez így lesz a következő években is. Mindenkinek kívánok ilyen legjobb barátnőt, mint amilyen nekem van. Amúgy neki köszönhetem h megismertem a kis blogírónkat

És a kérdésre válaszolva, h mit tettem idén nyáron, igen Dávid, én idén is elmentem a Balatonboglári Szüreti Fesztiválra, vagyis a bornapokra. Időjárás jelentésnek annyi, hogy bikinire nem volt szükség. Sajnos nem épp strandidőt fogtunk ki, de ez nem vette el senki kedvét. Amúgy ennyi embert egy helyen... Volt, hogy csigaléptekben lehetett haladni, a parkolóhely találáshoz meg kb. csoda kellett. Na de ennyit a negatív részekről. Rengeteg lehetőség volt a szórakozásra, én pl. nagyon élveztem a dodgemet, de persze arra se egyedül ültem fel, az én kis párom mellett éreztem magam teljes biztonságban, mint ahogy mindig, pl. a kocsiban, mert egy régi baleset miatt kissé félni szoktam sajnos.

Na, az XXL, komolyan menő dolog lehet, de ahhoz nem volt elég bátorságom, két barátnőm kipróbálta, hát ők nagyon élvezték, szóval tuti h jó kis adrenalin termelő. Balatonbogláron a Kalandparkban is voltunk bobozni, és volt h semmi fék nem para amúgy, csak elsőre szerintem.
Egyik este Lellén voltunk, az Y elnevezésű szórakozóhelyen, előtte pedig a bárban, ahol vízipipázásra is van lehetőség, a klub egyik különlegessége h felszokták gyújtani a pultot, ami eléggé látványos és ilyenkor kb. mindenki síkit, de pánikra semmi ok, senkinek nem esik baja. Nekünk személyes kedvencünk ez a hely.

Készültem képekkel is, de megjegyezném, h ezek a képek sajnos nem iPhone 6tal készültek. Szombaton volt talán a legtöbb ember, aznap este volt a tűzijáték, illetve a lézer show, mindkettő nekem személy szerint nagyon tetszett.              
Na, szóval én jövőre is oda fogok látogatni, ajánlom, kedves Dávid h már most úgy szervezkedj, hogy ott össze illene futni mint anno két évvel ezelőtt!



2015. augusztus 25., kedd

SUCCESSFULL LANGUAGE EXAM

YES!

Kiderült az AUGUSZTUS 1-i nyelvvizsga eredménye, és mint azt bizonyára kiderült számotokra, mind az írásbeli, mind a szóbeli rész meglett, így kimondható, hogy SIKERESEN tisztára SUCCESSFULLosan abszolváltam ezt az újabb kihívást!

Igazából nem nagyon fogtam még fel, nem érzem magam többnek tőle, de valahogy mégis olyan földöntúli megnyugvás, hogy azok a bizonyos kövek, amik az elmúlt több mint 20 napban nyomtak, egyszerre "HUSS" legördültek!

Most így túl a nagy örömködésen, nem is tudnék semmi egyebet mondani,mert semmi nem jut az eszembe, egyszerűen csak HAPPINESS!

2015. augusztus 21., péntek

ŐRÜLT MAX és az ő HARAGJA - kritika

Özönvíztől mentes augusztus 20-át mindenkinek!
Azt hiszem ebben az egy mondatban sikeresen össze is foglaltam az elmúlt néhány nap történését! Át is térhetünk bejegyzésünk érdemi részére a kritikára! Következzen tehát a MAD MAX - FURY ROAD!

A történet szerint a föld ismét apokaliptikus senki földje - sokadszorra. A világot, vagyis az utakat pedig motoros autós bandák uralják ám ekkor megjelenik kedvencünk MAD MAX/ TOM HARDY aki ebben a a filmben egy háttértáncos - lásd lentebb! Pontosan, ugyanis van nekünk egy félkezű IMPERATORUNK aki FURIOSA/ CHARLIZE THERON aki ellopja a showt valamint IMMORTAL JOE "tenyészeit" a szerájból! A történetről legyen elég ennyi!

Hmmm ez a film zseniális! Mármint természetesen vannak hibái, mint például a főellenség/IMMORTAL JOE kidolgozatlansága, a CGI néhol kifejezetten gyenge minősége, valamint az autós üldözés elcsépelt és állandó jelenléte - gyakorlatilag az egész film EGY NAGY HAJSZA, emiatt a film egy picit döcög is a közepén. Na de ennyi és nem több! Úgy értem WOW!

Ez eszméletlen, de most tényleg! A színészek zseniálisan hozzák amit kell! TOM HARDY változatlanul TOM HARDY! - bravó DÁVID ez aztán szakmaiság a köbön! Úgy értem az egész embrnek nagyjából 1 oldalnyi szövege van, de minden apró dörmögése, hümmögése a helyén van! CHARLIZE THERON és az általa alakított FURIOSA pedig, lenyűgöző! Úgy értem, végre egy női hős, aki kellően erős, és kompetens, és nem csak úgy lóg a levegőben! Abszolút érthető motivációval van felruházva, ráadásul meg tudja védeni magát - fizikálisan is - emellett megmarad nőnek! látod ezt Sigourney Weaver? Emellett még van nekünk egy NICOLAS HOULT/NUX is aki a film legérdekesebb mellékszálával rendelkezik!

Na jó és mi van a részletekkel? Én meg erre azt mondom, nem mi van hanem TESSÉK?! A zene kellően epikus, és ijesztő, ugyanakkor kellemesen komolyzenei! A szett dizájn kifogástalan! Mármint azt jó ha tudjátok, minden nyaktörő mutatvány ellenére a díszleteket tényleg megépítették! Nézzétek meg a gitáros járművet, vagy a "hadivas" elnevezésű járgányt, de a többi négykerekű is egészen ötletes, és még én is szívesen elvinném őket egy körre! - aki ismer tudja, hogy ez nagy szó! Nem CGI-val oldották meg, ami nagyon dicséretes, és tényleg "élt" ad a történéseknek. Ugyanakkor emiatt a ritkán használt számítógépes megoldások viszont bizonyos részeken nagyon problémásak! Az operatőri munka kiváló, az éjszakai jelenetek pedig egészen elképesztő képi világot adnak!

Az autós üldözések, és az akció kellően grandiózus és jól megkoreografált - még ha nekem egy picit túl sok is belőle - viszont a történet miatt mégis személyes tud maradni a film! A képi világ pedig tökéletesen visszaadja a "jövő" brutalitását és nyers mibenlétét.

LADIES & GENTLEMAN! Ha nem lett volna egyértelmű, tessék azonnal elmenni és megnézni! Tudom, hogy már nem adják a moziba, de ha kell tüntessetek érte, mert ezt a filmet látni kell! Az elmúlt évek egyik legvegytisztább és legélvezetesebb akciófilmje! Igen eredeti hanggal, úgy jön át igazán ennek a benzingőzös őrületnek minden egyes AQUACOLÁJA! Szóval irány a VALHALLA!




2015. augusztus 16., vasárnap

Ingyen ölelés - videó

Az elmúlt napokban valami egészen különleges dologra lehetett figyelmes DUNAÚJVÁROS lakossága! Egy borostás, ám felettébb jóképű fiatal rótta az utcákat - a tikkasztó hőség ellenére - hosszú ujjú ingben "INGYEN ÖLELÉS" feliratos lappal a kezében!

Nos hogy mi állt a misszió hátterében, az alábbi videóból kiderül!


2015. augusztus 13., csütörtök

SQUASHRA fel! - avagy a fallabda rejtelmei

AHOY!

Visszatérvén a balatoni nyaralásból megosztom veletek a régi/új kipróbált sportomat, amit már leforgattunk, és jóval korábban elkészült, viszont még nem volt alkalmam megmutatni nektek, így hát nincs más hátra mint előre!

A címből már biztosan kitaláltátok, hogy a ezúttal a squash-t leánykori nevén fallabda volt az újabb sportág amit kipróbáltam! Az elkészült anyagot az alábbiakban megtekinthetitek.

2015. augusztus 10., hétfő

Home SWEET home!

IGEN!

Többek örömére, és talán még többek bánatára, de épségben és egészségben visszaértem a nyaralásból! Nem nyeltek el a habok, sőt sellők sem ragadtak el! A legnagyobb kalandom illetve kihívásom - az indulás napján kívül - az volt, hogy minden nap időben érjek a boltba, hogy megvegyem a friss NEMZETI SPORTOT, hogy azért mégse maradjak le a sportvilágot érintő legfontosabb változásokról!

A nyaralás olyan volt amit vártam! A srácok még mindig jó fejek, a futball tudásuk/nem tudások sem változott, a SOLO kártyajáték még mindig szórakoztató a BALATON pedig még mindig a Riviéra. De tényleg! Ilyenkor mindig picit "viszédületes" leszek. - aki nem ismeri ezt a kifejezést, az sürgősen tegyen ellene. Visszagondolok, milyenek voltak az első nyaralások, és hogy mennyi minden változott a középiskolás évek óta, amikor még az AMERIKAI PITE sorozat és a VAN VILDER-től megrészegített ifjonti hév miatt úgy gondoltam enyém a világ! Badarság tudom, de mégis, ezeken a nyaralásokon azt érzem, mint akkor. 

Amennyire emlékszem - és amennyire az előző vendégposzt szerzője LEÓ is emlékszik ez volt a jubileumi 10. alkalom... és wow! Így belegondolva, 10 év alatt sok minden, sőt rengeteg dolog megváltozott, de ők vagyis MI megmaradtunk így együtt. Ez pedig nekem baromira tetszik! Hogy kellően nagy szavakat használjak KIÁLLTUK AZ IDŐ PRÓBÁJÁT - eddig mindenképpen. Nagyon remélem, hogy a későbbiekben is megmarad ez a szép hagyomány, és ha - ne adj isten - nem is minden évben, de még számtalanszor el fogunk tudni menni nyaralni, így EGYÜTT!



2015. augusztus 4., kedd

Nyelv vizsga után, nyaralás előtt...

Így van!

Túl vagyok a középfokú angolon - remélem sikeresen vettem az akadályt - és holnap hajnalban indulok ZAMÁRDIBA! Ha az előző vendégposztot olvastátok - és miért ne tettétek volna? - akkor tudhatjátok, mennyire fontos ez a kis rituálé a társaság minden tagjának!

Ezen sorok írása közben a többiek már lenn vannak, nekem egyelőre még csak a "cuccom" van összekészítve a holnap hajnali 4:45-ös induláshoz. Az előzetes tervek alapján már jómagam is múlatnám az időt a többiekkel, de sajnos az utolsó pillanatban a munka közbeszólt, így maradt a holnap hajnali indulás. Sebaj!

Nem igazán tudom jelenleg mit írhatnék még! Annyi biztos, hogy vasárnap érkezem haza, akkor igyekszem valamiféle beszámolóval jelentkezni. Ebből adódik hogy a héten  - a vasárnapot leszámítva - már nem igazán találkozunk, így virtuálisan. Se videós bejegyzés se semmi... de ne csüggedjetek! SZÁJBERPACSI + NAGYÖLELÉS

2015. augusztus 1., szombat

Egy évforduló margójára - avagy egy picit megkésett vendégposzt

Dávid - vagy ahogyan mi, gimis cimborái hívjuk Japán - júniusban kérdezte meg, hogy lenne-e kedvem írni egy vendég posztot.  Akkor felelőtlenül igennel válaszoltam, ennek issza most minden blogot követő ember a levét. Júniusban nem szakítottam időt arra, hogy foglalkozzak ezzel a felkéréssel, így abban maradtunk, hogy ez a hónap lesz az, amikor megpróbálok valamit kipréselni magamból.

Be kell, valljam töredelmesen, saját kútfőből nem ment a téma kiválasztása. Dávid vetette fel, hogy írhatnék a közös balatoni nyaralásokról, az ott szerzett élményekről, mivel az idei lesz a 10. évfordulója ennek a pompás nyári, múltidéző időtöltésnek. Sosem gondoltam volna, hogy bármilyen szempontból hagyományőrzőként tekinthetek magamra, most mégis ezzel kell szembenéznem. Hiszen várom már az indulás napját. Így volt ez az első alkalommal, és valószínűleg így lesz utoljára is, kerüljön erre sor idén, vagy 40 év múlva.

Valamilyen megmagyarázhatatlan feszültség uralkodik el rajtam az indulást megelőző estén. Többször előfordult már az is, hogy aludni sem tudtam. Hajnalban már tébláboltam, bepakoltam a táskákat, remegve vártam az indulás pillanatát. Az teljesen mindegy volt, hogy honnan közelítettem meg Zamárdit. Lehetett a kiindulópont Dunaújváros, Sopron vagy a főváros, a lényeg csupán az volt, hogy néhány óra utazást követően meglátom azt a kertkaput, ami szimbolizál valamit a számomra. Talán a felejthetetlen középiskolás éveket, vagy konkrétabban azokat a barátságokat, amik ez idő alatt köttettek. Nem tudom pontosan. Nem is fontos konkrétan skatulyába tenni. Az érzés mindig ugyan az. Először nagy mosoly a szájon, aztán valamiféle felszabadultság és hála érzet, amiért lehetőség adatik újból és újból együtt lenni.

Amikor 2006-ban másodízben voltunk nyaralni, és az első évhez képest már többen képviseltettük magunkat a még kialakulóban lévő csapatból, akkor az a gondolat ragadott magával, mintha mi magunk lennénk az Amerikai Pite című film szereplői. Ez tetszett. Nagyon is. Valamiért azt éreztem, hogy összetartozunk. Nem azért, mert a gimnázium szelleme egy osztályba „sorsolt” minket, hanem azért, mert ezt választottuk. Mindenki szabad akaratából. Valószínűleg a motiváció mindenkiben más volt, de ott voltunk. Túl nehéz úgy fogalmazni, hogy vissza tudjam adni szavakkal azt, amit a nyaralás szimbolizál számomra. Most is, amikor már nem töltjük együtt a hétköznapjainkat, és ritkábban találkozunk, amikor lemegyünk a Balatonra, akkor az első perctől olyan, mintha még mindig 15-16 évesek lennénk. Mintha semmi sem változott volna. Nincsenek kínos csendek, nincsen puhatolózás. Lehet, hogy a régi, vicces és kínos élethelyzetek kerülnek egyből szóba, ennek ellenére teljesen helyénvalónak tűnik minden, az apró szurkálódásoktól a legendáriumokig. A bakancsos macskától kezdve a tankolón át (Uram bocsásd meg) akció Jézusig. Közös élményeink manapság elvétve akadnak, de azok, amiket együtt szereztünk, akkor is, ha az a durva leégésről vagy egy kellemetlen ágytörésről szól, azok akkor is a mieink. Nem veheti el senki sem. Még ha akarná sem. 

Ez a szép az egészben. Lehet, hogy valami egy egyszerű biciklizésnek indul, és egy életre szóló kaland lesz belőle akkor is, ha éppen csak legurulunk egy különösebben még meredeknek sem mondható lejtőn, ahol a lejutást az este sötétjében lakmározó denevérek nehezítik meg.  Nem arról van szó, hogy ezt ne lehetne felülmúlni. Bizonyára lehet, ám nincsen rá szükség, mert az a pillanat a maga nemében tökéletes. Ahogyan az is, amikor Siófok belvárosában Kool & the Gang és 2 Live Crew számokat vegyesen hallgatva csak furikáztunk a kombi Volkswagennel az éjszakában. Ilyen pillanatképből van még több tucat. A hasfalat görcsbe rántó nevetéstől addig, amikor ketten magunkra maradtunk az egyik cimborával és éppen az egyik osztálytársunkat próbáltuk elgyászolni a magunk módján. 

Cikáznak a gondolatok, néhol vidámságot érzek, másutt keserűséget. Úgy szeretnék olykor visszamenni, és ott állni a tó vizében két hozzám hasonlóan jó képességű társammal, amikor az égbolt ránk szakadni látszik, és fizikailag fáj kint állni a tűként szurkáló esőben. Megállítani a képet a versenyszellemtől kellemesen átitatott vízi foci-röpi-pankráció küzdelem alatt, ahol egyetlen egy pillanat nem telik el a másik cukkolása és a saját csapatunk fényezése nélkül.


Volt olyan év, amikor úgy érkeztem haza a nyaralásból, hogy volt már jobb is, vagy most nem éreztem olyan jól magam, mert erőltetettnek éltem meg egy-két pillanatot. Elképzelhető, hogy így volt, az is, hogy nem. Néhány év távlatából viszont azok az évek is ugyan olyan legendásnak tűnnek, mint a többi. Azt hiszem, azért van ez így, mert ilyennek akarom látni. Ezt várom tőle minden évben, és ha nem is minden alakul a számításaim szerint, akkor is kötelességemnek gondolom fenn tartani azt a látszatot, hogy ennél többet és jobbat nem lehetett volna kihozni az egészből. 

Néha bűntudatom volt, mert úgy éreztem azért maradok ki bizonyos dolgokból, mert az a komfort zónámon kívül esik. Fogadalmakat tettem magamnak arra vonatkozóan, hogy jövőre majd másképpen lesz. Rugalmasabb leszek. Engedek a csábításnak. Jobban elengedem magam. Aztán egy év múlva ugyan ott tartottam, mint azt megelőzően. Mostanra úgy érzem el tudtam fogadni azt, hogy ilyen vagyok. 

A szépsége az egésznek nem más, mint az; ezt a többiek már valószínűleg hosszú évekkel ezelőtt megtették. Mindentől függetlenül, vagy mindennek ellenére. Ezért élem meg úgy, hogy összetartozunk. Ez nem napi szintű üzenetváltásokban és telefonhívásokban nyilvánul meg, hanem abban, amikor felmerül a kérdés; menjünk-e nyaralni, vagy sem, akkor a válasz 10 éve az, hogy igen.